NVIDIA ubrzava aplikacije Fermi optimizovanim endžinima za akceleraciju

NVIDIA ubrzava aplikacije Fermi optimizovanim endžinima za akceleraciju

Developeri brzo i lako iskorišćavaju snagu Fermija

SIGRRAPH 2010, Los Anđeles — 27. jul, 2010 NVIDIA (štand #717) je danas predstavila nove verzije svojih endžina za ubrzavanje aplikacija (AXE), optimizovanih za najnovije Quadro® grafičke procesore (GPU-ove) bazirane na novoj NVIDIA® Fermi arhitekturi, lansirane danas.

Ove najnovije verzije, dizajnirane za profesionalne developere uključuju: NVIDIA SceniX™ 6, NVIDIA Cg Tooklit™ 3, i NVIDIA OptiX™ 2. Takođe danas je prikazan i iray® rendering alat kompanije mental images® koja je u potpunosti u vlasništvu kompanije NVIDIA. Alat je prikazan u radu na komercijalnim aplikacijama i novim cloud baziranim GPU rendering rešenjima.

“Ovi novi endžini omogućavaju novim aplikacijama da dođu do tržišta dosta brže nego pre”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer profesionalnih rešenja kompanije NVIDIA. “Oni otvaraju vrata novoj generaciji softvera koji kombinuje naprednu vizualizaciju sa računarstvom visokih perfomansi i simulacija”.

NVIDIA ubrzava razvoj

SceniX 6, Cg Toolkit 3, OptiX 2 technology, i iray rendering rešenja od mental images nude developerima aplikacija veliki broj novih mogućnosti i prednosti koji oni mogu ponuditi krajnjim korisnicima koji se bave medicnom, dizajnom automobila, arhitekturom i energetikom. Nove mogućnosti i prednosti uključuju:

NVIDIA SceniX 6

      • Nova Bezier Patch geometrijska klasa, koristeći Cg tesalacione programe za najfinije površine na NVIDIA Fermi klasi GPU-ova.
      • OptiX 2 podrška za brži, interaktivniji ray tracing.
      • Nastavak poboljšanja u sveukupnim perfomansama.
      • Buduća podrška za iray kompanije mental images.

NVIDIA Cg Toolkit 3

      • Novi tesalacioni programi koji dozvoljavaju da raseljene i proceduralne površine dinamički adaptiraju svoju tesalaciju u realnom vremenu na najnovijim NVIDIA Fermi GPU-ovima.
      • OpenGL 4 i DirectX 11 nivo programabilnosti za najnovije cross platform efekte.

NVIDIA OptiX 2

  • Optimizacije za nove NVIDIA Fermi GPU-ove koji isporučuju do 4X veće perfomanse u odnosu na prethodnu generaciju (GT200) i više od 10X u odnosu na G92.
  • Podrška za sve GPU-ove koji podržavaju NVIDIA CUDA™ arhitekturu (G92 ili noviji) na Windows, Linux i Mac OSX sistemima.
  • Direct3D i brzu interoperabilnost u Direct3D i OpenGL

iray iz kompanije mental images

      • Fizički tačan i potpuno deterministički rendering.
      • Odlično skaliranje između različitih NVIDIA Fermi klasa GPU-ova na istom računaru.
      • Distributivni rendering zbog efikasnosti pri radu sa više Quadro i Tesla™ GPU-ova na mreži.

Razvojna zajednica sa entuzijazmom očekuje nove endžine

“Saznali smo da su naši kupci jako zadovoljni kako GPU akceleracija unapređuje rendering, dok NVIDIA endžini pokreću naš razvojni process kako bi isporučili nova Liughtwork rešenja”, izjavio je Dave Hutchinson, direktor proizvoda u kompaniji Lightwork Design Limited. “Shvatili smo da je OptiX ray tracing endžin veoma lak za implementaciju in a kraju smo uvideli impresivna ubrzanja u odnosu na tradicionalne CPU implementacije”.

“SceniX je postao osnova za naš vodeći Delta Gen proizvod od početka”, izjavio je Ludwig Fuchs, CEO kompanije Real Time Technologies Inc. „Svaka verzija SceniX-a nam je omogućila da brzo ponudimo važna unapređenja i bolje perfomanse našim kupcima u auto industriji, i primetili smo da je verzija 6 još brža“.

„iray je omogućio da lako dodamo rendering rešenja našem novom Bunkspeed SHOT softveru, čineći ga tako jedinstvenim po pitanju fotorealizma i brzine”, izjavio je Philip Lunn, CEO kompanije Bunkspeed. “Jedinstveni novi Quadro GPU-ovi, u kombinaciji sa Bunkspeed SHOT softverom će revolucionirati kreativni proces za naše kupce u dizajnu i advertajzingu”.

Dostupnost

NVIDIA endžini za akceleraciju aplikacija su dostupni developerima za download. OptiX, SceniX i Cg Toolkit su besplatni za preuzimanje i korišćenje. Za više informacija molimo posetite: http://www.nvidia.com/object/application_acceleration_engines.html. iray se licencira od kompanije mental images za komercijalnu upotrebu. Za više informacija posetite: http://www.mentalimages.com/products/iray.html.

Grafički profesionalci mogu iskusiti nove endžine na SIGGRAPH-u 2010 na NVIDIA štandu 717, južna hala u Los Anđeles sajamskom centru od 27. do 29. jula 2010. Za više informacija, posetite: www.nvidia.com/quadro. Pratite NVIDIA Quadro na sajtovima YouTube, i Twitter: @NVIDIAQuadro.

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,100 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama, uticaju i mogućnostima NVIDIA GPU i Quadro profesionbalnih rešenja; u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 25 Oktobra 2009. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2010 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, Quadro, NVIDIA 3D Vision, OptiX, SceniX, Cg Toolkit 3, CUDA i NVIDIA Fermi su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster