Prvi Philips 5K monitor: UltraClear rezolucija i profesionalne boje

Najprecizniji detalji i jasnoća slike uz četiri puta veću Quad HD rezoluciju

PerfectKolor za precizan i tačan prikaz RGB i sRGB prostora boje svaki put

Beograd, 29. mart, 2016. – MMD, vodeća tehnološka kompanija i licencirani brend partner za Philips monitore predstavlja novi monitor s UltraClear 5K rezolucijom – prvi 5K monitor u postavi Philips monitora. Sa 14.7 miliona piksela (5,120 x 2,880) novi Philips 275P4VYKEB monitor s 5K rezolucijom donosi četiri puta jednako piksela kao i Quad HD i 50 posto više nego Ultra HD pružajući pritom sliku najveće jasnoće i oštrine koja može zadovoljiti čak i profesionalne grafičare. Novi 27-inčni monitor je opremljen PerfectKolor tehnologijom koja osigurava fabrički kalibrisanu boju preko 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadatog prostora i preko milijardu boja.

5K tehnologija za najoštriju, najjasniju i najprofesionalniju sliku

Poslednja 5K rezolucija donosi ekstra 1000 piskela horizontalno i 700 vertikalno na ekranu monitora u odnosu na 4K monitore, kreirajući tako dodatni prostor koji zaposlenim korisnicima omogućava da rade produktivnije i efikasnije. Zahvaljujući tome, na ekranu ima mesta za dodatni CAD alatni prozor za uporedbu više slika ili profesionalnih grafika ili jednostavno za još jedan otvoreni prozor e-pošte. To čini drugi ekran nepotrebnim što takođe pospešuje efikasnost jer omogućava korisnicima da ne prebacuju stalno pogled sa jednog ekrana na drugi.

S naprednom PLS tehnologijom, monitor dolazi i sa ekstra širokim uglom gledanja od 178 stepeni što osigurava jasne i oštre slike iz bilo kojeg ugla gledanja.

Albert Ulfman, Product Manager za Philipsove monitore u MDD-u je izjavio: “S 5K rezolucijom osiguravamo profesionalnim korisnicima monitor visokog kvaliteta sa dugoročnom pouzdanošću koja se može meriti sa izazovima grafičkih i inžinjerskih aplikacija. 5K Ultra HD pokazuje svaki manji detalj oštro i jasno.“

PerfectKolor za tačne rezultate

Profesionalci koji biraju monitor sa super visokom rezolucijom zahtevajući istovremeno i tačnost boja, jer nedosledne boje jednostavno ne dolaze u obzir. Sa PerfektKolor tehnologijom novi 5K monitor pruža fabrikči kalibrisanu boju preko 99 posto Adobe RBG i 100 posto sRBG zadatog prostora tako da korisnici mogu biti sigurni da svaka boja u potpunosti odgovara njihovim zahtevima. Osim što je tačna, boja je glatka i raskošna.

S 10-bitnom podrškom boje, novi monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko, a zahvaljujući 12-bitnom unutrašnjom obradom boje su glatke i prirodne bez gradacija ili vidljivih prelaza.

Dizajniran za profesionalce

Osim što nudi sjajne, precizne boje i 5K rezoluciju, ovaj novi monitor je dopunjen i sa nizom karakteristika koje odgovaraju načinu na koji rade pravi stručnjaci. Sa web kamerom i mikrofonom za što bolju komunikaciju sa drugim kolegama i klijentima kao i ugrađenim zvučnicima za življu reprodukciju zvuka. Ekran sadrži Flicker-FREE tehnologiju koja održava oči odmornima čak i nakon dužeg vremena provedenog za računarom, dok SmartErgoBase omogućuje naginjanje, zakretanje i podešavanje visine monitora i tako osigurava maksimalnu udobnost gledanja. Monitor takođe uklanja nepotrebne kablove čime oslobađa više prostora na radnoj površini.

Kako bi se efikasno povezao sa izvorima podataka ključnim za profesionalne grafičke aplikacije, novi monitor ima ugrađeni USB 3.0 ulaz koji omogućava brzinu prenosa od 5GB po sekundi, što je 10 puta brže od USB 2.0 ulaza. USB 3.0 takođe omogućava brzo punjenje uređaja istovremeno sa super brzim prenosom podataka.

Novi Philips 275P4VYKEB monitor će biti dostupan početkom aprila ove godine po ceni od:

275P4VYKEB – 195.900,00 dinara (PDV nije uključen u cenu)

Više informacija o Philipsovim monitorima: http://www.philips.hr/c-m-pc/monitori

Tehničke karakteristike:

Karakteristike
Philips 275P4VYKEB monitor
Vrsta LCD monitora
PLS LCD (Glare)
Vrsta pozadinskog osvetljenja
W-LED
Veličina ekrana
27 inča / 68.6 cm
Format ekrana
16:9
Efektivno područje gledanja
596.74 (V) x 335.66 (O)
Optimalna rezolucija
5120 x 2880 pri 60Hz (zahteva Dual DP kabel), 3840 x 2160 pri 60 Hz (zahteva Single DP kabel)
Ugao gledanja
178° (V) / 178° (O), @ C/R > 10
Osvetljenje
300 cd/m²
Boje ekrana
1,07G (True 10 bit)
Zasićenost boja
99% sRGB
Praktične karakteristike
Ugrađeni zvučnici: 2 W x 2

Ugrađena web kamera: 2.0 megapiksela s mikrofonom i LED indikatorom

Kensington brava, VESA stalak (100x100mm)

Plug & Play kompatibilnost: DDC/CI, Mac OS X, sRGB
Mogućnost povezivanja
Signalni ulaz: DisplayPort x 2

USB 3.0×3 (1 w/fast charging)

Ulaz sinhronizacije: odvojena sinhronizacija, Sync on Green

Audio (Ulaz/Izlaz): Izlaz za slušalice
Postolje
Regulator visine: 150 mm

Zakretanje: 90 stupnjeva

Zakretanje: -65/+65 stepeni

Nagib: -5/20 stepeni
Održivost
Okolina i energija: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

Ambalaža se može reciklirati: 100 %

Plastika dobijena recikliranjem iskorišćenih proizvoda: 65%

Specifične tvari: kućište ne sadrži PVC / BFR, ne sadrži živu i olovo
Usklađenost i standardi
Propisi i odobrenja: BSMI, CE oznaka, FCC Class B, CU-EAC, SEMKO, TCO sertifikat, cETLus, TUV Ergo, TUV/GS, WEEE
Kućište
Prednja ploča: Crna/Srebrna

Zadnji poklopac: Crna

Postolje: Crna

Završni sloj: tekstura

O MMD-u

MMD u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. godine

ugovorom o licenci sa Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom

stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u

Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com

Izvor: Vidimedia doo

newsmaster