Philipsov Adobe RGB monitor dizajniran za profesionalce

  • 27-inčni ekran s PerfectKolor tehnologijom kalibrisan je za Adobe RGB format

  • Precizne boje tokom celog radnog procesa

  • Precizna, visoka rezolucija slike zahvaljujući bojama od 10 bita, SmartUniformity i Philipsovoj Flicker-Free tehnologiji

Beograd, 15. januar 2014: MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philipsove monitore najavljuje novi 27inčni IPSAHVA monitor sa fabrički kalibrisanom bojom preko Adobe RGB zadatog prostora boja. Uz široku paletu Adobe RGB tehnologije, novi Philipsov monitor može reprodukovati više od milijardu boja čime se osigurava preciznost boja tokom celog radnog procesa i odgovara svim zahtevima profesionalnih korisnika.

Kada se radi o grafičkom dizajnu, geofizičkim istraživanjima, digitalnoj pripremi za štampu i post produkciji, nema mesta za nejasnu reprodukciju boja jer su ravnomernost i preciznost ključni faktori u obavljanju poslova u navedenim sektorima. Držanje do standarda boja je kao govorenje istog jezika, izjavio je Thomas Schade, potpredsednik EMEA u MMD-u. Profesionalni korisnik treba da bude siguran da njegov ekran govori istim jezikom boja na svim uređajima u svakoj fazi rada. Zato novi LCD Philipsov monitor u svakom trenutku nesicrpno prikazuje čiste i živopisne boje.

PerfectKolor standardi boja na koje se oslanjamo
Kalibrisan za precizno renderovanje boja na monitoru, 272P4APJKHB podržava 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadatog prostora boja, eliminišući proces upoređivanja boja na više uređaja. Čak, sa podešavanjem šest osi, PerfectKolor omogućava fini prikaz boja podešen prema najpreciznijim zahtevima.

Dubina boja od 10 bita
Koristeći 10 bita kako bi se verno očitala svaka boja, novi 27inčni monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko. Rezultat toga su precizne i autentične slike, bez vidljivih prelaza ili netačne reprodukcije boja.

SmartUniformity
Promene u osvetljenju i boji na različitim delovima ekrana uobičajene su za LCD monitore. Omogućavanjem Philipsove karakteristike SmartUniformity, prikaz se automatski prilagođava kako bi se poboljšala navedena odstupanja čime se ostvaruje 95 posto ujednačenosti ekrana što je više od prosečne izmerene ujednačenosti na LCD ekranima. To je od velikog značaja za aplikacije kojima je doslednost i vernost boja ključni faktor u svakoj fazi rada kao što su fotografije i naučni prikazi.

Flicker-Free tehnologija
Zbog načina upravljanja osvetljenjem na ekranima s LED pozadinskim osvetljenjem, korisnici ponekad mogu doživeti treperenje slike. Kada se tome doda rad na aplikacijama koje su bogate detaljima, umor očiju je neizbežan. Philipsova Flicker-Free tehnologija inovativno je rešenje za regulisanje osvetljenja i smanjenja treperenja slike kako bi gledaoci imali ugodnije iskustvo rada na računaru.

Uz napredne karakteristike renderisanja boja, novi IPS-AHVA monitor je dizajniran za suočavanje s izazovima svakodnevnog kancelarijskog posla. Tome ide u prilog prisutnost web kamere i zvučnika, čista Quad HD slika u 2560×1440 ili 2560×1080 rezoluciji, ekstra širok ugao gledanja iz gotovo bilo koje perspektive i ergonomski SmartErgoBase. Dodatna pogodnost je Philipsov ekran MultiView u ultra visokoj rezoluciji preko kojeg korisnici mogu doživeti svet prepun mogućnosti povezivanja u kancelariji ili kod kuće i uživati u više izvora sadržaja na jednom monitoru. Tako se mogu uživo pratiti video vesti u malom prozoru i istovremeno raditi na najnovijem blogu ili uređivati Excel datoteke iz Ultrabooka i istovrememno pretraživati sadržaji preko kamere.

Novi Philipsov Brilliance monitor će uskoro biti dostupan na našem tržištu po ceni od:

272P4APJKHB – 799 € (PDV uključen)

Tehničke specifikacije – Philipsov Brilliance 272P4APJKHB monitor

Vrsta LCD ekrana, veličina

IPS-AHVA LCD, 27 inča / 68.6 cm

Vrsta pozadinskog osvetljenja

W-LED

Optimalna rezolucija

2560 x 1440 @ 60 Hz

Ugao gledanja

178º (V) / 178º (O), @ C/R > 10

Osvetljenje

350 cd/m²

Boje ekrana

1.07 M

Raspon boja

Adobe RGB 99%

Mogućnost povezivanja

USB: USB 3.0 x 3

Ulaz signala: DVI-Dual Link (digitalni, HDCP), DisplayPort, HDMIx2

Ulaz sinhronizacije: Odvojena sinhronizacija, Sync on Green

Audio (Ulaz/Izlaz): PC audio ulaz, izlaz za slušalice

Postolje

Prigođavanje visine: 150 mm

Podešavanje zakretanja: 90 stepeni

Zakretanje: -65/65 stepeni

Nagib: -5/20 stepeni

Održivost

Okolina i energija: EPEAT Gold, PowerSensor, EnergyStar 6.0, RoHS, TCO edge

Ambalaža se može reciklirati 100%

Plastika dobijena recikliranjem iskorišćenih proizvoda: 65%

Posebne tvari: Kućište ne sadrži PVC / BFR, Ne sadrži živu ni olovo

Usklađenost i standardi

Odobrenja prema propisima:BSMI, CE oznaka, cETLus, FCC Klasa B, GOST, SASO, SEMKO, TCO 6.0, TUV Ergo, TUV/GS, WEEE

O MMD-u

MMD (Multimedia Displays) u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. Godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, komercijalnih ekrana i LCD televizora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima i bržim i kvalitetnijim delovanjem na tržištu. MMD deluje na međuunarodnom nivou sa evropskim sedištem u

Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com

newsmaster