Projekat AXE-R osvojio dva prva mesta u prestižnom takmičenju!

Projekat AXE-R

Pre samo 9 meseci Nenad, Nemanja i Dušan oformili su „AXE-R“ tim i napravili najatraktivniji računara na svetu osvojivši čak dve prve nagrade i jednu drugu! Nagrada publike, kao i prvo mesto u kategoriji „Scrach Build“ otišlo je u ruke ovih izvanrednih momaka iz Srbije. Tri dana kasnije stručni žiri kompanije AMD je objavio pobednike u kategoriji „AMD Ryzen“ gde je AXE-R kućište osvojilo drugu nagradu.

Pre mesec dana prijavili su svoj AXE-R projekat i učestvovali na prestižnom svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih kućišta Case Mode World Series 2018.

Projekat AXE-RNesvakidašnji atraktivni heksagoni dizajn, impresivne komponente AI (artificial inteligence) su ono što AXE-R izdvaja i čini ga posebnim u odnosu na sve ostale računare. AXE-R kućište poseduje skup senzora koji u svakom momentu prate sve vitalne parametre računara (vlažnost i temperaturu vazduha). AXE-R kućište samo brine o komponentama – ukoliko dođe do curenja tečnosti automatski se gasi, ukoliko je temperatura unutar istog neoptimalna poklopac se automatski otvara zarad dodatne provetrenosti. AXE-R  je nemoguće upaliti bez fizičkog ključa, niti otvoriti poklopac „haube“ bez kodiranog i skrivenog RF ključa. Takođe, „hauba“ je pokretna i automatski se otvara/zatvara.

Sve gore navedeno je upravo ono što krasi AXE-R računar i što ga je dovelo do glavnih nagrada.

Prvi put u istoriji CMWS 2018. svetskog takmičenja jedan projekat je osvojio prvo mesto u kategoriji glasanja publike, kao i prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji „Scrach Build“ koju je ocenjivao stručni žiri.  

Ovaj projekat udaljio se od svega konvecinalnog i onog na šta se tržište naviklo – preko rasporeda komponenti pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja… što je prepoznala publika, ali i stručnjaci.

„Na ovaj način pokazali smo da PC kakav svi poznajemo može da se redefiniše. Ali ono što je jako bitno je i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona i da im se pokaže da je sve moguće ukoliko imaš dobru ideju, volju i ambiciju da nešto postigneš. Upravo zbog toga naš tim je pripremio detaljan video serijal sa pregršt epizoda na PCAXE Youtube kanalu, u kojima kroz edukaciju, na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se uz posvećen rad i trud sve može postići.“ – izjavio je AXE-R tim.

AXE -R tim:

Nenad Đorđević– SS PC Modding
Nemanja Đorđević – SS PC Modding
Dušan Srbljak – Glavni i odgovorni urednik PCAXE portala

Korisni linkovi:

CMWS2018 objava: https://www.cmws.global/winners
AXE-R Serijal: https://goo.gl/VpPdqj
SS PC Modding: https://sspcmodding.com/
PCAXE: https://www.pcaxe.com/

newsmaster