Fujitsu predstavio nove LED monitore

FUJITSU JE PREDSTAVIO NOVE SERIJE monitora SL i L zasnovane na LED tehnologiji koja omogućava poboljšan vizuelni doživljaj. Novi monitori namenjeni su za poslovnu i multimedijalnu primenu kao što je rad sa velikim tabelarnim dokumentima ili gledanje zahtevnih Blu-ray filmova.

Prelazak sa fluorescentnih lampi (cold cathode fluorescent lamps, CCFL) na svetleće diode (light-emitting diode, LED) kao tehnologiju pozadinskog osvetljenja kod ravnih monitora, takođe čuva životnu sredinu. LED pozadinsko osvetljenje zahteva manje električne energije, što obezbeđuje uštedu u potrošnji struje i do 46 odsto i omogućava da se štetna materija (živa) u potpunosti eliminiše iz procesa proizvodnje. Ovi tanji monitori omogućavaju da se upotreba sirovih materijala u proizvodnji smanji za oko 25 odsto, lakši su i manji, a time i pogodniji za transport.

Serija L ima ugrađene zvučnike i upravljački meni na 16 jezika, dok SL modeli imaju i digitalni 5.1 HDMI audio izlaz za okružujuće audio-sisteme i širi spektar opcija za fino podešavanje monitora putem ekranskih OSD kontrola osetljivih na dodir, a sadrže i dual-HDMI priključke za optimalnu jasnoću prikaza visoke definicije, kao i štedljivi (eko) način rada.

Fujitsu je prvi proizvođač koji je zasnovao celu seriju proizvoda na LED tehnologiji pozadinskog osvetljenja, od 19-inčnih i 20-inčnih osnovnih modela, sve do širokih 22-inčnih i 27-inčnih modela. LED monitori će biti dostupni u zemljama regiona CEMEA&I (Srednja Evropa, Bliski istok, Afrika & Indija) od kraja jula. Cene će biti objavljene po njihovom pojavljivanju u prodaji i očekuje se da će biti približne cenama monitora ekvivalentnih veličina, zasnovanih na CCFL tehnologiji. (I.S.)

|Search:Find More About Fujitsu predstavio nove LED monitore|

[ad#ad-post1]

Izvor: Mikro

mpcv