Mogućnost skeniranja i blokiranja zlonamernih aplikacija pre instalacije na uređaju pruža korisnicima vrhunsku sigurnost

Varšava, 16. septembar 2014 – Kompanija Trend Micro Incorporated), globalni proizvođač zaštitnih programa, najavila je danas da su dostupne najnovije verzije zaštitnog rešenja za mobilne uređaje, Trend Micro™ Mobile Security za Android i iOS. Trend Micro Mobile Security je prva zaštitna mobilna aplikacija koja može da blokira zlonamerne Android aplikacije pre nego što one budu instalirane, sprečavajući da mobilni uređaji budu zaraženi potencijalno veoma opasnim malverom. Mobile Security za Android takođe poseduje i nove opcije koje omogućavaju duže trajanje baterije i optimizaciju memorije, pomažući korisnicima da pronađu dodatno uživanje u svojim mobilnim uređajima.

Pored više od 1,3 miliona mobilnih aplikacija koje se mogu preuzeti sa Google Play prodavnice i miliona malvera usmerenih na Android mrežu, sve je veći rizik da korisnici preuzmu rizične i zlonamerne aplikacije na svoje uređaje ili da postanu žrtve zaraženih dokumenata. Uz Mobile Security za Android, kompanija Trend Micro postala je prvi i jedini proizvođač sigurnosnih programa koji skenira preuzete aplikacije pre nego što one budu instalirane na uređaju.

„Sve ostale sigurnosne aplikacije mogu otkriti malver tek nakon što se aplikacija preuzme sa Google Play prodavnice i instalira, pružajući tako mogućnost zlonamernoj aplikaciji da izazove štetu i ugrozi korisnikove privatne podatke”, rekao je Koi Ngujen, head of consumer mobile business, Trend Micro. „Sa prvom sigurnosnom aplikacijom na tržištu koja, pre svega, blokira preuzimanje i instalaciju zlonamernih aplikacija, podaci korisnika Trend Micro Mobile Security programa će biti još bezbedniji. Zahvaljujući kombinaciji ove jedinstvene mogućnosti zaštite sa novim sistemom podešavanja koji smo uključili u najnoviju verziju, Trend Micro Mobile Security postaje jedna od najboljih aplikacija za zaštitu i produktivnost”.

Kompanija Trend Micro dodala je i mnogobrojne nove opcije u programu Mobile Security za Android čiji je cilj da pomognu korisnicima da produže trajanje baterije i optimizuju memorijski prostor na svojim Android uređajima kako bi dodatno zaštitili privatnost:

  • Status baterije i optimizacija – omogućava maksimalno iskorišćenje baterije ukidajući nebitne procese u pozadini; takođe, postoji mogućnost prikazivanja koliko je preostalo vreme korišćenja i koliko je vremena potrebno da se baterija napuni u potpunosti
  • Pametno čuvanje energije – inteligentno upravlja i deaktivira mrežna povezivanja kada nisu u upotrebi, kako bi se produžilo trajanje baterije
  • „Samo telefon opcija – gasi opcije koje brzo troše bateriju, a koje nisu potrebne za rad telefona i korišćenje poruka, uključujući 3G/4G, WiFi, Bluetooth i aktivne aplikacije da bi se produžilo trajanje baterije, a korisnik imao maksimalnu mogućnost da bude umrežen
  • Status memorije i optimizacija – pomaže korisniku da oslobodi memoriju i CPU ukidajući nebitne procese; pokazuje količinu i procent slobodne memorije
  • Brisanje istorije – briše istoriju korišćenja telefona u cilju zaštite korisnikove privatnosti; takođe, pokazuje ukupan broj zapisa o korišćenju svake aplikacije, omogućavajući korisniku da izabere one koje želi da obriše, a zatim uz pomoć samo jednog koraka uklanja odabrane zapise. Ova opcija je naročito korisna za tablete koje dele više korisnika.

