Epson predstavlja najnovije ultra mobilne projektore za predavače u pokretu

21. septembar 2010. –  Epson®, svetski lider na tržištu projektora je danas predstavio EB-1750, EB-1760W, EB-1770W i EB-1775W projektore koji nude kombinaciju svetlih i visokokvalitetnih slika sa laganim i tankim dizajnom kućišta. Ova serija najtanjih i najlakših projektora iz kompanije Epson je dizajnirana specijalno za profesionalce u pokretu.

Sa težinom od samo 1,7 kg i tankim dizajnom sa visinom od samo 44 mm, ovi projektori su manji od većine laptop računara i veoma lako se pakuju u laptop torbe. U kombinaciji sa brzim i jednostavnim postavljanjem, brzim pokretanjem i trenutnim isključivanjem, ova serija pomaže profesionalcima da na jednostavan način podele prezentacije i slike van kancelarije.

Koristeći Epsonovu 3LCD tehnologiju ovi projektori daju najbolju osvetljenost u klasi, čak do 3.000 lumena i Colour Light Output karakteristiku (CLO) iste jačine kao i bele svetlosti (White Light Output). Prezentacije tako imaju benefit jačih, a ipak prirodnih boja koje impresioniraju čak i prilikom projektovanja na dnevnom svetlu, omogućavajući publici da lako zabeleži ono što je potrebno.

Valerie Riffaud-Cangelosi, senior biznis menadžer za VI u kompaniji Epson Europe je izjavila: “Ovi proizvodi su ultimativno rešenje za mobilne prezentacije. Atomatska vertikalna korekcija trapeza se nalazi na svim modelima, a EB-1775W takođe poseduje automatsku horizontalnu korekciju. To znači da se slika odmah fokusira na bilo koju površinu, a automatska vertikalna i horizontalna korekcija trapeza podešava oblik kako bi se dobila precizna projekcija. Sa pritiskom na samo jedan taster može se pokrenuti i ekskluzivna Screen Fit funkcija koja osigurava da se projekcija savršeno uskladi na platnu sa crnim okvirom kako bi dobili ravnu i pravilnu sliku bez distorzije, za par sekundi.”

Bežično povezivanje koje je uključeno u model EB-1775W i opciono na modelima EB-1760W/1770W pruža slobodu od kablova. Kada se jednom povežete preko Easy MP Network Projection softvera on vam nudi veliki izbor naprednih mogućnosti koje uključuju i displej na više ekrana koji omogućava da se povežu do četiri projektora na jedan računar. A sa opcionim Quick Wireless Connection ključem, povezivanje je nikad lakše.

Velika slika može biti projektovana i kada je prostor ograničen. Slika od 60 inča (16:9 razmera) se može postignuti sa samo 1,35 metara udaljenosti od površine na koju se projektuje slika.

Svi modeli, izuzimajući EB-1750, nude prirodnu WXGA rezoluciju koja prikazuje sve što je prikazano na širokom monitoru računara (Mac i PC) bez ikakvih dodatnih podešavanja, projektujući oko 30% više piksela u odnosu na XGA rezoluciju.

Za profesionalce u pokretu koji traže visoku upotrebnu vrednost, nova paleta poseduje 3 u 1 USB displej funkciju, jedinstvenu za Epson, koja omogućava da korisnici reprodukuju zvuk i sliku uz kontrolu projektora koristeći samo jedan Mac kompatibilan USB kabl. Uz to, softver koji dolazi uz projekore može konvertovati PowerPoint slajdove kako bi omogućio multimedijalne prezentacije bez korišćenja računara direktno sa USB fleš memorije.

Dostupno od sredine oktobra 2010.

Ključne karakteristike EB-1750 EB-1760W EB-1770W EB-1775W
Jačina bele svetlosti (White Light Output) i Colour Light Output karakteristike(CLO) 2600 2600 3000 3000
Mala težina, čak i sa torbom 1,7kg 1,7kg 1,7kg 1,7kg
Epson 3LCD tehnologija ü ü ü ü
WXGA rezolucija XGA ü ü ü
Automatska horizontalna korekcija trapeza i Screen Fit funkcija (ekskluzivno na modelu EB-1775W) ü
Automatska vertikalna i ručna horizontalna korekcija trapeza ü ü ü ü
Bežično povezivanje opciono opciono ü
EasyMP USB displej ü ü ü ü
EasyMP mrežna projekcija opciono opciono ü
Easy MP PC-free funkcija ü ü ü ü
EasyMP mrežni monitor opciono opciono ü
Upotreba na Mac i PC računarima ü ü ü ü
Ugrađen zvučnik od 1W ü ü ü ü
Digitalni ulaz/HDMI ü ü ü
AV mute poklopac ü ü ü ü
Povezivanje na Epson Visualiser (dokument kamera – nije uključena) ü ü ü ü
Izduvavanje vazduha sa prednje strane ü ü ü ü
Lampa dugog veka trajanja i vazdušni filter koji se lako čisti ü ü ü ü
    — kraj —

O Epson kompaniji

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O Epson Europe kompaniji

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster