Office 365

Šta je Office 365?

Office 365 je najnoviji “cloud” servis koji dolazi iz Microsoft-a i omogućava jaku kolaboraciju alata namenjenih za preduzeća svih veličina.

Office 365 udružuje moć Office desktop aplikacija sa e-mailom, deljenim dokumentima, instant porukama, video i web konferencijama (Exchange Online, SharePoint Online, and Lync Online) u savremenu cloud celinu podržanu od strane Microsoft-a i nekih od njegovih vodećih partnera.
Šta možete sa Office 365?

Ostanite povezani koristeći instant poruke i video konferencije.
Ovladajte virtuelnim sastancima u realnom vremenu sa kolegama, mušterijama, partnerima, gde god da se oni nalaze na Zemljinoj kugli.
Olakšajte planiranje sastanaka sa članovima vašeg tima putem kalendara i pošte kojoj možete pristupiti koristeći bilo koji od uređaja koje inače koristite u toku svog radnog vremena ili kod kuće.
Radite zajedno na fajlovima i dokumentima simultano.
Olakšajte planiranje sastanaka sa članovima vašeg tima putem kalendara i pošte kojoj možete pristupiti koristeći bilo koji od uređaja koje inače koristite u toku svog radnog vremena ili kod kuće.
Sa Office 365, mala preduzeća koja nemaju IT ljude mogu napraviti i održavati neodoljive web sajtove čije je ažuriranje lako poput ažuriranja Word dokumenta.

Office 365 Beta
Kakvi su bili utisci javnosti na beta verziju?

Reakcije na Office 365 beta su bile fantastične! Kroz nekoliko meseci više od 200.000 organizacija, od kojih su 70% mala i srednja preduzeća, se prijavilo i preuzelo test verziju.

Testiranje je sprovedeno na 38 tržišta, što nam je omogućilo dobru bazu podataka na osnovu koje smo uspeli da odredimo globalno stanje.
Koliko vremena je potrebno kupcima da dodju do Office–a 365

Sam proces registracije traje nepunih pet minuta i korisnici mogu da koriste naloge skoro odmah za obavljanje poslova administracije kao i uvođenje novih korisnika ili delegiranje licenci.

Pojedinačne Office 365 usluge (kao što su e-mail, timski sajtovi i sl.) se pružaju automatski, a može potrajati od nekoliko minuta do nekoliko sati u zavisnosti od veličine usluga.
Ko su korisnici Office 365?

Microsoft ne otkriva takve informacije, ali možemo reći da imamo milione korisnika koji plaćaju za usluge i vidimo veliki rast u različitim industrijama i među kompanijama različitih veličina.

Naši korisnici su lideri u oblasti svog poslovanja, kao što su McDonalds, Philips, Starbucks, Volvo, DuPont, Dow Chemical, Hyatt, Coca Cola, GlaxoSmithKline i Kraft Foods kao i veliki broj malih i srednjih preduzeća.
Sa koliko partnera raspolažete?

Microsoft se orijentiše na “izgradnju” velikog partnerskog eko sistema oko Office – a 365, koji uključuje 16,000 postojećih sistema integratora, softver vendora i prodajnih partnera.

Sada širimo tu zajednicu uspostavljajući partnerstva na novi način sa više od 20 pružaoca usluga širom sveta. Vodeće telekomunikacione i hosting firme kao što su Vodafone, Telstra, bell Canada i Telefonica kao i kompanije kao Intuit, pružalac poslovnih i finansijskih rešenja za upravljanje, će nuditi Office 365 kroz pakete za mala i srednja preduzeća – od Web hostinga i broadband – pa do finansijskih rešenja i mobilnih usluga.

Ova nova partnerstva će povećati dostupnost i približiti Office 365 milionima preduzeća širom sveta.
Benefiti

Cenimo da tipične organizacije koje broje 1000 zaposlenih mogu smanjiti troškove IT – a za više od $350.000 godišnje premeštanjem u cloud.

Ovo je zasnovano na dugogodišnjim procenama za više od 6 godina za BPOS.

Uštede dolaze od hardvera, operativnih troškova i troškova nadogradnje.

Rezultati se razlikuju, ali kupci konstantno izveštavaju imedju 10-50% uštede u troškovima.

Očekujemo slične rezultate i sa Office 365.
Da li je Office 365 dostupan po posebnim cenama za neprofitne/dobrotvorne svrhe?

Jeste, nudimo poseban program popusta za potvrđene neprofitne organizacije.
Pouzdanost i bezbednost
Mogu li se korisnici zaista osloniti na Microsoft Online usluge?

Svakako. Svoju odgovornost da isporučimo pouzdane usluge preuzimamo vrlo ozbilno i BPOS usluge su kroz istoriju bile vrlo pouzdane – sa prosečno više od 99,9% raspoloživosti od početka pružanja ovih usluga.