Ove nove opcije upotpunjavaju postojeći sveobuhvatni komplet opcija u Micro Mobile Security programu među kojima su i:

  • Antivirus – nagrađivana vodeća aplikacija na tržištu za zaštitu od virusa koju podržava inovativna Mobile App Reputation usluga u „oblaku” kompanije Trend Micro.
  • Skener za zaštitu privatnosti – otkriva aplikacije koje kradu podatke ili imaju pristup privatnim informacijama na vašem uređaju, kao što su lokacija, imenik i identifikacioni broj uređaja.
  • Bezbedno pretraživanje interneta – blokira opasne i neprikladne sajtove, uključujući i lažne sajtove banaka
  • Zaštita izgubljenog uređaja – pronalazi nestali uređaj, zaključava ga ili briše sve sa njega
  • Rezervna kopija i vraćanje podataka – pravi rezervne kopije i čuva vaše kontakte, kalendar, poruke i istoriju korišćenja telefona u „oblaku” i lako vraća podatke na novi Android ili iOS uređaj.
  • Skeniranje privatnosti za Facebook – otkriva podešavanja privatnosti na Facebook nalogu koja iznose previše podataka u javnost
  • Blokiranje poziva i poruka – blokira neželjene pozive i poruke

Za iOS verziju Trend Micro Mobile Security programa za iPhone, iPad i iPod Touch, dodata je opcija Data Usage Monitor koja pomaže korisnicima da bolje upravljaju troškovima i korišenjem podataka. Veliki broj pretplata za mobilne telefone ima visoke cene za prekoračenje granice korišćenja mobilnih podataka ili za korišćenje van zemlje, tj. u romingu. Opcija Data Usage Monitor u programu Trend Micro Mobile Security će obavestiti korisnike kada se pojavi rizik od prekoračenja bilo kakvog ograničenja kako bi mogli da smanje korišćenje i izbegnu dodatne troškove. Pored toga, ona pruža i dnevni i mesečni grafički pregled upotrebe za praćenje šablona korišćenja u odnosu na njihovo ograničenje u okviru pretplate, i to u tri različite kategorije: upotreba telefona/3G/4G, upotreba bežičnog interneta (WiFi) i korišćenje mobilnog u romingu. Ova nova opcija u programu Mobile Security za iOS uređaje proširuje već postojeći komplet opcija koje uključuju bezbedno pregledanje interneta i zaštitu od opasnih sajtova, opciju zaštite izgubljenog uređaja koja locira nestali uređaj, skener privatnosti za Facebook, zaštitu uređaja od virusa i „oslobađanja” telefona (jailbrake), kao i pravljenje rezervne kopije i povraćaj podataka iz imenika.

Mobile Security za Android je već najbolje rangirana aplikacija na Google Play prodavnici sa nekoliko desetina miliona korisnika širom sveta. AV-Test izveštaj iz maja 2014. izneo je podatak je da se ova aplikacija kompanije Trend Micro pokazala kao najbolja za detekciju malvera u odnosu na sve ostale mobilne aplikacije. Trend Micro Mobile Security je takođe sertifikovan od strane PC Computer Labs (PCSL) i AV-Comparatives.

Posebna promocija u ograničenom periodu

U ograničenom periodu, kompanija Trend Micro ima i dve posebne ponude za Mobile Security za Android i iOS uređaje, uključujući popust od 10$ u toku prvog meseca na kupovinu premijum verzije Mobile Security (u periodu od 16. septembra do 16. oktobra 2014.). Drugu posebnu ponudu čini produženo vreme probnog korišćenja premijum verzije sa 30 na 60 dana.

Programi Mobile Security za Android i iOS predstavljaju deo Trend Micro Security 2015 višeslojne zaštite za različite uređaje. Da biste preuzeli aplikaciju posetite Google Play prodavnicu:www.trendmicro.com/mobilesecurity-pe.

newsmaster