Borba oko daljinskog upravljača za praznike

Idealna slika porodice okupljene za prazničnom trpezom uz program na televiziji može da bude pokvarena raspravom oko „preuzimanja“ daljinskog upravljača. Istraživanje koje je sprovela kompanija Logitech ipak daje tračak nade za praznike, bar kada je daljinski upravljač u pitanju. Oko 87% Evropljana više voli da pregovara, deli ili prepusti kontrolu zabavnih uređaja jednom članu porodice, nego da se svađa oko toga.

Prema istrživanju kompanije Logitech, koje je sprovela agencija Lightspeed Research, samo 4% Evropljana izabraće raspravu kao metod oko kontrole daljinskog upravljača. Oko 20% će pokušati da pregovara da bi dobili kontrolu bar tokom dela večeri, a svaki četvrti se uopšte neće truditi da dobije kontrolu nad daljinskim upravljačem.

Preostalih 43% učesnika istraživanja varira u odgovorima, većina se dogovara šta će gledati i deli kontrolu. Jedan ispitanik je priznao, “Mačka sa kojom živim još uvek ne ume da koristi daljinski upravljač.”, dok je drugi izjavio “Ja svom partneru dajem piće da bi zaspao.”

Logitechovo istraživanje je uključivalo i pitanje: koje dugme biste dodali na svoj idealni daljinski upravljać. Pranje sudova je izbilo na prvo mesto, preko 40% ispitanika bi najradije premotali unapred ovu obavezu, a na drugom mestu je zahtev da porodica posle praznične večere pauzira sa gledanjem televizije.

“Logitech je sproveo redovno istraživanje o tome kako korisnici koriste daljinske upravljače u svom domaćinstvu, pogotovo u vreme praznika kada ljudi provode vreme uz televiziju i druge vidove zabave,”, izjavio je Majkl Landman, menadžer proizvoda za napredne daljinske upravljače Harmony u kompaniji Logitech za Evropu.

“Ohrabujuće je čuti da će biti mirnije u dnevnim sobama za novogodišnje praznike”, naglasio je on.

|Search:Find More About Borba oko daljinskog upravljača za praznike|

[ad#ad-post1]

tnews