Doživljaj će samo biti još bolji sa Office 365: izgradili smo Office 365 od temelja naviše sa ažuriranom platformom, novim ulaganjima u infrastrukturu i poslednjim tehnološkim inovacijama, te su i BPOS i Office 365 podržani od strane najstrožih finansijskih podrški ugovorenih usluga u industirji.

Jasno nam je da naši korisnici imaju visoka očekivanja od bilo kog operatera, te da su vrlo zainteresovani za razumevanje načina na koji prikupljamo, koristimo i skladištimo informacije o njihove korisnicima.

U tom cilju, kreirali smo Microsoft Online Services Trust Center kako bismo obezbedili veću transparentnost u pogledu načina na koji rukujemo korisničkim podacima. Microsoft Online Services Trust Center pruža detaljne informacije o praksama koje se odnose na privatnost i sigurnost kod Office 365 rešenja.

Lokacija podataka u EU

Gde će biti skladišteni podaci za korisnike Office 365 u EU?

Microsoft određuje usluge korisnika na osnovu njihovih adresa. Korisnici sa adresama u EU biće obezbeđeni u okviru Microsoft EU centara podataka.

Microsoft takođe skladišti podatke korisnika iz EU u EU centrima podataka.

Neki Office 365 podaci biće replicirani u SAD. U svim slučajevima kada se vrši prenos podataka, pratimo važeće zakone, i u EU, to uključuje prenos podataka samo u oblasti koje EU smatra da imaju adekvatan nivo zaštite podataka ili da su u skladu sa EU-SAD principima „bezbedne luke“.
Lokacija podataka u EU
Gde još će podaci korisnika iz EU biti obrađivani?

Microsoft određuje usluge korisnika na osnovu njihovih adresa. Korisnici sa adresama u EU biće obezbeđeni u okviru Microsoft EU centara podataka.

Microsoft takođe skladišti podatke korisnika iz EU u EU centrima podataka.

Microsoft je svetska kompanija i razvija i podržava Office 365 koristeći timove ljudi koje se nalaze širom sveta. U nekim slučajevima, Microsoft osoblje izvan EU ima više iskustva u rešavanju određene vrste pitanja vezanih za usluge, te da bi obezbedili bolju uslugu za naše kupce, mi koristimo prednosti koje to iskustvo donosi.

Office 365 je kreiran tako da podržava korišćenje log zapisa koji beleže greške i probleme u performansama, pre nego korišćenje direktnog pristupa korisničkim podacima. Da bi se omogućila identifikacija uzroka greške ili problema u performansama, ovi zapisi mogu sadržati infromacije kao što su adrese elektornske pošte, naslove elektornskih pošti, nazive datoteka i URL adrese sajtova.

U svim slučajevima kada se vrši prenos podataka, pratimo važeće zakone, i u EU, to uključuje prenos podataka samo u oblasti koje EU smatra da imaju adekvatan nivo zaštite podataka ili da su u skladu sa EU-SAD principima „bezbedne luke“.

Mobilnost
Koji uređaji se mogu koristiti kako bi se povezali na Office 365?

Office 365 svojim korisnicima omogućuje rad sa praktično bilo koje lokacije i daje im automatski ažuriranu elektronsku poštu, kalendar i kontakte na uređajima koje najčešće koriste, uključujući PC, Macintosh računare, iPhone, Android telefone, Blackberry smart telefone, Windows Mobile i Windows Phones.
Da li Microsoft integriše Office 365 klijentski pristup u Windows Phone? A Lync klijent za Windows Phone?

Korisnici Office 365 na Windows Phone imaju na raspolaganju sledeće funkcionalnosti:

Prijem automatski ažurirane elektronske pošte, zatim, kalendar i kontakti.

Lak pristup i pregled datotekama sa svog Windows Phone uređaja

Pristup podacima na SharePoint-u sa svog mobilnog uređaja. Otvaranje i čuvanje datoteka uskladištenih na SharePoint-u direktno iz Word-a, Excel-a i PowerPoint-a.

Sa Mango update-om, Lync Mobile za Windows Phone će obezbediti objedinjeni doživljaj komunikacije kroz korisnikov mobilni uređaj.-
CRM
Q: Na koji način će Office 365 i Dynamics CRM raditi zajedno?

A: Microsoft Dynamics CRM Online i Office 365 organizacijama svih vrsta i veličina zajedno pružaju potpun Microsoft doživljaj poslovne produktivnosti.

Ovi proizvodi nude korisnicima poznato okruženje, lakoću korišćenja i dodatnu vrednost, pored bezbednosti finansijski podržane 99,9%-tne raspoloživosti ugovorenih usluga.

Office 365 će obuhvatiti Microsoft Dinamics CRM Online u nastavku ove godine. Cene, paketi i dodatne informacije će biti naknadno objavljene.

Dostupnost

Microsoft Office 365 za naše tržište u probnoj vezriji (trail) biće dostupno do kraja ove kalendarske godine.

Komercijalnu verziju Office 365 koja će biti lokalizovana na srpskom jeziku očekujemo u prvom kvartalu sledeće kalendarske godine.

newsmaster