Ericsson učestvuje na CES 2012 u Las Vegasu

Umreženo društvo i uređaji biće u fokusu na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2012 na kojem će predsednik kompanije Ericsson, gospodin Hans Vestberg, održati predavanje 11. januara.

Takođe, Ericsson će predstaviti Entertainment Matters program – „Entertainment Everywhere“, u kojem poziva vodeće ljude industrije zabave na diskusiju o promeni biznis modela u ovom sektoru koji su prouzrokovali mobilnost i širokopojasna konekcija.

Cilj ovog projekta je da se istaknu mogućnosti koje proizilaze povezivanjem velikog broja uređaja i da se na primerima prikažu poslovni potencijali izvan telekomunikacione industrije.
Gospodin Vestberg će ugostiti na Entertainment Matters panel diskusijama govornike iz kompanija Warner Bros. Television, Sony Music, Pandora i ad Tech. Cilj planirane tri sesije je da podstaknu diskusije na temu kako mobilnost i povezanost menjaju industriju zabave.
Uporedo sa pokretanjem „Entertainment Matters“ programa, Ericsson ConsumerLab će predstaviti istraživanje „Komunikacijske navike mladih između 13 i 17 godina“ jer njihovo ponašanje ima značajan uticaj na budućnost uređaja i na razvoj same tehnologije.

Pored „Entertainment Matters“  programa, na CES 2012 Ericsson će predstaviti projekte „Umreženo drvo“ (koje je nedavno predstavljeno u Beogradu), Social Web of Things i „Umreženo zdravstvo.“

Predavanje gospodina Vestberga možete pogledati uživo na www.cesweb.org.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač tehnologija i usluga telekomunikacionim operatorima. Ericsson je lider u 2G, 3G i 4G mobilnim tehnologijama, pruža podršku mrežama sa preko 2 milijarde pretplatnika i nalazi se na vodećoj poziciji u oblasti pružanja usluga. Kompanijski portfolio čine mrežne infrastrukture za mobilnu i fiksnu telefoniju, telekomunikacione usluge, softver, širokopojasna i multimedijalna rešenja za operatore, preduzeća i medijske kuće. Zajedničke investicije Ericssona, Sony Ericsson i ST-Ericsson, pružaju korisnicima personalne mobilne uređaje bogate funkcijama.

Ericsson ističe svoju viziju „biti primarni pokretač  u svetu sveopštih komunikacija“  kroz inovativnost, tehnologiju i održiva poslovna rešenja. Poslujući u 180 zemalja,više od 90.000 zaposlenih realizovalo je prihod od 203,3 milijarde SEK (28,2 milijarde USD) u 2010. godini. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York.

www.ericsson.com  
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster