Ćirilica i Internet – u Srbiji i svetu

Cirilica i internet u Srbiji i svetuPovodom druge godišnjice postojanja .СРБ internet domena, Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), u saradnji sa Centrom za promociju nauke, organizuje panel diskusiju na temu “Ćirilica i Internet – u Srbiji i svetu”. Skup se održava 27. januara, od 13.00 do 15.00 časova, u Centru za promociju nauke, Knez Mihailova 5, Beograd, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Tema panel diskusije je ćirilica kao globalni fenomen i zvanično pismo više naroda i zemalja, koji se na Internetu pojavio zajedno sa ostalim neengleskim pismima, sa posebnim osvrtom na upotrebu ćirilice na Internetu u Srbiji i različitim aspektima njenog korišćenja.

Moderator panela je Tamara Vučenović, novinar i urednik emisije “Digitalne ikone”, Radio Beograd 2. U diskusiji učestvuju: prof. dr Biljana Dojčinović, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu i rukovodilac projekta “Knjiženstvo”, dr Žarko Mijajlović, redovni profesor Matematičkog fakulteta u Beogradu, Werner Staub, suvlasnik Axone Services & Développement SA (Švajcarska), član Izvršnog odbora CORE Association (domeni .saйt i .onlaйn), Milenko Vasić, IT novinar i saradnik Odbora za standardizaciju srpskog jezika SANU i Dušan Stojičević, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a.

KORISNA ADRESA: Centar za promociju nauke – www.cpn.rs

newsmaster