Digitalna transformacija dovodi do velike potražnje za dostupnošću preduzeća i podstiče dvocifreni rast Veeam-a u prvom kvartalu 2016. godine

Veeam Logo

Mogućnosti digitalne transformacije, potražnja za DRaaS-om i potreba za dostupnošću doveli su do toga da Veeam ostvari pozitivan rast u još jednom kvartalu, uključujući ukupan rast prihoda od 75-posto u velikim porudžbinama u odnosu na prethodnu godinu

BAR, Švajcarska: 19. april 2016. godine

Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja pružaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je najavila 24-postotni rast prihoda od ukupnih transakcija u prvom kvartalu 2016. godine u odnosu na prethodnu godinu, time dodatno demonstrirajući rastući apetit za dostupnošću u okviru branše.

Sa 75-posto rasta na godišnjem nivou u velikim porudžbinama Veeam-ov uspeh u prvom kvartalu 2016. godine jasno demonstrira da velika preduzeća  prihvataju Veeam-ov inovativni pristup isporuke rešenja dostupnosti, koja omogućavaju ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta za SVE aplikacije i podatke.

„Formiranje rezervnih kopija je narušeno,” rekao je Ratmir Timashev, glavni izvršni direktor Veeam-a. „Stanje rezervnih kopija neće postati bolje. Ono što je potrebno i za čim postoji potražnja je dostupnost. Nedavno istraživanje je otkrilo da se 84-odsto izvršnih direktora slaže u tome da njihova organizacija poseduje Jaz u dostupnosti – jaz između onoga što korisnici zahtevaju i šta IT odeljenja mogu da isporuče.[i] Veeam nastavlja da pomaže velikim preduzećima da reše ovaj izazov, i naši rezultati u prvom kvartalu pokazuju da potražnja za Veeam-ovim rešenjima dostupnosti nastavlja naglo da se ubrzava i mi u potpunosti očekujemo da se taj rast nastavi  sličnim tempom do kraja 2016. godine.“

„Znamo da je dostupnost ključna za digitalnu transformaciju,” rekao je Peter Ruchatz, izvršni direktor marketinga u Veeam-u. „Sve organizacije, bez obzira na branšu ili veličinu, okreću se tehnologiji kako bi radikalno poboljšale svoje performanse i sveukupno korisničko iskustvo. Nema mesta samozadovoljstvu u frekventnom digitalnom svetu i nema izgovora za zastoje. Veeam pomaže direktorima informacionih tehnologija da  upravljaju ovom promenom – i izazovom – unutar njihovih organizacija.”

Veeam nastavlja da beleži impresivan rast u cloud-u, naročito kako se potražnja za Disaster Recovery as a Service (DRaaS) povećava. Obeležavajući svoju šestu godinu, Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program, koji nudi gotove mogućnosti pružaocima usluga kako bi stekli nove klijente i povećali ponovljeni prihod, zabeležio je 82-postotni rast u broju transakcija u odnosu na prethodnu godinu. VCSP program se povećao na više od 11,200 pružalaca usluga i usluga cloud-a širom sveta, sa više od 1,300 partnera licenciranih da pruže usluge za Veeam Cloud Connect. Veeam Managed Backup Portal for Service Providers, koji je postao generalno dostupan u prvom kvartalu, još je jedan dodatak Veeam-ovom robustnom portfoliju ponuda fokusiranih na cloud, dopunjujući Veeam Cloud Connect koji nudi sveobuhvatnu, višeklijentsku sigurnu platformu za pružanje backup-as-a-service (BaaS) i DRaaS-a od strane Veeam-ove mreže Pružalaca usluga.

