Sve više dece u Srbiji ugroženo na Internetu

Prema rezultatima istraživanja koje je tokom prošle godine sprovelo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, sve više dece u Srbiji ugroženo je na Internetu.

Kako bi poruka o opasnostima upotrebe Interneta dospela do dece, roditelja i nastavnika, kampanja “Kilkni bezbedno” nastavlja se i u 2010, uz podršku sva tri mobilna operatera u Srbiji.

Ono što bi u životu bila nezgoda ili bezazlena šala, na Internetu može da postane dramatičan događaj, jer za nekoliko sekundi može da se umnoži u milionima kopija i distribuira po svetu. Deci se možete braniti da plivaju u ovom okeanu informacija, ali je najbolja zaštita naučiti ih da plivaju i upozoriti ih da lične informacije nikada ne stavljaju na raspolaganje nepoznatima.

“Sada, možda po prvi put u istoriji, imamo slučaj da deca znaju mnogo više o nečemu nego što znaju njihovi roditelji i nastavnici i zbog toga je neophodno da se i roditelji i nastavnici obuče i saznaju šta je to što postoji na Internetu, šta je to što njihova deca ne treba nikad da urade na Internetu i šta je to što treba uvek da urade na Internetu kako bi se zaštitili”, rekla je Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo.

I operateri mobilne telefonije na našem tržištu – Telekom, Telenor i Vip, podržaće ministarstvo u ovoj akciji. Osim opremanja internet učionica, svesni potrebe za nadzorom, u Telekomu će pomoći roditeljima i deci da razviju svest o značaju kontrole pristupa nepoželjnim informacijama.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo je najavilo da će od 1. marta početi organizovana edukacija za profesore, pedagoge i roditelje.

|Search:Find More About Sve više dece u Srbiji ugroženo na Internetu|

[ad#ad-post1]

tnews