Epson demonstrira kreativna rešenja na FESPA 2010

24. jun 2010 –  Na FESPA sajmu Epson® će prikazati sposobnost svoje Micro Piezo inkjet tehnologije i UltraChrome porodice mastila kako bi proizveli kreativna rešenja za displej signage grafiku, dekorativnu umetnost i tržište dizajna enterijera radeći sa različitim materijalima i RIP softverskim partnerima.

Uz Epson, na štandu će biti i kompanije G3S, ColorGATE, COM2-C, Bamberger Kaliko, EFI, Caldera, Ergosoft i 3P. Ovi specijalozovani industrijski partneri će demonstrirati veliki broj kreativnih aplikacija za tržište displej grafike koristeći Epsonove najnovije Stylus Pro inkjet štampače Epson Stylus Pro WT7900, Stylus Pro 7700, Stylus Pro 9700, Stylus Pro 9900 i Stylus Pro GS6000.

  • Displej grafika: Epson će demonstrirati ekološki prihvatljivu proizvodnju oglasnih postera za upotrebu kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru koristeći Stylus Pro GS6000 i novi BioMedia materijal. BioMedia je skup biorazgradivih i materijala spremnih za reciklažu razvijenih od strane kompanije G3S koji pružaju izgled i trajnost plastificiranih listova ali su za razliku od njih biorazgradivi u periodu manjem od 5 godina.
  • Dizajn enterijera: U kooperaciji sa Bamberger Kaliko GmbH, COM2-C i ColorGATE-om, Epson će prikazati rešenja za individualnu proizvodnju zavesa sa Stylus Pro GS6000.
  • Signage: Kompanije Ergosoft i 3P će koristiti Stylus Pro 7700 i GS6000 da demonstriraju proizvodnju specijalizovanih tekstilnih banera, koji nude unapređenu preglednost na fleksibilnoj, robusnoj i cenovno prihvatljivoj podlozi. Stylus Pro 9900 sa Filmgate 6 RIP iz ColorGATE-a će biti korišćen za demonstraciju produkcije bez hemikalija koristeći film za ekran, tablu i flexo štampu.
  • POS signage: EFI će demonstrirati svoj signage RIP za upotrebu sa WT7900 i Stylus Pro 9700 na velikom broju Epson medija uključujući MetallicProof Film kako bi kreirali POS signage. Upotrebom na prozirnom ili metalik filmu, Epson UltraChrome HDR belo mastilo pruža neprozirni osnovni sloj na mediju i tako omogućava visoku saturaciju boja i rezoluciju, jer se mastilo u boji štampa preko osnovnog sloja, kao kada se štampa na papiru. Pri štampi na MetallicProof filmu bez bele osnove mogu se postignuti metalik boje kao što su zlatna, bronzana, plava, crvena, zelena i sl. što omogućava više kreativnih dizajna za POS materijale.
  • Production Workflow rešenja: Caldera će štampati na Epsonovom GS  platnu koristeći Stylus Pro GS6000 kako bi prikazali svoje Production Workflow rešenje. Partnerstvo nudi podudaranje boja u tački i simulaciju rezultata u realnom vremenu za sveobuhvatno workflow rešenje kod izrade velikih formata.

Claes Jeppsson, direktor prodaje Epson Europe ProGraphics odeljenja za EMEA region izjavio je: “Kompanije koje žele da kreiraju materijale koji se izdvajaju od većine mogu videti jako lepe ideje tokom demonstracije na kojoj sa našim partnerima i vodećim inkjet štampačima na tržištu prikazujemo koliko se može granica pomeriti kada je u pitanju kreativnost na displejima, dekorativna umetnost i tržište dizajna enterijera”.

— kraj —

O Epson kompaniji

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O Epson Europe kompaniji

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster