NVIDIA 2012 GPU tehnološka konferencija, jedna od najbrže rastućih konferencija na temu računarske nauke je otvorena za registracije

Četvorodnevni skup okuplja eksperte širom sveta i demonstrira pomeranje barijera na širokim poljima nauke, vizuelizacije i tehnologije

SANTA KLARA, Kalifornija — 21. februar, 2012.— NVIDIA je danas objavila da su registracije za treću po redu GPU tehnološku konferenciju (GTC)u Sjedinjenim Američkim Državama, jednu od najbrže rastućih svetskih konferencija na temu računarske nauke i vizuelizacije, upravo otvorene.

GTC 2012 će biti održana u San Hozeu, Kalifornija, od 14. do 17. maja i predvodnica je globalne serije konferencija kompanije NVIDIA fokusiranih na temu transformacije nauke uz pomoć GPU-a. Očekuje se dolazak najboljih umova na poljima nauke, inženjerstva, istraživanja i razvoja  iz više od 40 zemalja.

Za više informacija ili registraciju posetite GTC web sajt.

“Za samo par kratkih godina GTC je postao jedina najbitnija konferencija za naučnike i istraživače koji koriste GPU-ove kako bi unapredili svoj rad”, izjavio je Steve Scott, CTO za Tesla posao u kompaniji NVIDIA. “Vodeće osobe u astronomiji, bioinformatici, klaud računarstvu i neuronauci, među mnogim drugim poljima, će deliti svoje najnovije računarske tehnike, tehnologiju i iskustva iz realnog sveta”.

GTC 2012 će uključiti predavanja, prezentacije, istraživačke postere, tutorijale i stotine sesija sa instrukcijama od strane vrhunskih eksperata. Takođe, imaćemo opet i samit rastućih kompanija gde će neke od najinvetivnijih “start up” kompanija prikazati svoju tehnologiju. Naravno, na konferenciji će takođe biti i “networking” događaja tokom cele nedelje, omogućavajući ekspertima da dele informacije.

Delimična lista prezentera koji su planirani za predavanja na GTC-u 2012 su eksperti iz:

  • Superračunarskih i istraživačkih centara: Barselona superračunarski centar, CERN, Nacionalni institut prirodnih nauka / Institut za molekularnu nauku (Japan), Irski centar za računarstvo visokih perfomansi, Kineska akademija nauka / Institut procesnog inženjerstva, Lawrence Berkeley nacionalna laboratiorija, Naval istraživačka laboratiorija, Pacific Northwest nacionalna laboratorija.

 

  • Korporacije: Citrix Systems, Cray, GE Intelligent Platforms, HP, ING Bank, LEGO, Microsoft, Siemens Corporate Research, Synopsys , Tata Motors Limited, Technicolor i VMware.

 

  • Univerziteti: Johns Hopkins univerzitet, Nanyang Technological univerzitet, National Tsing Hua univerzitet, Stanford univerzitet, Texas A&M univerzitet, Tokyo tehnološki institut, Tsinghua univerzitet, univerzitet Bonn, univerzitet Calgary / Katedra za hemijski inženjering, univerzitet California Berkeley, univerzitet Hamburg / Institut za primenjenu fiziku i Istraživački centar za mikrostrukture, univerzitet Hong Kong, univerzitet Illinois Urbana-Champaign, univerzitet Michigan, univerzitet Pennsylvania.

 

Uz to, NVIDIA i Los Alamos nacionalna laboratorija, vodeća nacionalna sigurnosna istraživačka institucija u Americi će biti drugi domaćin Accelerated High Performance Computing simpozijuma na GTC-u 2012 koji će spojiti lidere u superračunarstvu kako bi podelili znanje i pomogli pri rešavanju najkritičnijih superračunarskih tehnoloških izazova.

Takođe, u blizini GTC-a 2012 če biti i nova InPar 2012 akademska konferencija koja omogućava prvoklasnu lokaciju za publikacije na polju inovativnog paralelnog računarstva.

GTC web sajt će omogućiti svim GTC 2012 posetiocima i GPU računarskoj zajednici sve najnovije vesti i onformacije sa događaja. Sajt je celogodišnji resurs koji poseduje veliki broj predavanja, tehničkih sesija i događaja sa regionalnih GTC-ova, kao i alate za raspored konferencije, društvene i medijske resurse i mnogo toga.

Sponzori GTC-a 2012 uključuju: HP, Microsoft, Supermicro, PNY, Adobe, Dell, Los Alamos National Laboratory, Lenovo, CAPS, Bull, Synnex, Cooley, TSMC, Amazon Web Services, Next IO, GE Intelligent Platforms, Appro, Fusion IO i SGI.

# # #

O kompaniji NVIDIA


NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali efekte u filmovima i dizajnirali sve od štapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 2,200 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

# # #

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: uticaju i benefitima GPU tehnološke konferencije; i efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, a u pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 1. maja, 2011. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

© 2012 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo i Tesla, su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster