Proglašeni pobednici Canon takmičenja za najveći poslovni skok

  • Pobednici takmičenja su Švedska (prvo mesto), Belgija (drugo mesto) i Francuska (treće mesto).
  • Ukupni nagradni fond iznosi preko 100.000 evra, a prvonagrađena švedska kompanija Nässjötryckeriet AB dobila je i potpuno konfigurisani, Canonov digitalni produkcijski štampač za laku proizvodnju imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO.
  • Žiri je pohvalio visok kvalitet priloženih projekata.

Beograd, 27. oktobar, 2010. – Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, proglasila je pobednike Canon evropskog takmičenja u poslovnom skoku. Nagrade im je, na posebnoj svečanosti održanoj u okviru sajma EXPO 2010 u Parizu uručio Dejvid Presket, direktor sektora za profesionalno štampanje, Canon Europe.

Prema izboru stručnog žirija sastavljenog od poslovnih konsultanata, pobednik takmičenja je švedska kompanija Nässjötryckeriet AB, drugo mesto zauzela je kompanija Moeyaert W. NV iz Belgije a treće francuski La Crysalide.

Komentarišući pobednika, žiri je obrazložio: „Impresionirao nas je plan kompanije Nässjötryckeriet AB da poslovnim skokom počne da pruža usluge iz marketinga i korporativnog PR-a. Dobro osmišljena i inteligentno razrađena strategija, potkrepljena uverljivim brojkama, opravdala je ambicioznost i izvodljivost plana. Prvo mesto je time  sasvim zasluženo i očekujemo vesti o njihovom daljem uspehu.“

U vezi s drugim mestom, žiri je ocenio: „Moeyaert W. NV je konkurisao planom za konsolidaciju firmi, koji je istovremeno vizionarski i ambicozan. Žiri se složio da je ovde reč o pragmatičnom pristupu vladajućim vrednostima tržišta, čijim učesnicima treba da obezbedi uspeh. Ovim planom je pokazano da se razmišljanjem van okvira mogu postići uspešna rešenja u teškim situacijama.“

Trećeplasirani je pohvaljen rečima: „Na osnovu valjanih istraživanja i propozicija CSR vrednosti koje podrazumevaju isključivo upotrebu ekoloških materijala, La Crysalide je predstavio plan koji bi ovoj kompaniji, s obzirom na rizik, omogućio sasvim zasluženi uspeh. Dobro strukturisan i predstavljen, ovaj plan jasno demonstrira sposobnost tima da sprovede ovako raslojenu strategiju.“

Primajući nagradu za prvo mesto, Per Simonson, generalni dirketor kompanije Nässjötryckeriet AB, izjavio je: „Uzbuđeni smo pobedom na Canonovom takmičenju za poslovni skok. Verovali smo da imamo šanse za uspeh, ali videvši visok standard nižeplasiranih, jasno je da je reč o ozbiljnoj konkurenciji. Fantastično je biti izabran za pobednika. Zahvalni smo Canonu na organizaciji takmičenja jer nas je to navelo da proverimo naš poslovni model i dalo motivaciju da izradimo novi poslovni plan za našu kompaniju.“

Mark Lon, dirketor za marketing u sektoru profesionalnih rešenja štampe, Canon Europe, rekao je: „U ime kompanije Canon Europe, želeo bih da čestitam pobedničkim kompanijama na uspehu. Zbog vremena i sredstava koje je bilo neophodno uložiti, želeo bih da pohvalim učesnike koji nisu osvojili nagrade i obodrim ih da, uprkos tome, ne odustanu od svojih planova“.

Takmičenje u poslovnom skoku, dodao je Lon, ustanovljeno je u cilju podrške Canonovoj temi za tržište profesionalnih rešenja štampe za 2010. – Skoku. „Skok“ je bio, i još uvek je, vitalni podstrek u ovoj industriji. Na osnovu komentara žirija, jasno je da su pobednička rešenja usvojila preduzetnički i inovativni pristup koji smo preporučili u cilju razvitka poslovne uspešnosti. Nadamo se da će oni inspirisati druge u ovoj industriji. Pobedničkim kompanijama želimo svu sreću u uzbudljivim vremenima koja su pred nama, i ponavljamo da je Canon rešen da ih podrži, kao i sve svoje klijente, u nastojanju da svoje poslovne planove sprovedu sa komercijalnim uspehom.“

Canon će pobednicima uručiti sledeće nagrade:

Prvo mesto – potpuno konfigurisani, Canonov digitalni produkcijski štampač za laku proizvodnju imageRUNNER ADVANCE C9070 PRO uz softversku podršku Essential Business Builder.

Drugo mesto – 44-inčni štampač velikih formata Canon imagePROGRAF iPF8300, sa početnim paketom i softverskom podrškom Essential Business Builder.

Treće mesto –  konsultantski paket rešenja Essential Business Builder, isporučen od strane nezavisnog eksperta.

Ukupna vrednost nagrada iznosi preko 100.000 evra.

O  kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc. koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“ je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnih i SLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O kompaniji Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je kompanija sa sedištem u Ljubljani, u vlasništvu kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Osnovna delatnost kompanije Canon Adria jeste davanje tehničke podrške i trgovina na celokupnom području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Više informacija o kompaniji Canon Adria: www.canon.rs

newsmaster