HP obogatio Halo prenosom preko Weba

Kompanija Hewlett-Packard je u sredu svoj sistem za teleprisutnost Halo proširila novom mogućnošću – emitovanjem videa preko Weba.

Zahvaljujući tome što sad nudi i uslugu Halo Webcasting, projektovanu da bude jednosmerna video emisija u kojoj učesnici i gledaoci pitanja postavljaju tekstualnim porukama, kompanije koje već imaju Halo stanicu moći će svoje video prezentacije da emituju preko Weba do teorijski neograničenog broja stonih ili prenosivih računara.

Usluga će biti posebno korisna za sastanke kao što su tromesečni izveštaji o zaradi, kad hiljade analitičara i zaposlenih žele da gledaju direktorovu prezentaciju u realnom vremenu. Jedan sat prenosa košta pet do šest hiljada dolara, uključujući pripreme i čuvanje sadržaja godinu dana.

Računari na prijemnoj strani treba da imaju samo vezu s Internetom. Video prenos će se pojaviti u okviru veličine 352 x 288 u video formatu CIF, a u većem oknu pored njega prikazivaće se slajdovi i prezentacije.

Halo prenos se obavlja ili preko HP-ove globalne mreže za video razmenu (Halo Video Exchange Network), ili preko sopstvene mreže kompanije. U prenos se mogu uključiti najviše tri prezentatora sa tri različite lokacije.

Istovremeno sa najavom o Web prenosima HP je saopštio i da je poslovna jedinica Halo iz štampačkog ogranka (Print and Imaging) sada prebačena u mrežni (ProCurve Networking). Zahvaljujući tome klijenti će informacije o nizu tehnologija i usluga za objedinjene komunikacije dobijati s jednog mesta.

HP je svoj sistem za video konferencije Halo predstavio u decembru 2005. i on sad ima „puno korisnika“ u skoro 40 zemalja. Iako taj broj nije preciziran, kompanija tvrdi da njih 80% u prvih šest meseci posle kupovine svojim sistemima dodaje nove komponente, što je znak sve veće vrednosti koja se pridaje video konferencijama.

HP Halo pruža usluge čija cena varira od 2000 dolara mesečno (za instaliranje Tandbergovog stonog sistema za video konferencije) do 18.000 mesečno (za podršku sistemu Halo koji spada u visoku klasu). Najskuplji Halo sistem, s tri monitora visoke rezolucije i posebno opremljenom sobom, košta 350.000 dolara.

Zahvaljujući izuzetno visokom kvalitetu, sistem Halo je podesna zamena za poslovna putovanja, tako da se početna ulaganja brzo vraćaju.

Time što je svoju ponudu dopunio prenosom preko Weba, HP je svoju uslugu upravljanih video konferencija učinio kompletnijom u odnosu na konkurenciju.

Cisco Systems, koji takođe nudi prvoklasne sisteme teleprisustva u naročito opremljenim sobama, kupio je Webex da bi omogućio prikazivanje prezentacija preko Interneta. Za korišćenje Webexa Cisco naplaćuje mesečnu pretplatu, u koju je uračunata i usluga nazvana Event Center koja kompanijama pomaže da organizuju velike događaje kao što su promocije proizvoda i tromesečni sastanci o rezultatima poslovanja.

|Search:Find More About HP obogatio Halo prenosom preko Weba|

[ad#ad-post1]

tnews