Jedinstveno putovanje Teslinim vremeplovom

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika, kompanija Telekom Srbija poziva sve Beograđane da u subotu, 7. maja, u 21 čas, krenu na uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom. Jedinstveni multimedijalni događaj premijerno će biti održan u Knez Mihailovoj ulici, otkrivajući na sasvim nesvakidašnji način život i dela Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta.
Kao umetnički prikaz i vizionarska ideja Telekoma Srbija, prva digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli biće prikazana putem 4D projekcija svakog dana od 7. do 9. maja u periodima od 21 do 23 časa na zgradi Instituta Servantes u Beogradu. Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umetnički projekat „Teslin vremeplov“, prvi takve vrste kod nas, predstavlja nastavak popularizacije nauke od strane Telekoma Srbija kroz omaž velikanu bez kojeg bi današnji način života bio nezamisliv.
Zahvaljujući svojim genijalnim izumima, Tesla je omogućio globalnu povezanost i komunikaciju među ljudima i svojim revolucionarnim pronalascima dao nemerljiv doprinos svetskoj nauci. Jednako inovativno, uvodeći sasvim novi trend primene savremenijih tehnologija, projekat Telekoma Srbija predstavlja svojevrsni poklon svim građanima, ali i gostima Beograda, koji žele da odaju počast inovatoru po čijem imenu našu zemlju prepoznaju širom sveta.
Nakon Beograda, Teslin vremeplov nastaviće svoje putovanje u Novom Sadu i Nišu, upoznajući i stanovnike ovih gradova sa značajem i uticajem Teslinih izuma, kao i dubinom njegove kreativne i inovativne misli.

newsmaster