HTC I MICROSOFT PREDSTAVLJAJU PRVE JASNO PREPOZNATLJIVE WINDOWS TELEFONE

Novi Windows 8X i 8S pametni telefoni HTC-a će biti dostupni preko

više od 150 operatera mobilne telefonije širom sveta

 

NJUJORK, 19. septembar 2012. — HTC, globalni lider u pogledu inovacija i dizajna u oblasti mobilnih komunikacija, i Microsoft danas su predstavili prve jasno prepoznatljive Windows mobilne telefone, izvanredne modele HTC®-a – Windows® telefone 8X i 8S. Ovi pametni telefoni imaju Windows Phone 8 operativni sistem i odlikuju se upečatljivim dizajnom, studijskim kvalitetom zvuka uz Beats Audio™ i neverovatnim mogućnostima ugrađene kamere.

 

„Povezivanje HTC-ovih divnih novih Windows telefona 8X i 8S sa našim brendom je velika prekretnica za obe kompanije“, rekao je Stiv Balmer, generalni direktor Microsoft. „Mi zajedno nudimo našim kupcima jasan izbor i zaista jedinstveno iskustvo. Oduševljen sam što ćemo naše dugogodišnje partnerstvo podići na viši nivo“.

„Inspirisao nas je Windows Phone 8 operativni sistem da kreiramo nove pametne telefone koje ovoj platformi daju upečatljiv dizajn i posebnost koje ona zaslužuje“, rekao je Piter Čau (Peter Chou), generalni direktor HTC korporacije. „Windows Phone operativni sistem se očito probio među vrhunske mobilne ekosisteme i konkurentan je u odnosu na bilo koju drugu platformu za pametne mobilne telefone u svetu“.

 

Upečatljivi dizajn

Jedini telefon sa Live Tiles interfejsom, Windows Phone operativni sistem poseduje jasnu i drugačiju viziju, a korisničko iskustvo je opšte prepoznato kao jedinstveno, inovativno i osvežavajuće. HTC je dizajnirao Windows Phone 8X i 8S kako bi spojio virtuelni i fizički svet koristeći 3D stil poput „jastučića“ zasnovan na Live Tiles interfejsu Windows Phone operativnog sistema.  HTC-ovi pametni telefoni Windows Phone 8X i 8S su savršeno oblikovani uz dramatično uobličenu ivicu uređaja zbog koje se čine tankim kad ih uzmete u ruku.

 

Pošto je boja integralni deo iskustva sa Windows Phone operativnim sistemom, HTC donosi hrabre, sofisticirane i avanturističke boje u sklopu vrhunske završne obrade matirane površine ovih uređaja. Windows Phone 8X će se pojaviti u širokom rasponu boja uključujući kalifornijsko plavu, grafitno crnu, vatreno crvenu i svetložutu. HTC-ovo mobilni telefon Windows Phone 8S će biti dostupan u crno-beloj boji poput domina, jarkocrvenoj, atlantski plavoj i sivo-žutoj.

 

Snimaj i podeli svoj svet sa drugima

Po prvi put, HTC uvodi prednju kameru sa 2.1mp, f/2.0 otvorom blende i 88° ultra-širokim uglom koja omogućava da se napravi snimak četiri ili više osoba odjednom. Takođe podržava snimanje video klipova visoke definicije (1080p). Kamera na poleđini uređaja poseduje 8mp CMOS čip sa BSI senzorom (osvetljenim sa zadnje strane) radi poboljšanog snimanja u uslovima slabog osvetljenja, kao i f/2.0 otvor blende, 28mm objektiv i poseban čip za obradu slike. Jedno fizičko dugme za aktiviranje blende omogućava lako i jednostavno beleženje spontane akcije, čak i kada je telefon zaključan.

 

 

Spektakularan zvuk uz Beats Audio

Ekskluzivno dostupan na HTC pametnim telefonima, Beats Audio sistem pruža najautentičniji zvuk studijskog kvaliteta sa dubljim basom i jasnim vokalima. HTC-ov Windows Phone 8X takođe nudi jedinstvene audio pojačavače za 3,5 milimetarski audio priključak i za zvučnik, pojačavajući audio signal radi još boljeg zvuka bez obzira da li slušate muziku, igrate video igricu ili gledate video klip.

 

Briljantan ekran

HTC-ov Windows Phone 8X poseduje sjajni LCD 2 ekran HD rezolucije, veličine 4,3 inča, koji je od svakodnevnih udaraca i ogrebotina zaštićen lakim Gorilla® Glass 2 staklom, a optička laminacija smanjuje odsjaj i bljesak ekrana, što vam omogućava da vidite svaki detalj. HTC-ov Windows Phone 8S odlikuje sjajni super LCD ekran od 4 inča sa Gorilla® Glass tehnologijom, što omogućava korisnicima da Live Tiles interfejs u Windows Phone operativnom sistemu, kao i svaku poruku i fotografiju, vide kristalno jasno u iskričavim bojama.

 

Zabava

Zahvaljujući novim HTC-ovim pametnim telefonima Windows Phone 8X i 8S, svako može nositi sa sobom svoju omiljenu muziku, filmove i fotografije gde god želi. Uz Windows Phone prodavnicu i Xbox Live, lakše je nego ikada uživati u najnovijim video spotovima, muzici i video igrama dok ste u pokretu.

 

Dostupnost

HTC-ovi pametni telefoni Windows Phone 8X i 8S biće dostupni početkom novembra. Ponudiće ih više od 150 operatera mobilne telefonije u više od 50 zemalja, uključujući najveće svetske operatere mobilne telefonije poput – u Sjedinjenim Američkim Državama: AT&T, T-Mobile i Verizon Wireless; u Evropi: Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell and Avea; u azijsko-pacifičkom regionu: Chunghwa telekom, Optus, Singapore Telecommunications Group, Smartone, Telstra i Vodafone Australija.

 

O HTC-u

HTC korporacija je osnovana 1997. godine i kreirala je mnoge višestruko nagrađivane i pionirske mobilne uređaje u telekomunikacionom industrijskom sektoru.  Usredsređujući se na korisnike u svemu što radi, HTC pomera granice dizajna i tehnologije kako bi kreirao inovativna i lična iskustva za potrošače širom sveta. U HTC-ovom portfoliju proizvoda su pametni mobilni telefoni i tablet računari zasnovani na HTC Sense® višeslojnim grafičkim korisničkim interfejsom koji neizmerno unapređuje korisničko iskustvo. HTC se kotira na Tajvanskoj berzi (TWSE: 2498). Za dodatne informacije, molimo vas posetite: www.htc.com.

 

###

 

Imena kompanija i proizvoda sadržana u ovom tekstu mogu biti zaštitni znaci njihovih matičnih vlasnika.

newsmaster