Lenovo započinje 2012. sa novim IdeaPad laptop i IdeaCentre desktop računarima

CES 2012, Las Vegas – ponedeljak, 9. januar 2012: Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) najavila je danas, u okviru Međunarodnog sajma potrošačke elektronike 2012, novu liniju laptop i desktop računara namenjenu kućnim korisnicima. Novi laptop modeli serija IdeaPad U, Y, S i Z i novi modeli IdeaCentre desktop računara odgovoriće na sve zahteve korisnika kada su u pitanju performanse, stil i paleta boja koja ovom prilikom dolazi sa novim nijansama nežno roze, jarko plave i rubin crvene.

„Naša nova linija laptop i desktop računara za 2012. odraz je napora koje činimo kako bismo predstavili proizvode koji postavljaju standarde u potrošačkoj tehnologiji kada su inovacije i stil u pitanju,” izjavio je Peter Hortensius, viši potpredsednik odeljenja Product Group u kompaniji Lenovo. „Ali koliko god ovi proizvodi bili tehnički inovativni, više nego ikad su fokusirani na pružanje zabave. Sa unapređenim zvukom i zabavnim karakteristikama i neočekivanom paletom boja, verujemo da će ovi novi proizvodi pružiti potpuno računarsko iskustvo koje svaki pojedinac očekuje.”

IdeaPad U310 i U410, ultra laptop računari za stil i performanse

Nakon predstavljanja IdeaPad U300s, Lenovo obogaćuje svoj portfolio Ultrabook računara novim modelima IdeaPad U310 i U410, pristupačnih cena. Pokreću ih Intel Core procesori, a dostupni su u dve verzije, sa SSD diskom od 64GB i verzija sa HDD diskom od 500GB. Obe verzije poseduju opcije Lenovo Windows 7 Enhanced Experience i Lenovo Smart Update.

Ultra tanki i lagani U310 i U410 teški su 1,7kg i 1,9kg, a tanki svega 18mm i 21mm. Model U310 ima 13,3” HD 16:9 ekran sa Intel® GMA 3000 HD grafikom, dok model U410 poseduje NVIDIA® GeForce® 610M 1GB grafiku. Oba modela dolaze sa Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologijom za bežičnu upotrebu na bilo kom velikom ekranu. Oba modela dostupna su u različitim bojama uključujući akva plavu, boju cveta trešnje, grafitno sivu, rubin crvenu, safir plavu i nana zelenu.

IdeaPad S200 i S206, poželite dobrodošlicu modnim mini laptopovima

Lenovo IdeaPad S200 i S206 su dva mini laptopa koje odlikuju mala težina i tanak dizajn, koji nisu na uštrb performansi. S200 i S206 dolaze sa velikim 11,6-inčnim HD widescreen ekranima, a tanki su svega 20,7mm i teški 1,3kg.

Model S200 pokreće Intel® Atom dvojezgarni procesor i SSD disk kapaciteta 32GB, dok model S206 poseduje AMD dvojezgarni procesor. Napravljeni da budu idealni za upotrebu tokom putovanja sa najviše 4 sata trajanja baterije, ovi mini laptop računari omogućavaju korisnicima da se povežu na internet za svega nekoliko sekundi, koriste osnovne aplikacije bez pokretanja Windows-a zahvaljujući funkciji Lenovo Quick Start. Dodatne opcije obuhvataju integrisanu 0.3M HD web-kameru i 802.11b/g/n Wi-F. Oba mini laptopa dostupna su u  nijansama svetlo roze, jarko crvenoj, jarko plavoj, grafitno sivoj i biserno beloj.

IdeaPad Y480 i Y580, laptop računari namenjeni ultimativnoj zabavi

Ukoliko vam je potreban laptop za intezivne multimedijalne aplikacije, novi IdeaPad Y480 i Y580 su idealni za vas. Novu Y seriju 14” i 15” laptopova sa full HD ekranima, pokreću Intel Core procesori, a poseduju i NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB GDDR5 grafiku.

Možete uživati u pregršt zabavnih sadržaja sa opcijama Dolby Home Theatre V4 enhanced audio, JBL® zvučnicima i OneKey™ Theater II za audio i vizuelnu optimizaciju koja obezbeđuje jasniju i svetliju sliku i bogat zvuk. Y580 takođe podržava tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem i HD kameru.

IdeaPad Z580, Z480, Z380, stilski i raznobojni laptop računari

Predstavljajući pravi odnos vrednosti i performansi, nova IdeaPad Z serija laptop računara savršeno će odgovarati vašoj platežnoj moći. Sa najnovijim procesorima i grafikom, Z serija idealna je za obavljanje multimedijalnih zadataka i dostupna je u velikom broju nijansi, ćilibar narandžastoj, jabuka zelenoj, višnja crvenoj, koralno plavoj, grafitno sivoj i nežno roze.

Z serija poseduje pametne karakteristike poput Intelligent Touchpad za jednostavno kretanje, zumiranje i rotiranje na ekranu, kao i opciju Lenovo OneKey® Rescue System za jednostavan backup i čuvanje podataka. Z serija poseduje opciju OneKey® Theater II za audio i vizuelnu optimizaciju koja obezbeđuje jasniju i svetliju sliku i bogat zvuk i NVIDIA® GeForce® GT640M 2GB grafiku sa DirectX® 11. Dostupna sa ekranima od 13,3, 14, ili 15,6 inča, ova serija poseduje LED HD ekran (1366×768) sa pozadinskim osvetljenjem, 16:9 widescreen, integrisan DVD čitač ili Blu-ray Disc™ i HD grafičku podršku. HDMI izlaz i Intel® Wireless Display (WiDi) tehnologijaobezbeđuju jednostavno uživanje u svim miltimedijalnim sadržajima na velikom ekranu.

