SAMSUNG ELECTRONICS POVEZUJE SVET I ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U VANKUVERU 2010

SAMSUNG ELECTRONICS POVEZUJE SVET I ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U VANKUVERU 2010

Kompanija Samsung predstavila plan za Olimpijske igre kako bi korisnici njenih uređaja i olimpijci kao što su Wayne Gretzky, Hayley Wickenheiser i Jarome Iginla mogli uživati u svakom neponovljivom WOW  trenutku

Vankuver, Kanada- Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., globalni partner Olimpijskih igara za opremu za bežične komunikacije, na događaju u Vankuveru krajem juna, predstavila je koncepciju za Zimske Olimpijske Igre 2010 pod nazivom “Uživajte u svakom neponovljivom WOW trenutku”, programe igara, i atlete Samsung tima.

Kompanija Samsung pokrenula je novi program kako bi povezala ljubitelje Olimpijskih igara širom sveta preko Samsungove Bežične Olimpijske Mreže (WOW) na korisničkim mobilnim telefonima. Po prvi će put ljubitelji olimpijskih igara širom sveta moći da, sa Samsungovog veb sajta (www.samsung.com/vancouver2010) skinu i instaliraju WOW aplikaciju kako bi, u realnom vremenu, dobijali informacije i obaveštenja o Vankuverskim Olimpijskim Zimskim Igrama 2010 godine na svoje Samsung mobilne telefone.

Saradnja sa kompanijama Atos Origin i Omega preko Organizacionog Komiteta u Vankuveru za Olimpijske i Paraolimpijske Zimske Igre (VANOC) omogućiće kompaniji Samsung da isporuči izvanredan WOW servis za Zimske Olimpijske Igre 2010 u Vankuveru. Zvanični rezultati biće dostavljeni zahvaljujući kompaniji Atos Origin a vremenski rezultati zahvaljujući kompaniji Omega.

“Olimpijske igre su više od sporta i takmičenja; one su i zajednica, i prijateljstvo i pojedinci koji podstiču jedni druge da bi našli inspiraciju i postigli izvanredne rezultate,” kazao je Gzehzun Kwon, potpredsednik i čelnik odeljenja globalnog marketinka u kompaniji Samsung Electronics. “Isto tako i Samsung nastoji da koristi tehnologije mobilnih telefona i sponzorstvo kako bi ujedinio ljude širom sveta i pomogao im da pronađu svoje WOW momente tokom Olimpijskih Igara.” .

“Vankuverske Olimpijske Igre 2010 imaće mnogo ‘wow’ momenata, od scenografije koja oduzima dah do uzbudljivih momenata tirjumfa u sportskim događajima svetskog nivoa”, kazao je John Furlong, izvršni director VANOCa. “Kao globarni  lider bežičnih tehnologija, Samsung će pomoći da se ovi momenti podele sa ljubiteljima sporta širom sveta, po prvi put  u istoriji Olimpijskih Igara, preko mobilnih telefona.”

Kompanija Samsung predstavila je članove Samsung tima, grupe visokoprofilisanih ambasadora koji predstavljaju oličenje duha Olimpijskih igara i koji će svoje WOW momente podeliti sa ljubiteljima sporta širom sveta.Legenda hokeja na ledu i Olimpijac Wazne Gretzky predvodiće tim a ostatak Samsung tima će činiti: Hazlez Wickenheiser, trostruki osvajač olimpijske medalje, dvaput zlatne i jednom srebrne i Jarome Iginla, NHL zvezdom, koji je na Olimpijadama učestvovao 2 puta i osvojio zlatnu medalju.

Kompanija Samsung je predstavila Samsungov Olimpijski sistem vizuelnog identiteta (SOVIS) i omogućila uvid u koncept i plan za Olimpijski centar – Rendezvous @ Samsung (OR@S). SOVIS kombinuje odlike Samsungovog logoa i brenda sa elementima koji predstavljaju Vankuverske Zimske Olimpijske Igre 2010. Dizajn je inspirisan oblikom mobilnog telefona, divnim Vankuverskim  predelima a uključuje i “Inukshuk”, Kanadski simbol prijateljstva i harmonije. Novi SOVIS biće korišćen tokom Samsungovih marketinskih i promotivnih aktivnosti u toku Olimpijskih Igara 2010.

OR@S, koji se nalazi u parku David Lam, postaće epicenter Samsungovih aktivnosti tokom olimpijskih igara, omogućuju jedinstvene WOW momente i ljubiteljima i atletima. On će demonstrirati inovativne tehnologije mobilnih telefona, omogućiti zabavu uživo i služiti kao prostor za okupljanje i učesnika igara i posmatrača. Samsung će imati pristup koji uzima u obzir ekološke principe  pri konstruisanju OR@S i omogućiti posetiocima jednostavno i intuitivno iskustvo upoznavanja sa proizvodima. OR@S je imao premijeru tokom Sidnejskih Olimpijskih Igara 2000. godine i postao jedno od omiljenim mesta okupljanja, koje je do sada primilo više od 3 miliona ljudi.

Samsung je najavio i program “Samsung Mobile Explorers” koji će biti pokrenut u avgustu 2009 kako bi se uzbuđenje zbog Igara širilo dalje. Oko 50 srećnih univerzitetskih studenata iz čitavog sveta biće izabrano za Samsungove mobilne istraživače i dobiti priliku da podele svoje lično iskustvo na Vankuverskim Zimskim Olimpijskim Igrama 2010. Takmičenje će biti optvoreno za studente iz Kanade, Koreje i drugih zemalja. Svaki od “istraživača” biće “opremljen” Samsung mobilnim telefonom da bi bio u prilici da ovekoveči jedinstven WOW momenat i podeli ga kroz poruke ili onlajn objavu.

O uključenju Samsunga u Olimpijske Igre

Samsung je učešće u Olimpijskim Igrama započeo kao lokalni sponsor Olimpijskih Igara u Seulu 1988. Počevši od Zimskih Olimpijskih Igara u Naganu 1998, kompanija se posvetila Olimpijskom pokretu kao Svetski Olimpijski Partner u kategoriji za kategoriju bežične komunikacione opreme, omogućujući bežični komunikacioni program pod nazivom “Bežična Olimpijska Mreža” (WOW) i mobilne telephone. One inovativne bežične tehnologije omogućuju Olimpijskoj porodici pristup informacijama u realnom vremenu i komunikacione servise. Samsungova posvećenost poziciji Svetskog Olimpijskog Partnera nastavlja se i korz Olimpijske Igre 2016.

O Kompaniji Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. Je globalni lider u poluprovodnicima, telekomunikacijama, digitalnim medijima i tehnologijama digitalne konvergencije sa 96 milijardi Američkih dolara konsolidovanih prihoda u 2008. godini.  Zapošljavajući 164.600 ljudi u 179 kancelarija u 61 zemlji, kompanija se sastoji od dve poslovne jedinice: odeljenje za Digitalne Medije i Komunikacije i odeljenje Device solutions.Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.

newsmaster