NVIDIA je objavila da će proširiti svoju GPU Tehnološku konferenciju na ceo svet

NVIDIA predstavlja GTC konferencije u gradovima Peking, Singapur, Tajpej, Tel Aviv, Tokio i drugim regionima; Severno Američki događaj je pomeren za proleće 2012.

SANTA KLARA, Kalifornija —06. Maj, 2011. — NVIDIA je danas objavila da proširuje svoju GPU Tehnološku Konferenciju (GTC) kako bi izašla u susret povećanom globalnom interesovanju i potrebama za GPU računarstvom, koje će pokretati novu generaciju istraživanja i naučnih otkrića.

Sa više od 2.000 prisutnih, iz više  od 40 zemalja, GTC 2010. je bio drugi najveći događaj vezan za superračunare te godine. Nastavljajući uspešnu tradiciju, NVIDIA dodaje nove regionalne GTC događaje širom sveta, uključujući događaje na sledećim lokacijama:

  • Singapur – 12. maj, 2011.
  • Tajpej – 19. maj, 2011.
  • Tel Aviv – 30. maj, 2011.
  • Tokio – 22. jul, 2011.
  • Peking – 15-16. decembar, 2011.

 

NVIDIA će iskoristiti Konferenciju za Superračunarstvo (SC) kao jesenji godišnji događaj za GPU računarstvo, a Severno Američka GTC konferencija će postati prolećni događaj. GPU računarstvo je značajno poraslo na SC-u, kao što se moglo videti prema povećanom broju tehničkih radova, prezentacija i prisustvu hadverskih i softverskih kompanija. Ovogodišnjih GTC je pomeren sa oktobra 2011. na proleće 2012.

Sponzori GTC konferencije za proleće 2012. uklučjuju: Adobe, AMAX, Appro, Bull, CAPS, Dell, GE Intelligent Platforms, HP, Lenovo, Los Alamos National Labs, Microsoft, NextIO, PNY, Supermicro, Synnex i SGI. Dodatne informacije o GTC konferenciji su dostupne na www.gputechconf.com. Sajt omogućava registraciju kako biste, putem email-a, bili obavešteni o informacijama o konferenciji, kao i kada će moći da se predaju radovi.

GTC konferencija je najznačajniji događaj na svetu koji pokazuje dostignuća u računarstvu sa grafičkim procesorima. Prošlogodišnji GTC je posetiocima ponudio više od 280 sati sadržaja, pre svega namenjenog naučnicima iz oblasti računarstva, inžinjerima i programerima koji žele da se bolje upoznaju sa načinima na koje grafički procesori transformišu naučno, vizuelno i tehničko računarstvo. Poseta na događaju u 2010. godini je porasla više od 50 procenata u odnosu na 2009. godinu, i očekujemo da će ona i dalje rasti.
# # #

newsmaster