Kompanija Lenovo predstavila prvu seriju tablet računara

Porodica tablet računara pruža poslovnim korisnicima različite mogućnosti, donoseći na hiljade aplikacija i servisa

RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 25. avgust, 2011: Kompanija Lenovo danas je predstavila prvi model svoje serije ThinkPad tablet računara, namenjenog poslovnim korisnicima. Novi Lenovo ThinkPad Tablet računari prvi su mobilni Internet uređaji ove kompanije sa Google Android* 3.1 platformom. Lenovo Android tablet računari omogućavaju pristup više od 250.000 aplikacija sa Android Market servisa, kao i aplikacijama specijalno prilagođenim Lenovo uređajima u Lenovo App Shop servisu.

„Tablet računari su veoma personalni uređaji. Ponudu tablet računara poslovnih karakteristika smo dizajnirali tako da bi obezbedili bolju radnu produktivnost poslovnim korisnicima, a sigurnost i upravljačke mogućnosti IT menadžerima”, rekao je Liu Jan, viši potpredsednik i predsednik kompanije Mobile Internet Digital Home business group, Lenovo.

Novi Lenovo tablet računari donose unapređeno mobilno iskustvo, a pokreće ih NVIDIA* Tegra* 2 dual-core mobilni procesor koji pruža napredne multitasking mogućnosti, kao i znatno brže surfovanje internetom pomoću ugrađenog Flash-a, odlično iskustvo igranja igrica i nisku potrošnju energije za dužu autonomiju baterije.

„Tegra 2 dual core procesor je savršen za Lenovo tablet računare” izjavio je Michael Rayfield, generalni direktor sektora Mobile Business, u kompaniji NVIDIA. „Korisnici sada mogu uživati u Internetu uz pomoć Flasha*, igranju igrica i video materijalu visoke definicije.”

ThinkPad Tablet uvodi Android u poslovni svet

ThinkPad Tablet spaja izuzetne multimedijalne karakteristike i iskustvo zabave kombinovano sa sigurnošću, pouzdanošću i upravljačkim karakteristikama po kojima je ThinkPad poznat. To je prvi pravi tablet u klasi biznis računara. Zamišljen kao savršen uređaj za profesionalce u pokretu, ThinkPad Tablet sadrži opcionalnu digitizer olovku, USB port, ulaz za SD karticu i mini-HDMI za povezivanje sa eksternim projektorima i ekranima, kao i opcionu ThinkPad folder za tastaturu sa optičkim TrackPointom.

 

Podaci su bezbedni na ThinkPad Tablet računaru zahvaljujući višestepenom načinu čuvanja podataka a uređaj je jednostavan za održavanje IT menadžerima zahvaljujući paketu rešenja poslovnih partnera, koji uključuje softver protiv krađe i mogućnost da se tablet računar onesposobi putem programa Computrace* ako je izgubljen ili ukraden. Dodatne bezbednosne mere uključuju virtuelnu podršku za aplikacije uz pomoć programa Citrix*, jednostavnu zero-touch primenu uz LanDesk* i sigurnu e-mail podršku dostupnu putem aplikacije Good Technology*.

 

Sa 10,1-inčnim WXGA (1280×800) ekranom, težine 0,75 kg, ThinkPad tablet takođe poseduje i IPS ekran sa uglom vidljivosti od 178 stepeni i Corning* Gorilla* staklom otpornim na ogrebotine. Ovaj uređaj iz klase biznis računara omogućava profesionalcima povezanost, produktivnost i zabavu, dok su daleko od kancelarije i kuće.

 

Jednostavno rečeno, Lenovo ThinkPad Tablet omogućava poslovnim korisnicima:

Više opcija dok su u pokretu: Kada radite dok ste u pokretu, ThinkPad Tablet računar vam omogućava da pogledate i unesete izmene u Microsoft Office dokument uz pomoć pune verzije aplikacije Documents To Go kreirane od strane DataViz. Takođe, možete napraviti beleške koje se automatski konvertuju u rukom pisan tekst sa ThinkPad tablet olovkom. Pored toga, Folio tastatura za brzo, udobno i precizno kucanje i kontrolu miša može jednostavno biti priključena.

