Toshibin eksterni hard disk drajv STOR.E D10 omogućava brz prenos podataka

High Speed USB 2.0 i eSATA garantuju odgovarajuće skladištenje i bekap podataka

Nojs, Nemačka, 7. septembar 2010 – Toshiba Evropa je danas najavila novi dodatak svom asortimanu eksternih hard disk drajvova u obliku elegantnog STOR.E D10. Namenjen je i običnim korisnicima i profesionalcima. Veliki kapacitet skladištenja ovog uređaja od do 2 terabajta zadovoljava potrebe za sve većim obimom podataka koji moraju se čuvaju u digitalnoj formi, kao i da bude bezbedno i sigurno bekapovan. STOR.E D10 će se naći u prodaji u trećem kvartalu 2010. širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Za profesionalnu i privatnu upotrebu

STOR.E D10, sa atraktivnim sjajno-crnim kućištem, ostvaruje brz prenos podataka između vašeg kompjutera nudeći dva interfejsa velike brzine: High Speed USB 2.0 opciju koja obezbeđuje brzinu prenosa do 480 Mbps i eSATA interfejs, koji omogućava brz prenos podataka čak i preko kablovske konekcije koja je duža od 2 metra. Uz veliki kapacitet skladištenja i brz prenos podataka, Toshiba STOR.E D10 ispunjava zahteve profesionalnih korisnika u malim i srednjim preduzećima, kao i potrebe kućne kancelarije ili porodice.

Jednostavan i bezbedan bekap

Iako je većina korisnika svesna rizika gubitka dragocenih podataka, do kog može da dođe usled napada virusa ili neočekivanog pada sistema, često se dešava da korisnici ne štite svoje podatke na odgovarajući način i ne rade redovan bekap. Da bi bekap proces učinio što jednostavnijim i bezbednijim, čak i za neiskusne korisnike, STOR.E D10 ima instaliranu probnu verziju bekap softvera Nero BackItUp&Burn. Ovaj softver pomaže da se zaštite podaci i automatizuje bekap. Pored toga, instalirana probna verzija pouzdanog softvera McAfee Internet Security Suite 2009 štiti drajv od virusa i čini ga bezbednim za bekap.

Prošireni servisi

Osim garancije, korisnici imaju i opciju da se pretplate na Data Recovery Service (servis za vraćanje podataka) koji važi tri godine. Ovim se korisnici štite od gubitka podataka u slučaju fatalnog pada sistema: naša profesionalna laboratorija za vraćanje podataka će učiniti sve što može da vrati vaše podatke. Pored pretplate na Data Recovery Service, postoji i opcija servisa ’na zahtev’ za jednokratnu upotrebu.

Dodatni pres materijal i informacije

Za preuzimanje slika, posetite Image Library na adresi www.toshiba.eu/presslounge.

O kompaniji Toshiba Evropa

Toshiba Evropa (TEG) je podružnica u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija, globalne korporacije sa istorijom dužom od 130 godina. Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su informacioni i komunikacioni sistemi, digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu, TEG se sastoji od četiri poslovne divizije:  Kompjuterski sistemi, Proizvodi za skladištenje podataka, Proizvodi široke potrošnje i Operacije elektronskih sistema. Ove divizije zajedno nude proizvode kao što su vodeći prenosivi kompjuteri i drugi mobilni proizvodi i rešenja, HDD, DVD, LCD, TV uređaji i elektronska oprema za kancelarije. Kao centar za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, TEG pruža podršku i pomoć svojim lokalnim ograncima. Za više informacija o Toshiba laptopovima i dodatnoj opremi, posetite www.toshiba.eu/presslounge.

newsmaster