Infostud najbolje ocenjen sajt u Srbiji, od strane Gugla

Beograd, 08.10.2008 – Ulazna stranica sajta www.infostud.com, dostigla je početkom oktobra Guglovu ocenu 8 (Google page rank), od maksimalnih 10 i, prema dosadašnjim saznanjima, jedini je sajt iz Srbije sa ovako visokom ocenom. Rang osam, na primer, imaju i svetski sajtovi poput cocacola.com, ibm.com, disney.com, fbi.gov, svetski poznat sajt za zapošljavanje careerbuilder.com i drugi.

Ovaj rang je broj koji Gugl dodeljuje svakoj Internet stranici i koji svedoči o njenom značaju na Internetu i relevantnosti koji joj google.com, kao najveći svetski pretraživač, daje u svojim pretragama Interneta. Što je sajt više rangiran, on sve teže dolazi do još viših ocena, o čemu svedoči i to što na svetu ima svega 17 sajtova čije stranice imaju maksimalnu ocenu deset.

Na rangiranje jedne stranice utiče veći broj faktora, uključujući i to koliko drugih Internet stranica vodi ka njoj, kao i njihova važnost. Takođe, posmatra se i to na koje stranice ljudi odlaze posle pretrage na Guglovom pretraživaču, kao i drugi parametri.

Praćenje Guglovog rangiranja moguće je jednostavnom instalacijom aplikacije na Internet pretraživač korisnika.

tnews