Sharp povećava proizvodnju LCD panela

Ekonomija možda jeste i dalje u krhkom stanju i krizi, ali izgleda da kupcima nikada nije mnogo televizora s ravnim ekranom. U kompaniji Sharp planiraju povećanje proizvodnje LCD displeja za nekoliko desetina hiljada ekrana mesečno, posle primljenih većih narudžbi od proizvođača televizora.
Sharp će u svojoj fabrici Kamejama broj 2 u zapadnom Japanu povećati proizvodnju staklenih substrata sa 90.000 na 100.000 jedinica. Svaki substrat je dimenzija 2,16 x 2,46 metara i može se upotrebiti za najviše osam 40-inčnih ili šest 50-inčnih LCD panela. Iako će broj substrata biti povećan za 10.000 jedinica mesečno, broj dodatnih proizvedenih ekrana će biti nekoliko puta veći.

Kompanija Sharp je jedan od najvećih svetskih proizvođača LCD panela. Proizvodnja punim kapacitetom je u fabrici Kamejama počela u aprilu ove godine, a u oktobru će biti otvorena nova fabrika Sakai, takođe u zapadnom Japanu. Potražnja je od aprila počela da raste i u Sharpu su odlučili da povećaju proizvodnju u Kamejami.

U prvoj polovini godini potražnja za televizorima sa LCD ekranima je bila bolja nego što se očekivalo, tvrde u kompaniji za istraživanje tržišta DisplaySearch. U Sharpu su predviđanje za celokupnu godišnju isporuku povećali sa 120 miliona na 127 miliona, zahvaljujući velikoj potražnji u razvijenim zemljama i brže nego očekivanom prelasku na televizore sa LCD ekranima u zemljama sa naglim razvojem kao što je Kina. Ove godine iz Kine će stići zahtevi za skoro 24 miliona ekrana.

Sharpova nova fabrika Sakai, vredna 4,1 milijardu dolara, naprednija je od Kamejame i moći će da proizvodi još veće staklene ploče, dimenzija 2,88 x 3,13 metara, od kojih će se veliki LCD ekrani moći još efikasnije da se proizvode.

|Search:Find More About Sharp povećava proizvodnju LCD panela|

[ad#ad-post1]

tnews