Inovacije na maksimumu: Philips na IFA 2016 sajmu predstavlja UltraColor tehnjologiju, zakrivljene monitore i pop-up sigurnost

Philips Bril 40inc

Na ovogodišnjem IFA sajmu Philips će u dvorani 22 predstaviti seriju svojih najznačajnih inovacija uključujući najveći 4K zakrivljeni MONITOR na tržištu, najtanji monitor na svetu, monitore sa briljantnom Ultracolor tehnologijom i pop-up kamerom za poboljšanu sigurnost u kancelariji

Beograd, 30. avgust 2016. – MMD, vodeća tehnološka kompnija i brand licencirani partner za Philips monitore, na ovogodišnjem najvećem sajmu potrošake elektronike – IFA 2016 koji će se održati od 2. do 7. septembra u Berlinu predstavitće seriju inovacija za poslovne profesionalce ali i kućne korisnike. Sa Ultracolor tehnologijom koja podržava širi spektar boja, najnovijim 4K 40-inčni zakrivljenim monitorom, monitorom sa web-kamerom koja se aktivira samo kada je potrebno, kao i sve nadolazeće inovacije, Philipsov štand je neizostavan deo u obilaska sajma.

Zakrivljeni monitori – i najveći zakrivljeni 4K monitor na tržištu

Philips_Bril_40IncPosetioci Philipsovog štanda imaće jedinstvenu priliku da dožive fantastičan fokus sa najnovijim 40-inčnim Brilliance zakrivljenim monitorom, najvećim 4K zakrivljenim monitorom na tržištu. Ovaj 40-inčni monitor, koji će biti dostupan za kupovinu krajem ove godine, fokusiran je na liniju vidnog polja za stvaranje više ličnog prostora i bolju koncentraciju. Budući da gledaoci sede blizu radne površine monitora, zakrivljeni ekran stvara izuzetno prožimajuće radno iskustvo. Udaljenost gledanja od ivica i središta ekrana je jednaka, tako da je korisnicima potrebno manje okretanje glave kako bi videli sadržaj sa strana, a da pritom mogu uživati u najboljem kvalitetu slike. Ekran od ruba do ruba i ultra tanki okvir dodatno unaprijeđuju ovaj besprekoran izgled. Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u MMD-u, istakao je: “Novi 40-inčni zakrivljeni model monitora svedoči o našoj trajnoj posvećenosti da pružimo napredno iskustva gledanja korisnicima u radnom i životnom prostoru. Sa 4K rezolucijom, ovaj novi model nudi odličnu jasnoću i više prostora za obavljanje više zadataka istovremeno.”

40-inčni 4K model nije jedini zakrivljeni monitor koji će se predstaviti na sajmu: IFA posetioci će takođe moći da pogledaju i nadolazeći X7 bezokvirni 21:9 zakrivljen monitor veličine 34-inča. Ovaj ultra-tanki monitor je podesiv po visini, sa blistavom Quad HD rezolucijom i integrisanim zvukom, biće dostupan takođe krajem ove godine.

UltraColor za verniju i živopisniju sliku

Pružajući preciznije boje za kućne aplikacije, gde su korisnici često prisiljeni na kompromis, najnoviji Ultracolor monitor podižu reprodukciju boja na viši nivo. Podržavajući širi spektar boja, 85-95% NTSC spektra, u zavisnosti od modela, za razliku od tipičnih 72%, Ultracolor se proširuje na raspon vidljivih boja na ekranu, stvarajući vernije slike sa bogatijim i još prirodnijim izgledom zelene, crvene i plave. Uz njihovu tačnu reprodukciju, Ultracolor monitori rešavaju nedoumice u online kupovini jer omogućavaju korisnicima da vide pravu boju proizvoda čak i pre nego što kliknu kupi. Ultracolor monitori takođe pružaju tvorcima videa, dizajnerima i fotografima pouzdanost da boje na njihovom ekranu približno odgovaraju bojama u stvarnom životu. Stefan Sommer pojašnjava: “Za razliku od prilagođavanja ravnoteže boja kroz menjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija deluje kroz stvarnu hemiju u panelu koju omogućavaju inovativna prilagođavanja uzoraka boja.” Ova inovativna tehnologija će biti predstavljena na brojnim monitorima na IFA sajmu, uključujući nove monitore E-linije, kao i na najtanjim monitorima na tržištu C7 serije koji se očekuju krajem 2016.

Pop-up web kamera koja će zakomplikovati život hakerima

Posetioci sajma koji žele da povećaju sigurnost u kancelarijama treba da obrate pažnju na prvi Philips monitor sa pop-up web kamerom. Novi predstavljeni 27-inčni monitor blokira potencijalni špijunski upad hakera pop-up web kamerom koja se aktivira samo kada je to potrebno, a inače je skrivena u ramu monitora.

Ove ali i sve druge inovacije Philipsovih monitora možete potražiti na Philipsovom štandu u dvorani 22.

O MMD-u

MMD u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o brendu MMD i proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com

Izvor: VIDAMEDIA

newsmaster