USKORO OTVARANJE FABRIKE ROBOTA

Beograd, 13.1.2009. – Kompanija ICM Electronics iz Novog Sada, završava izgradnju prve srpske fabrike za proizvodnju i montiranje robotskih linija. Proizvodni pogon i upravna zgrada ICM-a prostiraće se na preko hiljadu kvadratnih metara, a početne investicije u prvu srpsku fabriku robota, u prošloj godini iznosile su oko milion evra.

– Nalazimo se u jednoj od poslednjih faza pred otvaranje fabrike, i pripremanje pogona za rad. U ovom momentu, uvodimo gas i struju u infrastrukturu zgrade, nakon čega ćemo početi da opremamo fabriku mašinama, rekao je Dragan Mićić, direktor ICM-a.

Fabrika će imati radionicu za proizvodnju i montiranje robotskih linija i upravnu zgradu. Zbog specifičnosti posla, slobodan pristup u halu imaće samo ovlašćena lica, a sva dešavanja moći će da se prate kroz staklo iz administrativnog dela zgrade.

Radovi na fabrici u Platičevu su počeli u septembru prošle godine, polaganjem kamena temeljca ambasadora Japana Tadashi Nagai i Dragana Mićića, direktora ICM-a. Izgradnja fabrike predstavlja rezultat dugogodišnjeg razvoja kompanije ICM Electronics, koja se od osnivanja bavi automatizacijom, sarađujući sa japanskom korporacijom OMRON, koja proizvodi visoko sofisticirane komponente automatike. Od 2006. ICM se bavi i robotizacijom proizvodnih procesa, najviše u saradnji sa japanskim FANUC Robotics-om, ali i sa nemačkom korporacijom Schunk, koja je specijalizovana za robotske pribore.

– Naš cilj je da budemo lideri ne samo u Srbiji, ističe Dragan Mićić, direktor ICM-a, već da sa najnovijim rešenjima naših inženjera konkurišemo i u Evropi. Izgradnjom fabrike, spremamo se za evropsko tržište. Naša rešenja su već sada na svetskom nivou. Završetkom fabrike stvoriće se uslovi da se zadovolji sve veća potražnja za automatizacijom i primenom robota u Srbiji, jer su sve aktivnosti kompanije usmerene na potpuno zadovoljenje potreba i zahteva klijenata, ali i da se poslovanje ICM Electronics-a proširi i na tržište zemalja u regionu. Proizvodnja u novom pogonu počeće krajem februara 2009. godine.

|Search:Find More About USKORO OTVARANJE FABRIKE ROBOTA|

[ad#ad-post1]

tnews