CHEMGENERATION predstavlja jedinstvenu onlajn igricu koja je usmerena na ekološki osvešćeno razmišljanje: igrica Future City

CHEMGENERATION.COM, pokrenut 2011. godine, lansira  na Fejsbuku igricu zabavno-edukativnog karaktera. “Future City” (Grad budućnosti) popularizuje naučne inovacije na zabavan način i mladima predstavlja naučna dostignuća jednostavno i zanimljivo, što će u budućnosti biti od suštinskog značaja za očuvanje čovekove sredine i održivog razvoja.

Igrica Grad budućnosti pomoći će mladima iz deset zemalja centralne Evrope da poprave svoje naučno znanje kao i da oblikuju stavove prema svetu i budućnosti. Kampanju je osmislila kompanija BASF koja se posvetila edukaciji novih generacija u nauci. “Obrazovni portal CHEMGENERATION.COM redovno posećuju učenici iz preko 140 zemalja, što ukazuje na to da je mlada generacija prijemčiva za nauku – mi samo treba da nađemo način da ih zainteresujemo. Zbog toga ih ove godine pozivamo da se igraju”, kaže Filip Dvorak, direktor Komunikacija i odnosa s vladom u BASF-u za centralnu Evropu. “U igrici Grad budućnosti mladi se kroz igru upoznaju sa naprednim naučnim tehnologijama koje predstavljaju građu održive budućnosti.”

“Mene lično interesuje održivi razvoj i uvek podržavam projekte kojima se animiraju mladi da istražuju i uče. Grad budućnosti je upravo jedan od njih”, rekao je Branislav Lalić, Chemgeneration ambasador. “U Srbiji se u poslednje vreme počelo dosta govoriti o održivom razvoju, ali je ta komunikacija uvek bila jednosmerna. Sa Gradom budućnosti takvo stanje se menja. Igrači imaju mogućnost da u virtuelnom svetu primenjuju nove tehnologije i da se direktno upoznaju sa svim njihovim prednostima”.

“Pridruži se i izgradi grad budućnosti”

Onlajn igrica Grad budućnosti dostupna je na sajtu CHEMGENERATION.COM kao i na Fejsbuku. Zadatak igrača je da koristeći maštu i fantaziju izgrade grad u sajber prostoru u budućnosti. Tokom igre, mališani će se upoznati sa čitavim procesom urbanizacije i na taj način razumeti važna pitanja i probleme vezane za ovaj proces s kojima se  suočavaju svi gradovi u razvoju. Jedan miran gradić pretvara se pred njihovim očima u užurbanu metropolu, a igrači moraju da, koristeći najnovije naučne inovacije, reše razne zadatke kao što su snabdevanje ekološkom energijom, vodom, rešavanje problema otpada, ekološkog prevoza. Dok se igraju, mališani postaju svesni da njihove odluke utiču na životnu sredinu što im može pomoći da nauče da odgovorno razmišljaju i postupaju.

Igrači će steći znanje, ali u isto vreme mogu da dobiju i poklone ukoliko se registruju na nagradnoj igri koja će trajati četiri nedelje. Tokom ovog perioda, svake nedelje biće izvučene i podeljene futurističke, inovativne nagrade, poput sata na vodu ili solarnog punjača za mobilni telefon. Na kraju igre, igrači koji budu imali najviše sreće poneće sa sobom moderni PC tablet.
Chemgeneration Vesti – sve najnovije futurističke inovacije na jednom mestu!

Sve inovacije koje budu uvedene tokom igranja Grada budućnosti predstavljaju otkrića od suštinskog značaja za uspostavljanje održive budućnosti. Da bismo ove inovacije i njihovu naučnu pozadinu mladim ljudima iscrpno predstavili, na sajtu smo kreirali odeljak pod nazivom Chemgeneration News, u kom se nalaze sve informacije usko vezane za igricu Grad budućnosti. Članci i video zapisi koji su postavljeni ovde takođe su dostupni i sami za sebi i direktno iz igre. U bogato ilustrovanim zanimljivim člancima, čitaoci imaju uvid u uzbudljivi svet nauke i mogu, na primer, da saznaju kako odeća može sama da se očisti, kako automobili sa solarnim krovom mogu da proizvode energiju ili gde je veštačka inteligencija već upotrebljena.

 

Fotografije za štampu i zvanični trejler:

www.chemgeneration.com/rs/press/

www.chemgeneration.com/rs/futurecity

 

O sajtu CHEMGENERATION.COM

CHEMGENERATION.COM baza znanja, kreirana 2011, na neuobičajen i zabavan način predstavlja istoriju hemije, njene rezultate i uticaj koji ima na razvoj civilizacije. Glavni cilj ovog sajta jeste da pobudi interesovanje za nauku i prikaže ulogu hemije u savremenom svetu, uključujući njene važne zadatke u pogledu budućnosti čovečanstva i održivog razvoja.

 

O kompaniji BASF

BASF je vodeća hemijska kompanija na svetu: The Chemical Company. Proizvodni program obuhvata hemikalije, plastične mase, proizvode za poboljšanje performansi, sredstva za zaštitu bilja, naftu i gas. U svom poslovanju mi kombinujemo poslovni uspeh, društvenu odgovornost i zaštitu čovekove sredine. Uz pomoć nauke i inovacija pomažemo svojim klijentima iz gotovo svih branši da izađu u susret trenutnim i budućim potrebama društva. Naši proizvodi i sistemska rešenja doprinose očuvanju resursa, obezbeđivanju zdrave hrane i ishrane kao i poboljšanju kvaliteta života. Taj naš doprinos saželi smo u motou naše kompanije We create chemistry for a sustainable future (Mi stvaramo hemiju za održivu budućnost). Godine 2011. BASF je sa 111.000 zaposlenih ostvario zaradu od preko 73,5 milijardi evra. Akcijama kompanije BASF trguje se na berzama u Frankfurtu (BAS), Londonu (BFA) i Cirihu (AN). Ostale informacije možete pronaći na www.basf.com

 

BASF u Srbiji

Preko svog predstavništva u Beogradu, kompanija BASF je u Srbiji prisutna više od 20 godina. Osnivač firme BASF Srbija d.o.o. je BASF SE iz Nemačke sa 100% osnivačkog udela. Sa 30 zaposlenih, BASF Srbija d.o.o. ima za cilj da na lokalnom tržištu realizuje osnovnu ideju koncerna BASF – da putem neprekidnih inovacija i proizvoda visokog kvaliteta, koji kupcima pomažu da budu uspešni u svojim branšama i rade na poboljšanju životnog kvaliteta, bude vodeća hemijska kompanija na svetu. Proizvodni program obuhvata oblasti hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje i sredstva za zaštitu bilja a plasira se na tržišta Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Predstavništvo se nalazi u Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, kontakt-telefon 011/30-93-400, www.basf.rs.

 

 

newsmaster