Intel predstavlja treću generaciju procesora Intel® Core™ i Ultrabook računare u Srbiji

Kompanije Intel potpisuje sporazum kojim izlazi u susret potražnji za uređajima sa ekranima osetljivim na dodir

 

U fokusu:

  • Novi talas Ultrabook™ uređaja sa trećom generacijom procesora Intel® Core™ napredniji je i nudi poboljšanu bezbednost uz veliki izbor dizajna.
  • Kompanija Intel najavila je sporazum sa kompanijama Cando*, HannsTouch*, TPK* i Wintek* kako bi obezbedila dovoljan kapacitet tehnologije osetljive na dodir za predstojeće Ultrabook računare osetljive na dodir.
  • Novi Ultrabook sistemi nude poboljšanu bezbednost sa ugrađenom, besplatnom tehnologijom Intel® Anti-Theft, vremenski ograničenom pretplatom na usluge AbsoluteSoftware-a*, McAfee-a*, Norton-a* i Intel-a.
  • Ono najbolje od Intel tehnologije smešteno je u tri Intel smart telefona kompanija Lava* International, Lenovo* i Orange*; 20 tableta zasnovanih na Intel® Atom™ SoC, pod kodnim imenom „Clover Trail”, dizajniranih za Microsoft* Windows* 8.

Beograd, 20. jun 2012 – Kompanija Intel predstavila je danas treću generaciju procesora Intel® Core™ na srpskom tržištu. Novi proizvodi su već dostupni u ponudi kompanija Acer, Alti, Asus, ComTrade, Dell, HP, Lenovo i Samsung.

Godinu dana nakon njihovog predstavljanja, kompanija Intel je takođe zvanično predstavila narednu generaciju Ultrabook™ sistema. Stavljajući akcenat na tehnologiju osetljivu na dodir, kompanija je potpisala sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača ekrana osetljivih na dodir kako bi zadovoljila zahteve za tehnologijom podstaknutom Ultrabook računarima u narednih nekoliko godina.

Kompanija Intel je takođe istakla usredsređenost kompanije kako na razvoj Ultrabook računara tako i na razvoj smart telefona i tableta.

Više od 35 izvanrednih Ultrabook sistema već je dostupno ili će biti dostupno u narednih 30 dana sa više od 110 dizajna čije se pojavljivanje očekuje tokom sledeće godine širom sveta. Opremljeni trećom generacijom procesora Intel® Core™ i najnaprednijim 22nm tranzistorima 3-D tri-gate, novi Ultrabook uređaji nude poboljšanu bezbednost uz izbor dizajna kako za individualne, tako i za poslovne korisnike.

„Naše životno iskustvo određeno je našim čulima – onim što vidimo, čujemo, dodirujemo. Ova čula su takođe u osnovi Intelove vizije Ultrabook uređaja”, rekao je Andreja Jauković, menadžer za poslovni razvoj u kompaniji Intel Srbija.

„Zahvaljujući radu industrije, danas smo korak bliže ispunjenju te vizije, sa pojavom narednog talasa uređaja opremljenih trećom generacijom procesora Intel Core. Želimo da u budućnosti naše uređaje opremimo čulima koja će našu interakciju sa njima učiniti intuitivnom i prirodnom”, dodao je Jauković.

 

 

Sledeća generacija Ultrabook uređaja efikasnija je i sa poboljšanim sigurnosnim karakteristikama

Pored povećane efikasnosti i poboljšane bezbednosti, Ultrabook uređaji opremljeni su i novom, trećom generacijom Intel Core procesora koja pruža do dva puta bolje medijske i grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju, dugotrajniju bateriju i veći izbor dizajna.

Novi talas Ultrabook uređaja veoma brzo se „pokreće”, što znači da se sistem prebacuje iz hibernacije u aktivno stanje za manje od 7 sekundi i veoma brzo aktivira omiljene aplikacije1. TehnologijaIntel® Smart Connect Technology pomaže da se društvene mreže automatski ažuriraju čak i kada Ultrabook nije aktivan čime štedi struju i čuva bateriju.

Bezbednost postaje sve bitniji faktor korisnicima, pa su tako Ultrabook sistemi opremljeni poboljšanim bezbednosnim svojstvima, uključujući tehnologiju Intel® Anti-Theft koja omogućava korisniku da automatski onesposobi sistem ukoliko dođe do gubitka ili krađe uređaja. Andreja Jauković je objavio da korisnici na nekoliko tržišta širom sveta mogu da aktiviraju vremenski ograničenu, besplatnu pretplatu za usluge Absolute Software-a*, McAfee-a*, Norton-a* i Intel-a.

Takođe, svi Ultrabook uređaji sa trećom generacijom procesora Intel Core imaju ugrađenu tehnologiju Intel® Identity Protection kojom je omogućena bezbednost identiteta prilikom pristupanja nalozima na veb sajtovima i društvenim mrežama.

Ultrabook uređaji postaju zanimljivi i za poslovne korisnike. Ultrabook uređaji sa ugrađenom trećom generacijom procesora Intel® Core™ vPro™ nude poslovnim korisnicima bezbednost i performanse za sigurno funkcionisanje uz inovativni dizajn.

