Apple predstavlja novu iTunes U aplikaciju za iPad, iPhone & iPod touch uređaje

Njujork –  19. januar 2012 – Kompanija Apple je predstavila novu aplikaciju iTunes U koja profesorima i sutudentima pruža sve što im je neophodno za podučavanje i učenje putem iPad, iPhone i iPod touch uređaja. Nova iTunes U aplikacija omogućava profesorima da kreiraju i organizuju kurseve, uključujući neophodne komponente kao što su predavanja, zadaci, knjige, testovi i programi predmeta, nudeći ih milionima korisnika iOS platforme širom sveta. iTunes U aplikacija iOS korisnicima daje pristup najvećem svetskom katalogu besplatnog edukativnog sadržaja sa najboljih univerziteta, uključujući Kembridž, Djuk, Harvard, Oksford i Stenford, i već od danas sve obrazovne ustanove sa K-12 područja mogu ponuditi potpune kurseve putem iTunes U aplikacije. iTunes U je već postao neverovatno popularan alat za učenje za mnoge studente sa preko 700 miliona preuzetih sadržaja. 

  “Nova iTunes U aplikacija omogućava studentima da dodirom prsta pristupe čitavim kursevima sa najprestižnijih svetskih univerziteta,” izjavio je Edi Kju, viši potpredsednik za softver i usluge na internetu u kompaniji Apple. “Nikada pre predavači nisu bili u mogućnosti da ponude čitave kurseve na tako inovativan način, omogućavajući svakome ko je zainteresovan za određenu temu da stiče znanje gde god da se nalazi u svetu, ne samo u učionici.”

Pre pojavljivanja iTunes U aplikacije, studenti su samo u kabinetima u to vreme imali pristup obrazovnom sadržaju sa najboljih univerziteta. Sa iTunes U aplikacijom za iPod, iPhone i iPod touch, te prepreke više ne postoje. Studenti, gde god da se nalaze, mogu preuzeti čitav kurs sa potpunim pristupom svim materijalima koji su im na dohvat ruke. Zahvaljujući iTunes U aplikaciji, studenti mogu pristupiti novim knjigama iz same aplikacije, a sve beleške koje se nađu u iBooks programu se konsoliduju za lako pregledavanje. Pored čitanja knjiga, gledanja prezentacija, predavanja i zadataka, studenti mogu dobijati obaveštenja kako bi u svakom trenutku imali najnovije informacije o predmetu.* iTunes U aplikacija dostupna je od danas za besplatno preuzimanje sa App Store-a.

Profesori mogu brzo i jednostavno kreirati, organizovati i deliti kurseve, testove i dodatni materijal putem alata koji se nalazi na internetu i koristiti sadržaj i linkove sa iTunes U aplikacije, interneta, iBookstore aplikacije ili App Store-a kao deo nastavnog programa. Takođe mogu okačiti i distribuirati sopstvene dokumente kao što su Keynote, Pages, Numbers dokumenti ili knjige kreirane u iBooks Author aplikaciji.

*Neki sadržaji su dostupni samo za iPad uređaje.
O kompaniji Apple, Inc.

Apple dizajnira Mac-ove, najbolje računare na svetu, OS X, iLife, iWork i profesionalni software. Apple predvodi u digitalnoj muzičkoj revoluciji sa iPodom i iTunes internet prodavnici. Apple je redizajnirao mobilni telefon sa revolucionarnim iPhoneom i App Storeom i skoro je predstavio magični iPad koji definiše budućnost mobilnih medija i računarskih uređaja.

O kompaniji Powercom Imaging

Powercom Imaging, d.o.o. je ponosni član MIDIS/Apcom grupe, sa sedištem u Beogradu. Društvo osnovano 2000. godine ovlašćeni je Apple Value Added Distributor zadužen za razvoj tržišta, marketing, prodaju i podršku Apple i povezanih proizvoda.

newsmaster