„Više od igre!“- World Cyber Games 2008. – Održano nacionalno prvenstvo Srbije

Hala 2 beogradskog sajma, Beograd, 07.septembar 2008. – Dugo najavljivano nacionalno finale internacionalne Olimpijade video igara World Cyber Games 2008. održana je prvog vikenda septembra meseca.

Finalnom danu, predhodile su poslednje predkvalifikacije koje su okupile najbolje ekipe i pojedince iz Beograda i okolnih gradova i veliki broj navijača.

Najupešniji igrači, našli su se medju 128 najboljih igrača Srbije koji su svoje snage ukrstili u pet zvaničnih kategorija u nedelju 7.septembra sa početkom u 10h.

Najveću pažnju svakako su privukli mečevi Counter Strike-a, najpopularnije igre kod nas. Polufinalni meč je iznenadio sve prisutne obzirom da je glavni favorit, ekipa KGB Glory, poznata po svojim uspesima na dosadašnjim turnirima, ispala iz daljeg takmičenja.

Dok su se najbolji igrači borili za jedno od devet mesta koliko broji tim reprezentacije Srbije, posetioci su imali priliku da se zabave na jednom zanimljivih paviljona uz različite konzole, nagradne igre, stoni fudbal, simulaciju letenja…

Nakon dvodnevne manifestacije koja je okupila nekoliko hiljada posetioca, koji su uprkos iznenadjujućim tropskim vrućinama, posetili halu 2 beogradskog sajma, poznata su imena momaka koji će našu zemlju predstavljati na svetskom finalu ovog prestižnog takmičenja ove godine u nemačkom gradu Keln u periodu od 5. do 9. novembra.

Ovogodišnji pobednici u zvaničnih pet kategorija su:

Command&Conquer – Lav Kovač iz Novog Sada,

FIFA 08 – Nemanja Djurkić iz Jagodine,

Warcraft 3 Frozen Throne-Milorad Gavrilović iz Beograda,

Need for Speed – Uroš Sandić iz Beograda,

CS 1.6- Članovi tima „neWave“ iz Beograda
Milan Ćasić
Marko Milić
Vladimir Korać
Marko Bizić
Nemanja Bošković.

Tokom finalnog dana World Cyber Games održano je nekoliko takmičenja u nezvaničnom delu. U turrniru za najmladje- Prima-Happy turniru, pobedila je mala Nevena Ilić, koja je svojih 9godina u igri Bubble Trouble nadmašila sve dečake i osvojila dve velike kese Štarkovih slatkiša i slaniša i razne igre namenjene deci tog uzrasta.

Paralelno sa zvaničnim takmičenjem održan je i “Medijski Wiimbldon” turnir na Nitendo Wii konzoli. Od prijavljenih 16 medijskih kuća, brilirao je Marko Čavić iz redakcije Bravo Screen Fun i osvojio glavnu nagradu – putovanje na svetsko finale World Cyber Games u Keln, početkom novembra, gde će direktno pratiti rezultate i navijati za reprezentaciju Srbije.

Ostaje da se sačeka novembar mesec, kada će naši najbolji igrači imati priliku da upoznaju predstavnike preostalih zemalja učesnica, upoznaju univerzitetsku prestonicu Nemačke, odmere snage na finalnom takmičenju i donesu bodove Srbiji u ukupnom plasmanu.

Svim reprezentativcima, još jednom čestitamo na pobedama i želimo puno uspeha u Kelnu!

World Cyber Games(WCG) je internacionalna cyber olimpijada i najveći svetski festival kompjuterskih igrica i tehnologije. Osnovan od strane korejske kompanije International Cyber Marketing (ICM) i korejskog Ministarstva za turizam i sport uz podršku kompanije Samsung Electronics na globalnom nivou, već devet godina okuplja veliki broj igrača i posmatrača iz celog sveta.

Sa 74 zemalja učesnica na prošlogodišnjem Grand finalu, World Cyber Games je nastavio trend rasta,a samim tim i širenja popularne gaming kulture, pa se može očekivati da će broj onih koji će se boriti pod zastavom svoje zemlje za slavu i bogate nagrade dostići rekordan broj.

Pod sloganom ”Više od igre”, World Cyber Games se razvio u globalni gaming fenomen. WCG je pre svega mesto susreta, razmene iskustava i ideja mladih, ali i mesto predstavljanja novih kompjuterskih tehnologija.

Za organizaciju ove manifestacije se i ove godine pobrinuo strateški partner i nosilac licence WCG-a za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Crnu Goru, kompanija Computer Land, kompanija Smart Vision, izvršni producent projekta i kompanija Samsung Electronics kao glavni pokrovitelj manifestacije na svetskom nivou.

Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com ili zvanični websajt manifestacije www.worldcybergames.com

tnews