Fujitsu poverava proizvodnju 28-nanometarskih čipova kompaniji TSMC

Japanski proizvođač čipova, kompanija Fujitsu Microelectronics, sklopila je dogovor sa najvećim svetskim ugovornim proizvođačem čipova, kompanijom Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) o proizvodnji naprednih 28-nanometarskih čipova. Prve isporuke čipova izrađenih novom proizvodnom tehnologijom počeće krajem 2010. godine.

Novi, 28-nanometarski proizvodni proces neophodan je kako bi se uspešno odgovorilo na povećane zahteve kupaca za malim, višenamenskim mobilnim uređajima. Unapređenje proizvodnog procesa omogućava proizvođačima da naprave manje, efikasnije i štedljivije čipove koji mogu biti smešteni u pametne telefone i druge spravice.

Novi ugovor predstavlja produžetak saradnje dve kompanije. Kompanija TSMC već proizvodi nekoliko 40-nanometarskih čipova različitog dizajna za potrebe Fujitsua. Drugi proizvođači čipova, kao što su kompanije Intel i TSMC trenutno za masovnu proizvodnju koriste 40-nanometarski i 45-nanometarski proizvodni postupak.

Usluge kompanije TSMC koristi i veliki broj drugih proizvođača, uključujući kompanije Texas Instruments, Qualcomm i AMD, što njima omogućava da se posvete dizajniranju vrhunskih čipova.

|Search:Find More About Fujitsu poverava proizvodnju 28-nanometarskih čipova kompaniji TSMC|

[ad#ad-post1]

tnews