Apcom, Višer i Macola predstavili najsavremeniju laboratoriju u regionu za edukaciju u oblasti audio/video tehnologija

Beograd —25. mart, 2011. — Visoka škola elektrotehnike i računarstva, u saradnji sa kompanijama Apcom i Macola, predstavila je najsavremeniju laboratoriju, opremljenu Apple računarima i specijalizovanim softverom namenjenu obrazovanju svojih studenata u oblasti audio/video tehnologija.

Laboratorija 310, sadrži 21 iMac računar, opremljen visoko profesionalnim softverom za video montažu Final Cut Studio, kao i sotfver za audio montažu Logic Express. Svi računari su povezani na vrhunske MacPro servere uz podršku jedinstvenog Macola storage sistema. Celokupno rešenje je spremno za upotrebu i u mogućnosti je da emituje program kvaliteta najmodernijih televizijskih stanica.

”Veoma smo ponosni na činjenicu, da smo našim studentima obezbedili najmoderniju opremu za studiranje baziranu na Mac računarima, kakvu koriste najsavremenije televizijske kuće”, izjavio je Dr Dragoljub Martinović, direktor škole. ”Za Apple računare smo se odlučili ne samo zbog njihovog kvaliteta, već i zbog toga što se koriste kod najboljih kako domaćih tako i stranih televizijskih stanica i produkcijskih kuća, tako da će naši studenti u potpunosti biti spremni da rade već prvog dana nakon završetka svog školovanja”.

”Projekat Digitalne laboratorije za smer audio i video tehnologije je najnapredniji projekat ove vrste u regionu baziran na iskustvu i idejama kolega profesora, ali i naših saradnika iz kompanije Macola, koje su godinama gradili radeći sa najsavremenijim radio/TV studijima, produkcijskim kućama i obrazovnim institucijama”, izjavio je Marko Kovačević iz kompanje Apcom Srbija. “Apple-ov ugled u obrazovanju je sinonim za kreativnost, može se reći da je obrazovanje DNK Apple-a.”

Upotreba Apple-ovih kreativnih alata pomoći će studentima da uče efikasnije i istražuju kako tehnologija može razbiti barijere između učionice i spoljnog sveta, bez ograničenja. Studenti će biti spremni da bez dodatnih obuka i prilagođavanja odmah počnu sa radom u kreativnoj industriji gde su Apple-ovi alati odavno postali standard.

“Možemo reći da je VIŠER škola u kojoj studenti sada imaju laboratoriju sa najsavremenijim hardverom i softverom kakav koriste CNN, BBC ili Švajcarska državna televizija”, izjavio je Miodrag Popović, direktor kompanije YU Epicentar, izumitelj Macola rešenja. “Svaki svršeni student moći će odmah da radi u njihovom okruženju sa već stečenim praktičnim iskustvom, ne samo korisničkim nego i iskustvom razvoja softvera i hardvera obzirom da je deo sistema delo naših inženjera i da im je na raspolaganju sav razvojni alat.”

Celokupno rešenje pruža mogućnost studentima da rade na kompleksnim projektima na nivou najsavremenijih holivudskih montaža kako zvuka tako i videa, play out na nivou vrhunskih tv stanica, full HD video striming i podcasting, kao i druge zahtevne aktivnosti iz oblasti audio/video produkcije.

O kompaniji Apple, Inc.

Apple dizajnira Mac-ove, najbolje računare na svetu, OS X, iLife, iWork i profesionalni software. Apple predvodi u digitalnoj muzičkoj revoluciji sa iPodom i iTunes internet prodavnicom. Apple je redizajnirao mobilni telefon sa revolucionarnim iPhone-om i App Store-om i skoro je predstavio magični iPad koji definiše budućnost mobilnih medija i računarskih uređaja.

O kompaniji Powercom Imaging

Powercom Imaging, d.o.o. je ponosni član MIDIS/Apcom grupe, sa sedištem u Beogradu. Društvo osnovano 2000. godine ovlašćeni je Apple Value Added Distributor zadužen za razvoj tržišta, marketing, prodaju i podršku Apple i povezanih proizvoda.

###

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte:

 

newsmaster