Internet duel: Žene naspram muškaraca

Muškarci i žene podjednako aktivno koriste Internet. Postoji, međutim, nekoliko razlika u načinu na koji oni provode vreme na Internetu. Vredi obratiti pažnju i na Internet aktivnosti njihove dece.

Dva stara klišea o ženama opstala su i u onlajn svetu: jedan od njih je da žene kupuju više, a drugi da aktivnije komuniciraju. U jednom poređenju o onlajn kupovini, žene su nadmašile muškarce: 88 odsto žena kupuje onlajn, dok procenat muškaraca koji rade to isto iznosi 83 odsto. Njihovi prioriteti su jasni: žene više kupuju odeću onlajn (41 odsto žena naspram 17 odsto muškaraca), dok muškarci češće kupuju elektronske uređaje, računare i video igrice. Tokom 2011. godine, 80 odsto žena bilo je aktivno u onlajn zajednicama, kao što su društvene mreže, u poređenju sa 74 odsto muškaraca. Čak i u igrama igranja uloga (13 odsto prema 5 odsto) i društvenim igrama (10 odsto prema 6 odsto), vode žene. Muškarci, s druge strane, češće igraju igre sa pucanjem (29 odsto) od žena (15 odsto). Kada su u pitanju high-tech uređaji, muškarci ih poseduju u većoj meri (87 odsto naspram 79 odsto, statistika mobilnih telefona).

Devojčice pretiču dečake

Dečje onlajn navike takođe zavređuju pažnju. Devojčice dominiraju na društvenim mrežama, sa 84 odsto devojčica starosti između 10 i 18 godina koje učestvuju u jednoj društvenoj mreži, dok samo dve trećine dečaka čini isto. Više devojčica nego dečaka poseduje mobilne telefone (92 odsto u poređenju sa 87 odsto). Ipak, bez obzira na to kako korisnici provode vreme onlajn, uz pomoć potpunog paketa zaštite kao što je Kaspersky Internet Security 2013, cela porodica može da surfuje bezbrižno!

-//-

Kompanija Kaspersky Lab je predstavila novi onlajn kutak za novinare Kaspersky Lab Newsroom Europe (http://newsroom.kaspersky.eu/), namenjen novinarima širom Evrope. Posebno je dizajniran da odgovori na brojne zahteve medija, omogućavajući novinarima da na lakši način pronađu informacije o proizvodu ili kompaniji, činjenice i brojke, fotografije, video i audio fajlove, kao i PR kontakte.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirus programa. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike*. Tokom svoje petnaestogodišnje istorije, kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kompanija trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu www.kaspersky.com.

* Kompanija je ocenjena četvrta u svetu prema oceni kompanije IDC, za prihod od bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike, u 2011. godini. Ocena je objavljena u izveštaju kompanije IDC, Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast i izveštaju 2011 Vendor Shares – u julu 2012. godine. Izveštaj rangira prodavce softvera prema zaradi od prodaje bezbednosnih rešenja krajnjim korisnicima u 2011. godini.

newsmaster