 

Ultrabook uređaji nude beskompromisno iskustvo

Kompanija Intel prvi put predstavlja Ultrabook uređaje i oni označavaju novu eru računarstva koja je brzo unapređena inovacijama.

„Zahvalni smo našim partnerima u Tajvanu i široj računarskoj indutriji na jedinstvenim inovacijama zahvaljujući kojima su Ultrabook uređaji zaživeli za tako kratko vreme. Ovo je tek početak,” rekao je Andreja Jauković.

Tokom godine, Intel će, u saradnji sa industrijom, raditi na daljem razvoju Ultrabook uređaje koji će biti obogaćeni tehnologijom osetljivom na dodir. Intel veruje da je podrška za ekrane osteljive na dodir ključna komponenta i da će biti veoma bitna na mnogim uređajima. Andreja Jauković je rekao da će tehnologija osetljiva na dodir doneti još više inovacija i novih iskustava, posebno za Ultrabook uređaje koji pružaju beskompromisno računarsko iskustvo.

Andreja Jauković je najavio sporazume sa nekoliko vodećih proizvođača tehnologija osetljivih na dodir, uključujući Cando, HannsTouch, TPK i Wintek.

 

Budućnost: Računari koji vide, čuju i osećaju

Kompanija Intel je postavila nove standarde industriji kreiranjem računara koji imaju čula baš kao i ljudska bića. Dodatak svojstava osetljivosti na dodir je samo početak.

Kompanija je prvi put predstavila multilingvalno govorno iskustvo koje je zasnovano na Nuance Dragon* mašini i govornoj tehnologiji optimizovanom za Intel arhitekturu na Ultrabook uređajima. Ovim rešenjem, korisnici mogu da proveravaju i ažuriraju svoje društvene mreže, vode razgovore, pretražuju Internet i medije. Korisnici takođe mogu lako i brzo da kontrolišu Ultrabook kada su konektovani, koristeći svoj glas.

Iz kompanije Intel su rekli da rade na tehnologijama koje bi u budućnosti mogle da omoguće korisnicima da na prirodniji i spontaniji način koriste razne uređaje, od Ultrabook računara do smart telefona i svakodnevnih inteligentnih sistema. Takve aplikacije bi mogle da podrazumevaju perceptivno računarstvo, intuitivnu spoznaju gestova uz korišćenje smart telefona za interakciju i kontrolu Ultrabook uređaja ili desktop računara ili čak tehnologiju koja bi mogla da isprati rad srca tako što „vidi” i analizira pokrete obraza.

Kompanija Intel pokrenula je Ultrabook™ Experience softversko takmičenje za  softverske inženjere iz Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, koje ima cilj  da podstakne inovacije zarad intuitivnijeg iskustva. Softverski inženjeri mogu da predaju svoje kreativne ideje za softverske aplikacije koristeći se najnovijim funkcionalnostima Ultrabook računara – sa fokusom na računarstvo gde je percepcija veoma bitna, uključujući prepoznavanje pokreta i glasovno prepoznavanje. Radovi mogu biti predati do 25. jula a pobednici će biti proglašeni u septembru 2012. Za više informacija posetite www.ultrabook-software-contest.com.

 

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

 

Intel, Intel Atom, Intel Core, Ultrabook, Thunderbolt i Intel logo zaštitni znaci su kompanije Intel u SAD-u i drugim zemljama.

* Ostala imena i brendovi mogu biti vlasništo drugih kompanija.

 

Sva kodirana imena koriste se unutar kompanije Intel kako bi se identifikovali proizvodi koji su u fazi razvoja i još uvek nisu predstavljeni.  Korisnici, oni koji obezbeđuju licence ili bilo koja treća strana, nisu ovlašćeni od strane Intela za korišćenje kodiranih imena u svrhe reklamiranja, promocija, marketinga bilo kojeg proizvoda ili usluge i svako takvo korišćenje kodiranih imena isključivo je na spostveni rizik korisnika.

Svi proizvodi, datumi i brojke određeni su na osnovu trenutnih očekivanja i skloni su promeni bez prethodne najave.

Kompanija Intel može vršiti promene u specifikacijama i opisu proizvoda bilo kada, bez prethodne najave.

Nijedan sistem ne može pružiti potpunu bezbednost u svim uslovima. Potrebna je sistem sa Intel® Identity Protection tehnologijom, uključujući čipset zasnovan na drugoj generaciji Intel® Core™ procesora, firmver, softver i veb sajt. Konsultujte svog proizvođača sistema. Intel ne snosi odgovornost za izgubljene ili ukradene podatke i /ili sisteme ili bilo koja oštećenja nanesena tom prilikom.  Za više informacija posetite http://ipt.intel.com. Nijedan sistem ne može pružiti potpunu bezbednost u svim uslovima. Potreban je osposobljeni čipset, BIOS, firmver i softver i ugovor sa internet provajderom. Konsultujte svog proizvođača sistema i provajdera o dostupnosti i funkcionalnosti. Intel ne snosi odgovornost za izgubljene ili ukradene podatke i /ili sisteme ili bilo koja oštećenja nanesena tom prilikom.  Za više informacija posetite www.intel.com/go/anti-theft.

1 Potrebno je NAND skladište od 16GB i PCMark Vantage rezultati.

newsmaster