Bolja povezanost: Sa WiFi vezom, 2GB slobodne cloud memorije, standardnim USB ulazom i SD čitačem kartica, i uz pomoć Lenovo opcije jedinstvenog kopiranja fajlova, razmena medijskih datoteka i dokumenata sa drugim ljudima i elektronskim uređajima je jednostavno. Prezentacije mogu izgledati još bolje kada se poveže na eksterni monitor preko ugrađenog mini-HDMI porta. Korisnici mogu bez problema da sinhronizuju ključne fajlove i datoteke sa svojim tablet računarom svaki put kada se priključe na svoj Windows 7 kompjuter. Uparena sa aplikacijama kao što je ooVoo, dual HD kamera omogućava kristalno jasne video konferencije. Korisnici mogu biti u kontaktu sa svojim prijateljima i poslovnim saradnicima koristeći Lenovo ekskluzivnu SocialTouch aplikaciju, što omogućava grupisanje društvenih mreža, email-ova i beleški iz kalendara u jedan interfejs, jednostavan za korišćenje.

 

Bacite se na posao: ThinkPad Tablet može da se poveže sa nizom uređaja i mreža bez direktne pomoći IT administratora. Korisnici mogu da koriste korporativne mrežne lozinke kako bi pristupili svom uređaju i povezali se na korporativni e-mail uz pomoć posebno sertifikovane aplikacije Good for Enterprise. IT menadžeri mogu lako napraviti jedinstveni pristup korporativnom programu Lenovo Image Technology Center, kao i da dele i distribuiraju aplikacije kupljene ili razvijene od strane kompanije, raznim uređajima putem korporativni kontrolisanih App Store programa. Ono što je najvažnije, korisnici će imati mogućnost da zaštite poverljive podatke uz pomoć robusnih bezbednosnih karakteristika, uključujući enkripciju SD kartice, onesposobljavanje usled gubljenja uređaja i softvera protiv krađe.

 

      Obezbedite jaku zaštitu: ThinkPad tablet korisnici će imati pristup celoj bazi usluga kompanije Lenovo, namenjenoj preduzećima, među kojima su ThinkPlus Support, koja obezbeđuje poslovnim korisnicima direktan kontakt sa tehničkim licima koja poseduju relevantno iskustvo iz oblasti tablet računara i Android platforme,  kao i Tablet Protection opcija, koja pruža pokriće za štete koje nisu pokrivene garancijom: od operativnih i strukturalnih oštećenja usled vlage, manjih prosipanja tečnosti, električnih udara i drugih slučajnih oštećenja nastalih pod normalnim radnim uslovima. Pored toga, opcija Lenovo Imaging Services pomaže da poštedite IT odeljenja prilagođavanja slika za svaku mašinu, i osigurava da čak i sa flash slikama, garancija bude zaštićena, a računar  spreman za akciju.

 

 

 

Lenovo App Shop Vrhunski ekosistem aplikacija i različitih usluga

 

Pored hiljada aplikacija dostupnih preko servisa Android Market, korisnici Lenovo tablet računara imaju pristup i aplikacijama u okviru Lenovo App Shop servisa – jedinstvenog tržišta aplikacija, koji sadrži popularne aplikacije, posebno testiranih za Lenovo ThinkPad Tablet računare. Lenovo App Shop nudi širok spektar aplikacija iz različitih kategorija, uključujući muziku, filmove, knjige, produktivnost, društveno umrežavanje, vremensku prognozu, štampanje dokumenata i još mnogo toga.

 

Lenovo App Shop će podržavati aplikacije preduzeća i postojeću privatnu bazu korporativnih aplikacija kako bi kompanijama bilo lakše da integrišu tablet računare u svoj svakodnevni rad. Osim toga, Lenovo će ponuditi aplikacije prilagođene različitim zemljama, valutama i jezicima.

 

Cene i dostupnost

 

ThinkPad Tablet od 16GB košta 450 evra bez digitizer olovke, ili 475 evra, uključujući digitizer olovku za Wi-Fi modele računara. Tu je i opciona torba za tastaturu dostupan po ceni od 90 evra.

ThinkPad Tablet možete naručiti u Srbiji od avgusta 2011, online na adresi lenovo.com ili preko poslovnih partnera. Proizvod će biti dostupan u slobodnoj prodaji u Srbiji u drugoj polovini septebra 2011.

Svi Lenovo tablet računari poseduju jednogodišnju garanciju. Lenovo takođe nudi opciju produžetka garancije ThinkPad Tablet računara za dve godine.

Ukoliko želite da pratite najnovije vesti o kompaniji Lenovo, registrujte se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u ili Facebook-u.

 

 

O Lenovu

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i četvrti najveći proizvođač računara na svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo, kompanija sa liste Fortune 500, ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com/tablets.

newsmaster