NVIDIA i Samsung proširuju familiju GALAXY telefona novim GALAXY R modelom

Najveći svetski proizvođač Android telefona isporučuje svoj prvi Tegra supertelefon 

Santa Klara, Kalifornija — 11. avgust, 2011— NVIDIA i Samsung Electronics su predstavili najnoviji GALAXY telefon, GALAXY R, koji poseduje ekran od 4.19 inča, NVIDIA® Tegra™ 2 mobilni superčip i Android operativni sistem u verziji 2.3 (takođe poznatoj pod imenom Gingerbread).

Samsung GALAXY supertelefoni su jedni od najpopularnijih modela širom sveta.

GALAXY R pruža još većem broju korisnika mogućnost uživanja u jedinstvenom sadržaju zahvaljujući Tegri, prvom dvojezgrarnom mobilnom procesoru na svetu. GALAXY R takođe poseduje GeForce™ grafički procesor za brzo surfovanje internetom uz hardverski ubrzan Adobe Flash plejer, podršku za HD video u punoj rezoluciji i igranje igara koje poseduju kvalitet naslova sa konzola.

Koristeći GALAXY R korisnici mogu efikasno koristiti veliki broj aplikacija istovremeno, surfovati internetom još brže zahvaljujući bržem učitavanju stranica i Flash sadržaja ili HD filmovima. Uz sve to takođe mogu igrati  igre koje su optimizovane za Tegra uređaje uz pomoć Tegra Zone aplikacije na Android marketu.

“Samsungov najnoviji supertelefon pokazuje multimedijalnu snagu Tegra procesora i sjajan je primer onoga što korinići očekuju od jednog od najvećih proizvođača mobilnih telefona”, izjavio je Michael Rayfield, generalni menadžer za mobilne uređaje u kompaniji NVIDIA.

Karakteristike GALAXY R modela:

    • Tegra 2 superčip
    • 4.19″ WVGA Super Clear LCD ekran osetljiv na dodir
    • Android 2.3 (Gingerbread) operativni sistem
    • Snimanje videa u 720p HD kvalitetu i reprodukcija 1080p Full HD videa (Divx, WMV, MP4, H.264 B/P)
    • Ugrađenih 8GB memorije i podrška za MicroSD kartice do veličine od 32GB
    • Veličina: 125.7 x 66.7 x 9.55 mm
    • Težina: 131 grama

GALAXY R je dostupan u Švedskoj a uskoro će biti dostupan i u drugim regionima uključujući severnu i istočnu Evropu, jugoistočnu i zapadnu Aziju, srednje-istočnu Aziju i Kinu.

# # #

Za više informacija, kontaktirajte:

Bruce Chan NVIDIA Corporation

(408) 562-7596

[email protected]

KenesYoo

Samsung Electronics Co., Ltd.

[email protected]

O kompaniji NVIDIA NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od tableta i portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,900 U.S. patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. Je globalni lider u poluprovodnicima, telekomunikacijama, digitalnim medijima i tehnologijama digitalne konvergencije sa 135.8 milijardi Američkih dolara konsolidovanih prihoda u 2010. godini. Zapošljavajući 190.500 ljudi u 206 kancelarija u 68 zemalja, kompanija se sastoji od devet nezavisnih poslovnih jedinica: vizuelni displeji, mobilne komunikacije, telekomunikacioni sistemi, digitalni uređaji, it rešenja, digitalni imadžing, memorije, sistemski LSI i LCD. Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.

# # #

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: uticaju, mogućnostima i benefitima Tegra procesora, TegraZone i NVIDIA grafičkih procesora; tržištu Tegra2 superčipova; i efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, a u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 1. maja, 2011. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

© 2011 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo, GeForce i Tegra su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster