Zatvorena deseta jubilarna Sinergija

Beograd, 19. novembra 2010. – Danas je završena deseta jubilarna Sinergija, koju je, tokom 5 dana trajanja u Sava Centru i hotelu Hajat, posetilo preko 3.000 ljudi.

Na Sinergiji je održano 123 predavanja organizovanih u osam tematskih celina, od kojih čak 50 na engleskom jeziku. Predavanja je držalo 117 vrhunskih predavača i stručnjaka iz domaćih i stranih kompanija, među kojima i: Rafal Lukawiecki, Richard Campbell, John Craddock, Eran Yuri Kolber, Steve Forte, Saša Jurić, Dragoslav Ogar, Damir Dizdarević, Bojan Jovičić, Marin Bezić, Sonja Keserović i mnogi drugi.

Na ovogodišnjoj konferenciji organizovano je i 15 poslovnih, partnerskih i akademskih skupova. Učesnici su imali prilike da slušaju o Microsoft tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni, da saznaju na koji način je najefikasnije preći na Cloud tehnologije i uživo isprobaju nekoliko modela Windows Phone 7 telefona.

Drugog dana konferencije, na štandu Microsofta, odbojkaški reprezentativac Vanja Grbić potpisivao je Windows 7 promo filmove i predstavljene su novosti o Microsoft Office programima. U sredu, 17. novembra, lansiran je Lync server i prikazan demo ovog proizvoda, što je izazvalo veliko interesovanje posetilaca. Prezentaciju svog rešenja Neural communicator održali su vicešampioni takmičenja Imagine Cup, nakon čega je na samom štandu održano finale prestižnog takmičenja u hakovanju pod nazivom “Hack the gate”.

U pauzama između predavanja, učesnici su se zabavljali uz Kinect, koji je na Sinergiji premijerno prikazan u Srbiji, Xbox i Rock Band, a pobednicima različitih konkursa i takmičenja podeljene su brojne nagrade.

Na završnoj sesiji, predavači koji su obeležili prethodnih deset konferencija- Srđan Stošić, Dragoslav Ogar, Saša Jurić i  Slaviša Ilić – zaključili su da je ovogodišnja Sinergija premašila sva očekivanja.

“Za proteklih deset godina, Sinergija se, od lokalnog mesta okupljanja IT entuzijasta, razvila u jaku evropsku konferenciju, sa velikim brojem tehničkih i poslovnih predavanja, skupova i sponzorskih manifestacija “, naglasio je Borko Kovačević, direktor konferencije.

Plan organizatora je da Sinergija “živi” tokom cele godine, preko portala Sinergije, blogova, ali i kroz  skupove koji će biti organizovani između dve Sinergije.

newsmaster