Doživite sliku visokog kvaliteta sa najnovijim profesionalnim projektorima

25. oktobar 2010. –  Epson®, vodeći svetski proizvođač projektora1 je danas predstavio EB-G5600, EB-G5950, EB-G5650W, EB-G5450WU i EB-G5750WU2 modele projektora koji nude izvrstan kvalitet slike uz laku instalaciju. Idealni za korporacije, visoko školstvo i vladine ustanove, dizajnirani su za instalacije kako u auditorijumima i salama za predavanja, tako i u muzejima, galerijama, bioskopima, prostorima za simulaciju i medicinskim ustanovama.

Uz Epsonovu 3LCD tehnologiju ovi projektori su sposobni za svetlinu od čak 5.200 lumena sa zadržavanjem istog nivoa svetline bele i svetlosti u boji (Colour Light output – CLO). Prezentacije dobijaju na kvalitetu zahvaljujući živim bojama i vosokokvalitetnoj slici čak i na dnevnom svetlu, na taj način omogućavajući publici udobno zapisivanje beleški što je uz veličinu projekcije od 100 inča ili više veoma lako. Uz sve to kontrast je poboljšan zahvaljujući C²Fine neogranskom LCD panelu čija je odlika veoma dug životni vek.

Vincent van Rij, produkt menadžer zadužen za projektore u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Ova serija je dostupna sa velikim izborom rezolucija, uključujući WXGA (1280×800) i WUXGA (1920×1200). Muzeji i galerije, arhitektonski studiji ili sredine za simulacije imaće koristi od WUXGA rezolucije sa kvalitetom slike koja premašuje Full HD. Uz to, 16:9 format slike omogućava lak pregled A3 dokumenata, tabela, podataka ili medicinskih slika.”

Neki modeli takođe dolaze sa 1080p/24fps procesiranjem, savršenim za prikaz visokokvalitetnih filmova i tečnih pokretnih slika.

Prezentacije su unapređene sa Epsonovim EasyMP softverom za mrežnu projekciju. Prikažite sliku na do četiri ekrana od jednom, uporedite i prikažite informacije preko podeljenog ekrana ili povežite do 16 računara na jedan projektor. Takođe, na većini modela (osim EB-G5600) je moguće brzo povezati, putem bežične konekcije, bilo koji Mac ili PC računar na projektor kroz samo tri klika.

Planiranje i instalacija platna i plafonskog nosača je jednostavna sa centralno postavljenim sočivom, a mogućnosti za postavljanje su raznolike zahvaljujući vertikalnom i horizontalnom pomeranju sočiva. Svi modeli su dostupni sa ili bez standardnog sočiva, uz izbor do četiri dodatna sočiva koja omogućavaju posebna podešavana slike za svaku sredinu. Bajonet ležište i široki 1,8x zum na standardnom sočivu omogućava lako postavljanje projektora bez ikakvih problema.

Izvor: FutureSource Consulting Limited, www.futuresource-consulting.com

2 Obratite pažnju, svaki model poseduje i opciju konfiguracije bez sočiva (NL).

Ključne karakteristike EB-G5600 EB-G5950 EB-G5650W EB-G5450WU EB-G5750WU
Epsonova 3LCD tehnologija za ravnomerno visok nivo bele i svetlosti u boji (CLO). 4.500 lumena 5.200 lumena 4.500 lumena 4.000lumena 4.500 lumena
WUXGA rezolucija za široke slike koje premašuju Full HD rezoluciju. XGA XGA WXGA WUXGA WUXGA
Visok nivo kontrasta za kvalitetniju crnu . 1000:1 2000:1 2000:1 1000:1 1500:1
Slika i zvuk kroz HDMI konekciju. ü ü ü ü ü
60 frejma u sekundi kroz 1080/24fps obradu. ü ü
Easy MP Network Presentation softver: Povežite 16 računara na jedan projektor, prikažite sadržaj na četiri PC ekrana istovremeno, funkcija podele ekrana, prikaz velikih slika na više ekrana. ü ü ü ü
Brza i laka WiFi konekcija u samo tri klika. ü ü ü ü
Centralno pozicionirano sočivo, fleksibilna mogućnost pokretanja sočiva za vertikalno ili horizontalno pomeranje, 1,8x zum sa standardnim sočivom. ü ü ü ü ü
Upravljanje kroz mrežu. ü ü ü ü ü
C²Fine neorganski LCD panel ü ü ü ü ü
Prikaz medicinskih slika sa posebnom opcijom DICOM simulacije.1 ü ü ü ü ü
U skladu sa životnom sredinom, kućište bez premaza (osim prednje strane i prostora oko sočiva), bez upotrebe halogenih materijala u glavnom kućištu, reciklirano pakovanje, unapređena efikasnost svetla, niža potrošnja energije u režimu mirovanja. ü ü ü ü ü
Integrisan zvučnik od 7w ü ü ü ü ü
    — kraj —

O Epson kompaniji

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O Epson Europe kompaniji

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster