Bubble Cup 10 – otvorene prijave za jubilarno međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Bubble Cup 10

 

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na deseto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 10 – u periodu od od 25. marta do 25. aprila 2017.

Ciljevi timskog takmičenja u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka „Bubble Cup“ su promocija programiranja među mladima, okupljanje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i popularizovanje timskog rada. Više od 3000 studenata i srednjoškolaca učestvovalo je od 2008. godine u ovom takmičenju, koje je pokrenuo Microsoft razvojni centar u Srbiji.

Bubble Cup takmičenje ima više faza:

  1. Prva online runda održava se od 1. do 25. aprila 2017. godine

  2. Druga online runda traje od 1. do 25. maja 2017. godine

  3. Finale će biti organizovano u Beogradu, u septembru 2017. godine

Za Bubble Cup 10 se možete prijaviti na internet portalu www.bubblecup.org od 25. marta do 25. aprila 2017. godine, kada se završava prva online runda takmičenja.

U finale će se plasirati timovi studenata i srednjoškolaca, koji u dve online runde reše određeni broj zadataka, prema jasno definisanim kriterijumima. Finale Bubble Cup takmičenja biće održano u septembru u Beogradu.

O pravilima takmičenja studenti se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla [email protected], ili preko FB strane www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Svim studentskim timovima koji se plasiraju u finale Bubble Cup-a biće omogućeno da apliciraju za podršku prilikom odlaska na prestižno međunarodno ACM (Association for Computing Machinery Inc) takmičenje iz programiranja. Bubble Cup predstavlja odličnu pripremu za ACM, jer se svojim formatom gotovo u potpunosti poklapa sa pravilima tog takmičenja.

***

O Microsoftu

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje. Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. godine, Microsoft je otvorio razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS). Otvoren kao četvrti razvojni centar Microsoft-a u svetu, MDCS tim danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike. Prosečna starost tima je ispod 30 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji. MDCS nastao je sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Microsoft tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Izvor: Microsoft

newsmaster