Odlični rezultati :Kaspersky Lab sumira svoje rezultate testiranja za poslednji kvartal 2014.

04. februar 2015.

Kompanija Kaspersky Lab je objavila rezultate 22 testa koja su sprovele nezavisne istraživačke kompanije u poslednjem kvartalu 2014. Eksperti su testirali sigurnosna rešenja kompanije Kaspersky Lab i rešenja drugih prodavaca: analizirali su koliko efektivno popularni proizvodi za zaštitu detektuju nove, nepoznate viruse uključujući i mobilne viruse, kako se zaštititi od „fišinga” i finansijskih pretnji i kako sve ovo utiče na performanse uređaja.

AV- Comparatives

U poslednjem kvartalu 2014, kompanija Av- Comparatives objavila je rezultate svog testa Whole Product Dynamic Real-World Protection Test, koji je rađen od avgusta do novembra 2014. Tokom trajanja testiranja, istraživači su podelili rezultat koji je pokazao da je Kaspersky Internet zaštita jako efikasna u blokiranju pretnji sa kojima se suočava. Kao rezultat ovog četvoromesečnog testiranja, Kaspersky Lab je detektovao 99.4 odsto pretnji i nije proizveo nijednu lažno pozitivnu i na taj način zaradio dodatno naprednu ocenu za ovaj proizvod.

Kaspersky Internet žaštita je nagrađena jos jednim sertifikatom za naprednu zaštitu u septembru 2014, za test detekcije fajlova, gde je ovaj proizvod uspešno blokirao 99.7 odsto pretnji.

Kompanija AV- Comparatives nagradila je Kaspersky Internet zaštitu i trećom nagradom za naprednu zaštitu za svoje performanse tokom trajanja oktobarskog testa. Istraživači su merili performanse računara sa zaštitom koja je aktivirana u različitim trenucima i poredili ih sa performansama računara na kojima nije bilo instaliranih zaštitnih sistema. Kao rezultat, Kaspersky internet zaštita ostvarila je 97,7 poena od mogućih 100 u odnosu na kompjuter bez ikakve zaštite.

Kao dodatak, kompanija AV-Comparatives testirala je i sposobnost proizvoda za zaštitu da detektuju „fišing” stranice. Kompanija nije dodeljivala nagrade; samo su se procenjivali rezultati efikasnosti filtriranja neželjenih linkova. U ovom testu je učestvovalo 14 rešenja, a Kaspersky je bio jedan od dva proizvoda koji je postigao najbolji rezultat od 90 odsto.

Kompanija AV- Comparatives je takođe objavila sažet pregled rešenja za mala preduzeća. Istraživači su ocenjivali nivo zaštite koji omogućuje rešenja i koliko jednostavno sistem administratori mogu da koriste konzolu za rukovođenje. Kaspersky zaštita za mali biznis je dobila sertifikat i istraživači su naglasili prijateljsku nastrojenost konzole koja je integrisana u proizvodu.

U poslednjem kvartalu 2014, kompanija AV- Comparatives je objavila rezultate testa za otklanjanje zloćudnih softvera, koji predstavlja osmomesečni test koji se sprovodio od marta do oktobra. Dizajniran je da procenjuje koliko efikasno različiti proizvodi mogu da tretiraju već zaraženi kompjuter. Kako bi ovo uradili, eksperti kompanije AV- Comparatives pažljivo su izučavali primerke najpopularnijih zloćudnih softvera, nakon toga su njima zarazili računare i onda instalirali anti-virus programe koji će očistiti sistem. Kaspersky Internet zaštita je dobila još jedan setrifikat za naprednost kao rezultat ovoga testa.

AV-Test

Od jula do avgusta 2014. Av-Test je sproveo testiranje za davanje sertifikata za rešenja iz kategorije bezbednosti na internetu za poslovne i kućne korisnike Windows 7 SP1. Kao rezultat, Kaspersky zaštita za krajnje korisnike 10 dobila je sertifikat za korporativnu zaštitu krajnjih korisnika, dok je Kaspersky Internet zaštita dobila i sertifikat kao nagradu, ali i maksimalan broj poena.

Kada su testirana rešenja za mobilne telefone, Kaspersky internet zaštita za Android je dobila sertifikat u septembru i u novembru.

MRG Effitas

U poslednjem kvartalu 2014, nezavisna organizacija MRG Effitas objavila je rezultate testa za davanje sertifikata za rešenja za internet zaštitu : 360 Assessment & Certification Programme. Testovi su rađeni u drugom i trećem kvartalu i ocenjivali su nivo zaštite protiv zloćudnih softvera koji su za metu imali onlajn bankarstvo. Takođe, ovo testiranje je obuhvatalo izradu testova koristeći primerke „Trojanaca”, „backodoors-a” i „ransomware” i njima slično. Dve vrste setrifikata bile su moguće u ovim testovima. Prvi je bio za proizvode koji su bili u mogućnosti da blokiraju sve napade, a drugi je bio za one proizviode koji mogu da otkriju pretnju pre prvog reboot-a računara. U drugom kvartalu, Kaspersky Internet zaštita je bio jedan od dva proizvoda koji je dobio setrifikat prvog nivoa; u trećem kvartalu je bio jedino rešenje koje je dobilo nagradu.

Dennis Technology Labs

U poslednjem kvartalu 2014, nezavisna ustanova za testiranje Dennis Technology Labs objavila je rezultate dva testa za dobijanje sertifikata. Prvi se odvijao od jula do septembra, a drugi od oktobra do decembra. Oba testa su imala za cilj proveru zaštitnih rešenja za privatne korisnike kao i za mala preduzeća. Prema rezultatima oba testa, Kaspersky Internet zaštita, Kaspersky zaštita malih preduzeća i Kaspersky biznis zaštita krajnih korisnika primili su vrhunske AAA sertfikate.

PCSL

U novembru 2014, kineska laboratorija PC Security Labs testirala je sigurnosna rešenja za android uređaje. Kaspersky Internet zaštita za android je detektovala 99.75 odsto pretnji i time zaslužila najvišu nagradu – sertifikat sa pet zvezdica.

Virus Bulletin

U poslednjem kvartalu 2014, Virus Bulletin je prezentovao rezultate testiranja za dobijanje sertifikata za proizvoda koji su dizajnirani da zaštite Microsoft 8.1 i Windows Server 2008 R2 SP1. Kaspersky zaštita kranjeg korisnika, Kaspersky anti-virus izdanje za Windows servere i Kaspersky zaštita za mala preuzeća učestvovali su u drugom testiranju. Svi proizvodi su uspešno blokirali 100 odsto pretnji tokom testa i nisu proizveli nijedno lažno pozitivno obaveštenje. Kao rezultat, nagrađeni su VB100 sertifikatima

Kaspersky proizvodi redovno učestvuju na testovima koje sprovode nezavisne laboratorije i tako prikazuju sjajne rezultate. Neki od njih su opisani u Testing Digest for Q3 2014.

Više informacija o još nekim interesantnim nagradama se nalazi na Awards and Certificates.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike*. Tokom svoje sedamnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Holding kompanija Kaspersky Lab registrovana je u Ujedinjenom Kraljevstvu i trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

* Kompanija je bila četvrta na rang listi IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2013. Rangiranje je objavljeno u izveštaju IDC „Worldwide Endpoint Security 2014–2018 Forecast i 2013 Vendor Shares (IDC #250210, August 2014). Izveštaj je obuhvatao prodavce softvera prema zaradama od prodaja bezbednosnih rešenja za endpoint uređaje u 2013

newsmaster