Cisco kupuje ogranak za proizvodnju TV dekodera u Kini

Kompanija Cisco Systems saopštila je da će od kineske kompanije DVN Holdings kupiti njen ogranak za proizvodnju dekodera TV kanala, zato što Kina planira da do 2015. godine digitalizuje sve kablovske mreže.

Kompanija DVN Holdings se nalazi u Hongkongu, a Cisco će za njen ogranak za proizvodnju TV dekodera platiti 44,5 miliona dolara. Saopšteno je da će Cisco unapred platiti 17,5 miliona dolara, dok će ostatak dogovorene sume biti isplaćivan uporedo sa razvojem proizvodnje.

Distributeri kablovskih mreža u Kini trenutno imaju 160 miliona pretplatnika, što tamošnje tržište dekodera TV kanala čini potencijalno najvećim na svetu. Ove godine očekuje se prodaja 20 miliona jedinica. Iako su dva najveća svetska proizvođača ovih uređaja upravo Cisco i Motorola, sledećih osam na rang-listu su iz Kine.

Cisco će u saradnji sa ostalim ograncima kompanije DVN pružati tehničku podrušku kupcima, a potpisivanje ugovora očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Cisco smatra proizvodnju dekodera TV kanala integralnim delom proizvodnje mrežnih uređaja. Želja kompanije je da kupcima omogući zaokruženu ponudu kako bi oni što lakše prešli sa klasične digitalne televizije na interaktivne TV usluge.

|Search:Find More About Cisco kupuje ogranak za proizvodnju TV dekodera u Kini|

[ad#ad-post1]

tnews