Philips savetuje: Dočekajte proleće sa manje stresa i više produktivnosti


Beograd, 16. april, 2015: Dolaskom proleća dani postaju duži i sunčaniji i pozivaju na boravak u prirodi i uživanje u lepom vremenu na otvorenom. Ali, mejlovi ne prestaju da dolaze, kolege još uvek čekaju na povratni poziv, a poslovni zahtevi samo rastu.

U tim trenucima mnogi žele da dan traje barem 30 sati, što je u današnje vreme nemoguća misija. Ovom izazovu doskočio je MMD, vodeća tehnološka kompanija i brend licencirani partner za Philips monitore, koji je odlučio da da savete za što produktivniji dan i veću uštedu vremena.

Prvi savet: Dovoljno mesta i pregledan radni prostor

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće poslovne zadatake, potrebno je čišćenje sopstvenog radnog stola, a to se odnosi i na računar.

Bilo da se radi o slaganju nekorišćenih datoteka u folder ili brisanju dokumenata, adekvatna oprema znatno olakšava svakodnevne aktivnosti u poslovnom okruženju. Idealna pomoć u takvim situacijama su monitori velikih formata jer mogu poređati više prozora jedan uz drugi i na taj način omogućiti istovremeno gledanje više informacija i brže izvršavanje zadataka. Iz tog razloga je Philips lansirao monitor BDM4065UC koji pruža veliki prostor od 40 inča i dodatnu priliku za širenje sadržaja na desktopu.

Nije teško zaključiti da jedan veliki monitor može zameniti konfiguraciju dvostrukog monitora koji se danas najčešće koristi za aplikacije orijentisane na veliku količinu podataka, česte u finansijskom sektoru. Monitor sa 34 inča i promerom 21:9 može se lako nadomestiti sa dva 24-inčna ekrana s obzirom na preglednost informacija, ali ono što čini razliku kod većeg ekrana je ušteda prostora na radnom mestu, štednja energije i manje odvlačenje pažnje između dva monitora. Tako je Philips plasirao na tržište i monitor BDM3470UP koji omogućava paralelno gledanje sadržaja zahvaljujući streamovima koji dolaze iz različitih izvora.

Drugi savet: Stvoriti prilagođene radne zone

Mali monitori često kreiraju situaciju uklanjanja ili bacanja u drugi plan prethodnih zadataka. To nije slučaj sa većim ekranima jer omogućavaju lakše i brže vraćanje dokumentu na kojem se radilo. Veliki ekran takođe omogućava deljenje prostora na više zona što je nabolji pristup korišćenju desktopa većih dimenzija jer je moguće fokusirati se na radnu zonu sa najvažnijim zadatkom u centru ekrana, a ostatak prostora posvetiti organizaciji i zadacima kao što su mail ili messenger aplikacije. Razlog zašto je ovakav način organizacije najbolji izbor u dinamičnim poslovnim okruženjima je što sprečava razna ometanja poput zvučnih signala na mailu ili pop-up podsetnika koji skreću pažnju sa važnih zadataka.

Treći savet: Bezbrižan rad sa više detalja

Nije novost da standardna rezolucija izaziva česte smetnje tokom rada na računaru kao što su naprezanje očiju, mala čitljivost teksta i rad na aplikacijama namenjene grafičkom dizajnu. Zato ne čudi sve veća popularnost tehnologija sa izuzetno visokim rezolucijama i gustoćom piksela izvan HD-a. Veći monitor koji stvara veću preglednost i više radnog prostora može doprineti produktivnosti na radnom mestu ali i dalje nedovoljno ako ne postoji veća razolucija monitora.

Upravo zato postoji veliki interes korisnika za QHD (Quad High Definition) koji dolazi s rezolucijom od 2560 x 1440 piksela po inču. Uz mnogo novih i različitih prenosnih računra koji sada sadrže QHD rezoluciju, spoljni monitor QHD osigurava korisnicima prenosnih računara istu rezoluciju slike na spoljnom ekranu, kao i na svojim prenosnim kompjuterima. Čak i finija UHD (Ultra High Definition) rezolucija, takođe nazvana 4K rezolucija, pakuje četiri puta više piksela po inču ekrana kao i što Full HD donosi četiri puta veću jasnoću. To se sve može pronaći u Philipsovom modelu monitora 288P6LJEB. Ova visoka rezolucija omogućava precizno uređivanje piksela na elementima koji se nalaze na monitoru, a smanjuje i broj pokreta mišem što u konačnici sprečava dodatni pritisak na ruke i dlanove.

Stoga svi koji nisu navikli da prihvataju savete neka ne oklevaju jer Philipsova prolećna strategija obećava bolju produktivnost, prijatniju radnu atmosferu i više slobodnog vremena. Jedino preostaje da se nadmo što boljoj vremenskoj prognozi!

O MMD-u

MMD (Multimedia Displays) u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. godine ugovorom o licenci sa Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, komercijalnih ekrana i LCD televizora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima i bržim i kvalitetnijim delovanjem na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posetite internetbv stranicu www.mmd-p.com

newsmaster