Toshiba čini Full HD Smart TV još pametnijim

Pravo iz kutije, pristup sa jednostavnom konekcijom od sada standard sa novim TL i RL serijama

Beograd, Srbija, 30. avgust 2012 – Toshiba Evropa je danas proširila asortiman smart TV uređaja predstavivši serije TL938 i RL938. Obe serije imaju Full HD, 1920x1080p rezoluciju i 16:9 LCD panele sa Edge LED pozadinskim osvetljenjem. TL938 podržava 3D format uz impresivnu 3D funkcionalnost i može da konvertuje 2D sadržaj u 3D kada gledaoci koriste Toshiba Active Shutter 3D naočare (nisu uključene u paket). Zahvaljujući unapređenoj Smart TV tehnologiji, serije TL938 i RL938 predstavljaju uređaje budućnosti. Ugrađeni WiFi®, koji obezbeđuje lak pristup portalu Toshiba Places, USB Video Recording*, Intel® WiDi, Open Browser**, Skype™ kompatibilnost i dubinsku integraciju sa tablet računarima i smart telefonima omogućavaju jednostavan pristup brojnim onlajn sadržajima. Serija TL938 je dostupna u metalik srebrnoj boji sa ekranom dijagonale 117cm (46 inča) i 102cm (40 inča), dok je serija RL938 u sjajnocrnoj boji sa ekranima dijagonale 102cm (40 inča) i 80cm (32 inča). TL938 i RL938 biće dostupni u Evropi početkom četvrtog kvartala 2012. godine.

Toshiba Places

Onlajn portal kompanije Toshiba nudi pristup mnogobrojnim sadržajima putem specijalnih aplikacija, kao što su filmovi na zahtev preko AcetraxaTM, MaxdomeaTM i Viewstera, video klipovi na YouTubeuTM i Dailymotionu, muzika na sajtovima Putpat®, iConcerts® i Aupeo!, TV servisi kao što su BBC iPlayer i Euronews i društvene mreže FacebookTM i TwitterTM. Svakog meseca se dodaju nove aplikacije bez potrebe za ažuriranjem. Pored toga, gledaoci mogu da pretražuju MediaGuide koji podržava Rovi. MediaGuide nudi detaljan TV program, kao i dodatne informacije o glumcima, serijama i filmovima.
TV sa jednostavnom internet konekcijom

„Proširenje našeg asortimana smart televizora ovim serijama po konkurentnim cenama predstavlja direktan odgovor na sve veći broj korisnika koji žele da uživaju u internet sadržaju zajedno, okupljeni oko najvećeg ekrana u kući“, objašnjava Endi Bejs (Andy Bass), potpredsednik za prodaju i marketing kompanije Toshiba Evropa. „Mi nudimo ulaz u svet smart televizora bez potrebe za dodacima. To podrazumeva laku internet konekciju direktno iz kutije, po konkurentnoj ceni.“

Pametniji iznutra

Kao i integrisani WiFi® Protected Setup WPS za brzu i laku konekciju na kućnu mrežu, novi TL i RL imaju Intel® WiDi za bežično prikazivanje sadržaja sa bilo kog laptop računara koji podržava Intel® WiDi. Intel® WiDi omogućava širok izbor zabavnih sadržaja sa interneta koji su sada dostupni na vašem TV ekranu. Open Browser** znači da sada možete da pretražujete internet koristeći svoj daljinski upravljač za TV ili Toshiba aplikaciju na daljinu za smart telefone i tablet računare. Upotreba laptop računara je od sada stvar izbora.

Za još bolji doživljaj gledanja, nova Toshiba MediaGuide aplikacija*** na AndroidTM tabletima vam omogućava da pretražujete EPG, rangirate TV kanale, programirate snimanje, tražite i pristupate informacijama i sadržajima koji se emituju i videu na zahtev.

USB Video Recording* koji eksterni hard drajv pretvara u HDD TV rikorder znači da možete da snimite sadržaj i potom ga gledate kada poželite. Dodavanjem kompatibilne veb kamere možete da koristite SkypeTMkako biste stupili u kontakt sa onima koje želite da vidite dok razgovarate sa njima.
Izuzetan kvalitet slike

Serije TL i RL na najbolji način koriste Full HD kvalitet slike i tehnologiju Active Motion & Resolution za unapređen doživljaj akcionih scena.
Više konekcija za još bolju zabavu
Serije TL i RL imaju HDMI® i USB portove koji vam pomažu da izbegnete situacije kad treba da odlučite šta da isključite ako želite da priključite neki dodatni uređaj. Serija RL938 ima tri HDMI® porta a serija TL938 ide još dalje i nudi četiri HDMI® porta. Obe serije imaju dve dodatne USB konekcije.

*Dostupnost zavisi od zemlje do zemlje

**Određeni sajtovi možda nisu dostupni i/ili pristup sadržaju može da zavisi od zemlje pristupa.

***MediaGuide aplikacija će biti dostupna za Android tablet uređaje od novembra 2012. godine, a uslediće verzije za druge operativne sisteme.

Svi zaštitni znaci navedeni u ovom dokumentu pripadaju svojim vlasnicima.

Precizne specifikacije proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

O kompaniji Toshiba

Toshiba je jedan od vodećih svetskih proizvođača raznovrsnih proizvoda, ponuđač rešenja i prodavac naprednih elektronskih i električnih proizvoda i sistema. Toshiba grupa obezbeđuje inovativne i imaginativne proizvode u velikom broju segmenata: digitalne proizvode, uključujući LCD televizore, notebook računare,maloprodajna rešenja i multifunkcionalne štampače; elektronske uređaje, uključujući poluprovodnike, proizvode i materijale za skladištenje podataka; industrijske sisteme i sisteme društvene infrastrukture, uključujući energetske sisteme, pametna rešenja za zajednicu, zdravstvene sisteme i eskalatore i liftove; kao i kućne aparate.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875. godine, a danas posluje preko globalne mreže od preko 550 kompanija, sa 202.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 74 milijardi dolara.

Posetite Toshibin sajt na adresi www.toshiba.rs.

Toshiba Evropa sa sedištem u Nojsu, Nemačka, podružnica je u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster