Finale Nokia Angry Birds Šampionata u Srbiji

Beograd, 27 Avgust 2011. – Kompanija Nokia organizovala je sinoć u Beogradu finale prvog Angry Birds šampionata u Srbiji. Bodreni svojim navijačima i zaintereosvanim sugrađanima, finalisti takmičenja održanih u 8 velikih gradova širom Srbije, sinoć su na beogradskom trgu Nikole Pašiča još jednom iskazali svoje umeće u igranju igrice Angry Birds i, kroz međusobno takmičenje, odlučili o pobedniku.

Titulu Angry Birds šampiona u Srbiji od koga zeleni prasići drhte od straha osvojio je osamnaestogodišnji Vladimir Marinković iz Kragujevca.

Pored dobre zabave tokom takmičenju sa drugim finalistima, Nokia je šampiona nagradila vrednim nagradama – najnovijim Nokia X7 smart telefonom, kao i putovanjem u Rio de Žaneiro za dve osobe.  

Nokia je potragu za pobednikom Angry Birds šampionata započela u Beogradu 4. avgusta, a potom nastavila u Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Nišu, Novom Pazaru i Kruševcu.. U ovim su gradovima, svi zainteresovani učesnici imali su priliku da, koristeći najnovije Nokia telefone, pokažu svoje veštine u ovoj zanimljivoj igri za telefone sa ekranom osetljivim na dodir pomažući simpatičnim a ljutim ptičicama da se oslobode napasnih zelenih prasića koji im stalno kradu jaja.

Angry Birds je igra koja je postala pravi društveni fenomen i do sada je preuzeta 100 miliona puta od strane korisnika smart telefona i preko 40 miliona korisnika redovno igra ovu igricu. Angry Birds šampionat je prvi ove vrste u Srbiji i organizuje ga kompanija Nokia.

O kompaniji Nokia:

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,5 milijardi ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže.


newsmaster