Lenovo G480, G580, G780, pristupačni, osnovni laptop modeli

Tri nova laptop računara G serije, G480, G580 i G780 poseduju 14”, 15,6” i 17,3” HD ekrane, OneKey® Rescue System za jednostavno čuvanje podataka i opciju Veriface facial recognition.

IdeaCentre B540 i B340, touchscreen AIO računari visokih performansi

Digitalni dom dobija pojačanje u vidu nove IdeaCentre B serije AIO desktop računara. Model B540 kombinuje 23-inčni full HD ekran sa vrhunskim opcijama multi-touch i opcionalni 3D. IdeaCentre B540 takođe poseduje superiorne grafičke tehnologije za jedinstveno igračko iskustvo uz NVIDIA GeForce® GT 650M 2GB grafiku sa DirectX®11.

Kompaktnog oblika odgovarajućeg za svaku prostoriju u kući, B340 poseduje 21,5-inčni full HD touch-screen ekran i opciju Lenovo IdeaTouch namenjenu nizu za dodir optimizovanih multimedijalnih aplikacija. Pored B540, model B340 može po želji biti konfigurisan da poseduje OneKey® TV, jedinstvenu funkciju koja pretvara desktop ekran u HD TV pritiskom na dugme. Korisnici čak mogu gledati TV bez uključivanja kompjutera jer je TV hardver nezavisan u odnosu na sam kompjuter. Ovi novi AIO računari poseduju integrisane zabavne opcije, kao što su Lenovo High-Sense (720p HD) Webcam za kvalitetne video razgovore i DVD čitač ili Blu-ray Disc™, koje ih čine idealnim za porodice.

IdeaCentre K430, performanse i mogućnost unapređivanja

Novi IdeaCentre K430 tradicionalni desktop računar objedinjuje moćne karakteristike sa neverovatno brzim radom zasnovanim na Intel Core seriji procesora i 32GB DDR3 memorije. Za zahtevne gejmere i one kojima je potrebna jaka multimedijalna podrška, IdeaCentre K430 može se pohvaliti dual grafičkim karticama koje poseduju NVIDIA SLI ili ATI CrossFireX tehnologiju i dodatne duple hard diskove sa RAID0 konfiguracijom.

Sa modelom K430 korisnici dobijaju mnoštvo prostora za skladištenje kapaciteta od 4TB HDD i 128GB SSD. Model K430 poseduje i portabl hard disk od 500GB sa Universal Storage Module (USM) interfejs konektorom smeštenim na prednjoj stani računara i prekidač za kontrolu potrošnje energije (Power Control Switch) sa tri brzine, koji omogućava korisnicima da izaberu između turbo, auto i cool running moda u zavisnosti od opterećenja kompjutera.

Lenovo H520s, tanak i jednostavan za upotrebu

Novi Lenovo H520s odlično je rešenje za kućnu upotrebu jer zauzima duplo manje prostora od standardnog desktop računara. H520s kombinuje pristupačnost, kada je cena u pitanju, sa odličnim performansama i mogućnostima zabave, kao i opciju Lenovo Assistant, novi jednostavni interfejs koji pomaže pri organizovanju omiljenih dokumenata, brisanju nepotrebnih dokumenata, uspostavljanju mrežne konekcije i kontroli potrošnje energije.

Cene i dostupnost

Nova IdeaPad U serija biće u prodaji od maja po ceni od 699 dolara.

Nova IdeaPad Z serija biće u prodaji početkom aprila po ceni od 599 dolara.

Nova IdeaPad S serija biće u prodaji početkom juna po ceni od 349 dolara.

Nova IdeaPad Y serija biće u prodaji početkom aprila po ceni od 899 dolara.

Nova Lenovo G serija biće u prodaji početkom juna po ceni od 399 dolara.

Nova IdeaCentre B AIO serija biće u prodaji početkom juna po ceni od 699 dolara.

Novi IdeaCentre K430 biće dostupan početkom maja po ceni od 599 dolara.

Novi Lenovo H520s desktop biće dostupan početkom juna po ceni od 499 dolara.

Pridružite se kompaniji Lenovo na LVCC i u restoranu AquaKnox  u hotelu Venetian tokom sajma CES 2012
Lenovo je i ovom prilikom transformisao restoran AquaKnox smešten u hotelu Venetian u Lenovo izložbeni prostor tokom sajma CES. Predstavnici medija su dobro došli da nas posete, razgovaraju sa Lenovo ekspertima i pogledaju najnovije proizvode serija Think, Idea i mobilni internet. Pored toga, Lenovo organizuje jedinstvenu izložbu svojih proizvoda namenjenu medijima u Central Plaza pored LVCC centralne hale. Oni koji nisu prisutni na sajmu CES mogu pogledati sva dešavanja preko video materijala dotupnih na LenovoVision, Lenovo’s YouTube channel.

Za najnovije Lenovo vesti, pratite Lenovo RSS feeds ili Lenovo Twitter i Facebook.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara na svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster