Obrazovanje usklađeno sa potrebama budućnosti

Microsoft logo

Beograd, 09.02.2017. – Četvrtu godinu zaredom konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ predstavlja mesto gde se mogu razmeniti najnovije informacije i najbolja iskustva u oblasti primene savremenih tehnologija u obrazovanju. Kompanija Microsoft u Srbiji će i ove godine biti partner u organizaciji i učesnik tokom tri dana sajma, koji se održava u Belexpocentru u Beogradu, od 9. do 11. februara.

Microsoft na globalnom nivou aktivno podržava prilagođavanje svih nivoa obrazovanja potrebama života u 21. veku i okruženju koje odlikuju sve izraženije digitalne karakteristike. Alati i savremena IT rešenja koje kompanija razvija, kao i programi koje sprovodi u oblasti  obrazovanja – osmišljeni su sa ciljem da deci i mladima učini informatičko znanje dostupnim i interesantnim.

O sveobuhvatnom značaju informatičkog obrazovanja i veštinama koje globalnim potrebama za zapošljavanjem govoriće Olga Svyrydenko, glavni menadžer za rad sa nastavnicima  u Microsoftu za Centralnu i Istočnu Evropu. Kompanija na konferenciji predstavlja primere programa partnerske saradnje sa vladama i korisnicima iz javnog obrazovnog sektora širom sveta, sa fokusom na razvoj znanja i veština koje će mladima pomoći da uspešno grade profesionalne karijere bilo gde u svetu. Prezentacije Olge Svyrydenko naglašavaju značaj obrazovanja koje se fokusira na oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, kao podloge koja mladima ne samo što pruža osnove za adekvatno korišćenje savremenih tehnologija, već i omogućava da kroz kreativnost i inovacije stvaraju nove tehnologije koje će unapređivati zajednice u kojima žive.

Fotografija 2

Tokom tri dana sajma na radionicama Microsofta svoja iskustva podeliće i nastavnici i profesori iz Srbije, među kojima je i Ana Živković, profesorka engleskog iz Niša, koja je kao Microsoft Ekspert i Inovativni nastavnik, jedan od ovogodišnjih pobednika globalnog takmičenja inovativnih nastavnika, čime je sebi obezbedila prisustvo i predavanje na globalnoj E2 Education Exchange 2017 konferenciji u martu, u Torontu.

Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa mnogim besplatnim alatima koje Microsoft nudi u oblasti obrazovanja, kao što su Office 365, Sway, Skype, Math in OneNote, i BubbleBee – servis  za učenje i vežbanje programiranja, prilagođen svim uzrastima, kao i podrška profesorima u nastavi. Neki od ovih alata, kao inovativna i kreativna Office Sway aplikacija koju koriste milioni ljudi širom sveta, razvijeni su u Razvojnom centru Microsofta u Srbiji.

„Microsoft svojim rešenjima, programima podrške i inicijativama predstavlja pouzdanog i dugoročnog partnera svim državnim institucijama koje rade u sferi obrazovanja. Programi i alati koje razvijamo u oblasti edukacije stvoreni su sa ciljem da pruže deci i mladima mogućnosti da ispune svoje potencijale i postignu više u svemu što rade, što je i na najbolji način da definišu svoju budućnost“, izjavila je Jelena Ružičić, menadžer za razvoj obrazovnih projekata kompanije Microsoft u Srbiji i Crnoj Gori.

***

O Microsoftu

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija.

Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Napomena urednicima: Za više informacija i vesti o kompaniji Microsoft, posetite Microsoft News Centar na: http://www.microsoft.com/news ili www.microsoft.rs

Izvor : Microsoft

newsmaster