ASUS Republic of Gamers najavljuje GR8

Prenosivi ROG GR8 je koncept inspirisan konzolama koji
donosi vrhunske performanse i laku nadogradnju

Taipei, Taiwan (14 October, 2014) — ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio GR8, konceptpersonalnog računara inspirisanog konzolama, kompaktnog dizajna i zapremine samo 2.5 litara koji će doneti vrhunske performanseu vašu dnevnu sobu i redefinisati dosadašnji pojam igre. ROG GR8 poseduje  Intel® Core i7 procesor i NVIDIA® GeForce® GTX 750Ti grafičku kartu spremnu za vrhunsku grafiku u punoj HD rezoluciji. GR8 poseduje i 16GBDDR3L memorije, hard disk ili brzi SDD disk, ugrađeni dual-band 802.11ac Wi-Fi adapter i isporučuje se sa već instaliranim Windows 8.1 operativnim sistemom. ROG GR8 je takođe opremljen Miracast prijemnikom za strimovanje HD sadržaja sa vaših Android uređaja ili Windows 8.1 PC računara direktno na HD televizor.

ROG GR8 ima posebne poklopce na stranicama koje lako možete otvoriti da bi ste dobili pristup ležištu za dodatni 2.5-inčni HDD/SSD disk i SO-DIMM memorijskim ležištima radi lake nadogradnje.U kućištu mat crne boje, sa šarama inspirisanim drevnom civilizacijom Maja i pulsirajućim crvenim logotipom, GR8 je mašina za igranje koja će biti odličan detalj u spavaćoj ili dnevnoj sobi, GR8 je zapravo toliko kompaktan da ga možete poneti i na sledeću LAN zabavu.

Spreman za online igre

SaIntelCorei7 procesorom i NVIDIAGeForceGTX 750Ti grafikom, ROG GR8 poseduje više nego dovoljno snage da pokrene današnje zahtevne igre u punoj HD rezoluciji. ROG GR8 poseduje i podršku za 4K/UHD rezoluciju i može se povezati na HDTV preko HDMI ili DisplayPort konekcije za najživopisnije vizuale.

ROG GR8 poseduje Intel Ethernet kontroler koji obezbeđuje bolje TCP i UDP performanse, i daje duplo poboljšanje u odnosu na slične tehnologije za prenos malih paketa u online igrama. ROG GR8 se isporučuje sa GameFirst III alatom koji vam pomaže da date prioritet mrežnim paketima koji potiču iz igara koje igrate i da igrama odvojite veći deo protoka i time obezbedite savršenu igru bez kočenja i kašnjenja. GameFirst poseduje četiri predefinisana režima za podešavanje prioriteta, kao i opciju za ručna podešavanja za potpunu kontrolu nad mrežnim protokom. Sa ugrađenim Network Monitor alatom, možete čak i da upravljate mrežnim saobraćajem u lokalnoj mreži i da proverite brzinu veze između uređaja u njoj kako bi ste  obezbedili maksimalni propusni opseg.

Sa unapred ugrađenim Steam programom, GR8 je spreman za preuzimanje igara sa ovog servisa u par klikova od trenutka paljenja. ROG GR8 takođe omogućava da pokrenete PC igre na TV-u u Full HD 1080p rezoluciji putem Steam Big Picture opcije.

Vrhunski zvuk koji prevazilazi očekivanja uz SupremeFX audio

ROG GR8 poseduje SupremeFX audio za impresivni zvuk – Anti-EMI dizajn, Premium komponente, kao i audio alate koji zajedno da daju dodatnu dimenziju vašem igračkom iskustvu .

Analogne i digitalne komponente u ROG GR8 računaru su fizički odvojene i izolovane da bi se smanjile međusobne elektromagnetske smetnje. ROG GR8 koristi vrhunske japanske ELNA®zvučne kondenzatore da bi obezbedio toplu i prirodnu reprodukciju zvuka.

Da bi pomogao korisnicima da izvuku maksimum iz ovog neverovatnog zvučnog Sistema, ROG GR8 se isporučuje sa velikom kolekcijom zvučnih rešenja i alata poput :Sonic SenseAmp, Sonic SoundStage, Sonic Studio, i Sonic Radar II. Sonic SenseAmp – automatski podešava ugrađeno pojačalo prema impedansi priključenih slušalica da bi postigao savršen zvuk

Sonic SoundStage – omogućava vam da primenite idealne postavke zvuka u bilo kojoj igri u realnom vremenu. Ovo je moguće uraditi iz aplikacije alii na čisto hardverskom nivou iz BIOS-a računara. On čak radi sa SteamOS-om bez ikakve potrebe za dodatnim programima ili drajverima.

Sonic Studio je vrhunski audio tjuning paket koji vam omogućava da podesite Virtual Surround za 7.1-channel zvuk jednim potezom  – čak i na dvo-kanalnim stereo slušalicama.Ovaj alat omogućava korisnicima kontrolu nad Virtual Sound, Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity i Smart EQ  podešavanja radi postizanja neverovatnog zvuka.Sonic Radar II pomaže vam da otkrijete protivnike kroz radarski prikaz na ekranu koji će vam pokazati približnu poziciju zvukova koje vaši protivnici prave.

Osmišljen za laku nadogradnju i hladan, tih i stabilan rad

ROG GR8 poseduje posebne poklopce na stranicama koje lako možete otvoriti da bi ste dobili pristup ležištu za dodatni 2.5-inčni HDD/SSD disk i SO-DIMM memorijskim ležištima radi lake nadogradnje.ROG GR8 troši manje od 15W snage kada je u stanju mirovanja a njegove ventilatore, jačine samo 20dB, nećete tada ni čuti, dok će pri radu pod punim opterećenjem razviti maksimalni nivo šuma od 28dB – što ga čini savršenim za vašu dnevnu ili spavaću sobu. On takođe poseduje poseban ventilator i bakarne toplotne cevi koji odvode toplotu sa procesora i GPU radi maksimalne efikasnosti hlađenja.

Poboljšanja za profesionalne igrače

ROG GR8 se isporučuje sa dve vrhunske ROG periferije – neverovatanROG Gladiusoptički miš i M801 mehanička tastatura, koji će igračima obezbediti vrhunsku kontrolu u intenzivnim igrama.

ROG Gladius je žičani optički miš koji će dati prednost igraču u online FPS igrama. Gladius poseduje ekskluzivne zamenjive prekidače sa izmenjivim otporom, prekidač za dva nivoa DPI-ja, tastere na stranicama i optički senzor rezolucije 6400DPI koji može da prati brzine do 500cm u sekundi sa ubrzanjem od 50g.

M801 mehanička tastatura sa svojim agresivnim oštrim linijama, kompaktnim dimenzijama i naprednim opcijama kao anti-ghosting, n-key rollover i podršci za više režima rada daje PC igračima neverovatnu kontrolu u igrama. Ova tastatura poseduje šest režima pozadinskog osvetljenja za rad i igru u slabom osvetljenju i koristi veoma brze i izdržljive crvene MX mehaničke prekidače.

newsmaster