Kompanija Microsoft proglasila je E-Smart Systems partnerom godine

Microsoft logo

Beograd, 13. jul 2016. – Kompanija Microsoft proglasila je E-Smart Systems partnerom godine zbog kontinuirano visokog nivoa pružanja usluga korisnicima u Srbiji.

Kompanija E-Smart Systems više od jedne decenije pruža izuzetno visok nivo usluga i podržava razvoj efikasnosti srpske privrede i ekonomije kroz planiranje i implementaciju najsavremenijih informaciono-komunikacionih tehnologija – što su neki od osnovnih razloga zbog kojih je proglašena Microsoft partnerom godine u Srbiji.

U savremenom, digitalnom svetu koji nas okružuje, teško je zamisliti uspešan primer poslovanja bez adekvatne primene informaciono-komunikacionih tehnologija. Razvoj, projektovanje i implementacija informatičkih rešenja, kao i neprestano usavršavanje zaposlenih – aspekti su bez kojih se ne može razvijati održiv biznis.

Microsoft i E-Smart Systems u tom kontekstu dugogodišnjom saradnjom i međusobnom podrškom omogućavaju korisnicima u Srbiji kvalitetna i bezbedna poslovna rešenja – bilo da je reč o desktop, mobilnim, cloud ili hibridnim platformama zasnovanim na inovativnim Microsoft tehnologijama.

Ubrzan napredak informaciono-tehnoloških rešenja nameće standarde kvaliteta i bezbednosti čija je primena u poslovanju prioritet, zbog čega je izbor IT platformi i sistema koji će biti implementirani u radu od neprocenjive vrednosti.

Partnerski pristup koji podrazumeva sprovođenje kompleksnih analiza i temeljno planiranje, a obezbeđuje složenost i sveobuhvatnost usluga korisnicima – utemeljen je još pre više od deset godina kada je Microsoft E-Smart Systems-u dodelio status LAR (“Large Account Reseller“), kao potvrdu izuzetnog doprinosa razvoju srednjih i velikih preduzeća u Srbiji.

U zavisnosti od oblasti primene, IT sistemi moraju detaljno da se osmisle i projektuju tako da odgovore na specifične potrebe korisnika. Tim mladih stručnjaka E-Smart Systems-a dokazao je konzistentnost u sagledavanju i konsolidaciji svih aspekata poslovanja korisnika, što je ključ kvalitetnog, održivog i bezbednog kreiranja i pružanja IT usluga i podrške, zbog čega je Microsoft izuzetno ponosan na izgrađeno partnerstvo sa E-Smart Systems timom.

***

O Microsoft-u

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji. MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Napomena urednicima: Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

Izvor :Microsoft

newsmaster