Dodatni istaknuti sadržaji iz prvog kvartala 2016. godine uključuju:

  • 193,000 korisnika širom sveta: Veeam je dodao blizu 11,000 ukupno plaćajućih korisnika u prvom kvartalu 2016. godine, što je u skladu sa istorijskim prosekom od 3,500 novih korisnika svakog meseca.
  • 1 miliona Virtuelnih mašina je zaštićeno Veeam-ovim rešenjima dostupnosti.
  • Proširenje na 39,000 ProPartnera širom sveta: Veeam-ova posvećenost kanalu distribucije nastavlja da privlači nove preprodavce i preprodavce sa dodatnom vrednošću.
  • Nove rezervacije licenci za Microsoft Hyper-V: 34-postotni rast u odnosu na isti period u prethodnoj godini.
  • Svetski dan dostupnosti: Kao odgovor na promenljive zahteve korisnika za stalnom dostupnošću preduzeća i kako bi edukovao tržište da same rezervne kopije više nisu dovoljne, Veeam je 30. marta proslavio drugi po redu Svetski dan dostupnosti.

 

Izjave korisnika i partnera:

„Prilično je jasno da Veeam pruža najbolju tehnologiju softvera u ovom segmentu na tržištu. Ono što većina ljudi možda ne zna, je da Veeam podržava pružaoce usluga cloud-a sa timom prodaje i tehničkim profesionalcima,” rekao je Will Baccich, glavni izvršni direktor Global Data Vault-a, i Zlatni Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) partner. „Takav visok nivo podrške je drugačiji od bilo čega sa čim smo imali prilike da radimo prethodno.  Veeam nam je pomogao da brzo razvijemo naše poslovanje vezano za DRaaS zasnovan na cloud-u, održavajući pritom 100 odsto pouzdan kvalitet našim korisnicima.”

„Mi smo iskombinovali Veeam Availability Suite i  naše sopstvene cloud resurse da stvorimo ReVirt, jedinstvenu uslugu za kontinuitet poslovanja. Sa Veeam-om, možemo da ponudimo vodeće rešenje na tržištu koje zatvara jaz u dostupnosti i u isto vreme čini naš proizvod Oporavka u slučaju katastrofe kao usluge (DRaaS) pristupačnim za organizacije svih veličina,” rekao je Gregor Frimodt-Møller, glavni izvršni direktor u Any.Cloud-u, i Zlatni Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) partner.

„Veeam je skalabilno rešenje na nivou velikih preduzeća, koje trenutno podržava naše poslovanje i podržavaće ga i ubuduće kako naša baza klijenata nastavlja da raste,” rekao je Lee Marshall šef IT-a, infrastrukture i operacija u KNEIP-u, Veeam-ovom korisniku. „Nijedna kompanija ne želi da rizikuje da izgubi svoje podatke. Veeam nam omogućava da pružimo 100-postotnu garanciju da su naše rezervne kopije i replike testirane i verifikovane da se mogu povratiti.”

###

O kompaniji Veeam Software

Veeam® prepoznaje nove izazove sa kojima se kompanije širom sveta suočavaju kako bi omogućile neprekidno poslovanje, Always-On Enterprise™, poslovanje koje mora da funkcioniše 24/7/365. Kako bi odgovorila na ove zahteve, kompanija Veeam je postala pionir novog tržišta stalne dostupnosti preduzeća – Availability for the Always-On Enterprise™, pomažući organizacijama da postignu ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta, za sve aplikacije i podatke, pomoću fundamentalno nove vrste rešenja koje obezbeđuje veliku brzinu oporavka, izbegavanje gubitka podataka, verifikovanu povrativost, maksimalnu iskoristivost podataka i potpunu transparentnost. Veeam Availability Suite™, koji sadrži Veeam Backup & Replication™, maksimalno iskorišćava virtuelizaciju, skladištenje i cloud tehnologije koje omogućavaju savremenim data centrima da pomognu organizacijama da uštede vreme, ublaže rizike i drastično smanje kapitalne i operativne troškove, dok stalno podržavaju trenutne i buduće poslovne ciljeve svojih kupaca.

Osnovana 2006. godine, kompanija Veeam trenutno ima 39.000 ProPartnera i više od 193.000 korisnika širom sveta. Globalno sedište kompanije Veeam se nalazi u gradu Bar, u Švajcarskoj i poseduje kancelarije širom sveta. Da biste saznali više, posetite https://www.veeam.com.

Izvor: TAG media

[i] Veeam Izveštaj o dostupnosti, 2016

newsmaster