Internet pretraživač Wowd napravljen u Srbiji

Korisnicima Interneta odnedavno je na raspolaganju pretraživač www.wowd.com koji su osmislili programeri iz Srbije.

Svetska promocija ove usluge održana je u utorak, 20. oktobra u San Francisku, u okviru konferencije “Web2.0 Summit”. Osnivač i idejni tvorac novog pretraživača je dr Borislav Agapiev, Beograđanin koji živi i radi u Portlandu, u SAD. BorislavAgapiev je pre tri godine u Beogradu formirao razvojni tim sastavljen od najistaknutijih mladih inženjera i studenata iz cele Srbije, osvajača medalja na brojnim takmičenjima iz programiranja u zemlji i inostranstvu.

Pretraživač je u ranoj fazi razvoja javno testiran pre godinu dana isključivo u Srbiji, i to pod imenom Edgios. U osnovi, radi se o pretraživaču u realnom vremenu baziranom na tehnologiji koja se u osnovi razlikuje od svih dosadašnjih i koja omogućava otkrivanje šta je u svakom momentu popularno na Internetu. Lista popularnih stranica ažurira se uživo pred očima korisnika i omogućava da se u realnom vremenu otkriju najnoviji trendovi, teme i najzanimljivije stranice.

Jedinstveni pristup koji ima pretraživač Wowd omogućava da se najpopularnije stranice na Internetu određuju prema posetama korisnika umesto mašina na webu.

Wowd ima finansijsku podršku velikih investicionih fondova iz Silicijumske doline, DFJ i KPG. Sedište kompanije je u gradu Palo Alto, u Kaliforniji, sa kancelarijama u Portlandu i u Beogradu, gde se nalazi kompletan razvojni tim.

|Search:Find More About Internet pretraživač Wowd napravljen u Srbiji|

[ad#ad-post1]

tnews