HP ponovo na modnoj pisti

U subotu uveče na modnoj pisti u Brajantovom parku u Njujorku, gde se od 10. do 17. septembra održava Mercedesova nedelje mode, jedan od četiri najveća događaja te vrste u svetu, modna dizajnerka Vivijen Tam i kompanija Hewlett-Pakard prikazali su novi prenosivi računar ove kompanije, HP Vivienne Tam Digital Clutch. Računar je u njenoj kolekciji za proleće 2010. služio baš kao što mu ime i sugeriše, kao ženska torbica, ali digitalna.

Tema kolekacije bili su leptiri. Naštampani, izvezeni, laserski usečeni ili oslikani po raznobojnim tkaninama od kojih su neke bile posebno obrađene tako da se prelivaju i blistaju kao krila leptira na suncu, našli su se i na računarskom kućištu boje šampanjca, koje je u rukama manekenki izgledalo kao elegantna torbica.

Novi računar je zapravo sledbenik prošlogodišnje digitalne torbice poznate po svojoj svetlo crvenoj bolji i cvetnom dizajnu, koja se prodavala po, neki bi rekli, bezobrazno visokoj ceni od 700 dolara, što je 300 dolara više od cene standardnog modela, zapravo računara HP Mini 1000 u crnom kućištu.

Novi HP Vivienne Tam Digital Clutch izgleda potpuno drugačije, jer ima veći ekran i novu šarku na poleđini. Po svoj prilici se radi o modelu s ekranom od 11,6 inča i tanjim kućištem, koji će se na tržištu pojaviti tek na proleće.

Dizajnerka je prisutnim novinarima izjavila “Kad žene širom sveta budu nosile HP-ovu digitilnu torbicu i moju odeću želim da se osećaju nezavisne i slobodne, kao leptiri.”

Verovato će za taj osećaj morate dobro da plate, kao što je to bio slučaj i sa prošlogodišnjim rezultatom saradnje na liniji visoka tehnologija, visoka moda. O unutrašnjosti torbice nisu objavljeni nikakvi detalji, što je i razumljivo ako se zna da je za modu važnije ono što se nalazi spolja.

|Search:Find More About HP ponovo na modnoj pisti|

[ad#ad-post1]

tnews