Microsoft Dynamics NAV 5.0 i u Srbiji

Beograd, 23. jun 2008. – Kompanija Microsoft danas je najavila dostupnost verzije 5.0 poslovnog rešenja Microsoft Dynamics NAV na srpskom tržištu, paralelno sa izbacivanjem prve verzije servisnog paketa (SP1) za ovaj proizvod na svetskom nivou. Najnovije izdanje Microsoftovog poslovnog rešenja za mala, srednja i srednje velika preduzeća sadrži mnoštvo novih i unapređenih funkcija, i nudi bolju integraciju sa ostalim Microsoftovim proizvodima, što korisnicima i partnerima donosi brojne prednosti u svakodnevnom poslovanju.

„Najznačajnije novosti koje donosi Microsoft Dynamics NAV 5.0 su nove funkcionalnosti i integracija sa sistemom Microsoft Office“, navodi Bo Lykkegaard, menadžer programa European Enterprise Applications u IT analitičarskoj kući IDC. „Nove funkcije mogu znatno da poboljšaju ključne poslovne procese bez složene primene novih modula, a posvećenost jednostavnom korišćenju je nešto čemu će se korisnička zajednica Microsoft Dynamics NAV proizvoda sigurno obradovati.“

Nove i unapređene funkcije u rešenju Microsoft NAV 5.0 poboljšavaju poslovnu produktivnost unapređivanjem standardnih poslovnih procesa, i uključuju odobrenja dokumenata o prodaji i nabavci, avansno plaćanje, distribuciju troškova međukompanijskih kupovina, knjiženje zaliha, praćenje artikala i rukovanje poslovima i nalozima za servis. Bolja integracija sa Microsoft Office aplikacijama kao što su Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel i Microsoft Office SharePoint Server korisnicima olakšava da pronađu, dele i koriste informacije na nivou celog preduzeća.

Neke od ključnih funkcija u rešenju Microsoft Dynamics NAV 5.0 uključuju:

· Integraciju sa aplikacijom Office Outlook. Korisnici mogu da planiraju sastanke, upravljaju kontaktima i šalju e-poruke u rešenju Microsoft Dynamics NAV ili programu Microsoft Outlook, a podaci se automatski ažuriraju u oba programa.
· Mogućnost snimanja najvažnijih veza. Preduzeća često imaju važne informacije koje nisu strukturirane u jedinstvenim formatima kao što su e-poruke ili Web lokacije. Microsoft Dynamics NAV korisnicima omogućava da dodaju veze ka bilo kojoj Web lokaciji ili datoteci uskladištenoj u sistemu za upravljanje dokumentima, npr. na Microsoft SharePoint Serveru.
· Optimizaciju performansi SQL Servera. Rad sa bazom podataka je optimizovan, što se najbolje ogleda u osetnom povećanju brzine rada kompletnog sistema.
· Integraciju sa mobilnim uređajima. Upotrebom Microsoft Dynamics Mobile aplikacije korisnici mogu da rade u Microsoft Dynamics NAV-u koristeći mobilne uređaje, kako u online tako i u offline režimu.

Mogens Elsberg, generalni menadžer Microsoft Dynamics NAV odeljenja u Microsoftu, kaže: „Microsoft Dynamics NAV 5.0 je najnovije izdanje poslovnog rešenja koje koristi već preko milion korisnika širom sveta. Veoma smo ponosni na naš novi proizvod zato što smo uvereni da će postojećem broju od 67.000 klijenata znatno poboljšati produktivnost, pomoći im da donose brze i pouzdane poslovne odluke po povoljnoj ceni, i tako olakšati dalje investicije u IT. Nove moćne funkcionalnosti ovog rešenja i činjenica da Microsoft Dynamics NAV 5.0 nudi poboljšanu integraciju sa sistemom Microsoft Office, čime se korisnici povezuju sa potrebnim informacijama na način koji im odgovara, čine ovaj proizvod odličnom ponudom na tržištu.“

Za detaljnije informacije o novim funkcionalnostima poslovnog rešenja Microsoft Dynamics NAV 5.0 SP1 posetite Web lokaciju http://www.microsoft.com/dynamics/nav/product/default.mspx

tnews